REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Firma care se umple de bani la Spitalul Judeţean face curat şi la CFR Constanţa

Firma care se umple de bani la Spitalul Judeţean face curat şi la CFR Constanţa

Replica API 2 iunie 2017 | 00:00 345

Lipici la contracte publice pentru naşul lui Măruţă

Lipici la contracte publice pentru naşul lui Măruţă

Firma care se umple de bani pentru că învârte un mop prin Spitalul Judeţean Constanţa a mai prins un contract cu o instituţie de stat de la malul mării. Este vorba despre CFR, care a oferit societăţii controlate de naşul vedetelor Andra şi Cătălin Măruţă o înţelegere pentru servicii de deratizare şi dezinsecţie.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a atribuit pe 23.05.2017 un contract pentru deratizarea şi dezinsecţia spaţiilor Sucursalei RCF Constanţa, în valoare de 118.754,68 lei, fără TVA, singurei firma interesate de banii publici ai companiei, Clean Prest Activ SRL Bucureşti.

Potrivit autorităţii contractante, este vorba despre “efectuarea de servicii de deratizare şi dezinsecţie pentru locaţii aflate pe raza Sucursalei RCF Constanţa (staţii CF, districte L şi SCB, magazii, cabine, peroane, platforme), în concordanţă cu cerinţele caietului de sarcini”. Clean Prest Activ SRL este deţinută, scriptic, de Gheorghiţă Gorgonea, dar este de notorietate public faptul că afacerea e controlată de Cornel Ciocan, naşul de cununie al cuplului Andra şi Cătălin Măruţă.

Curăţă de bani spitalul

Firma a beneficiat de numeroase contracte publice de-a lungul timpului, unul din cele mai profitabile fiind cel parafat cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa. Unitatea plăteşte cu 30,6 lei fiecare metru pătrat pe care angajatele firmei plimbă un mop, în condiţiile în care contractul prevede curăţenia în patru secţii, fiecare secţie având şi câte 10 saloane, fără a mai pune la socoteală cabinetele medicilor.

Potrivit presei centrale, patronul Cornel Ciocan este un controversat om de afaceri din județul Olt, condamnat la cinci ani de închisoare, în 2015, pentru evaziune fiscală, fals și uz de fals în formă continuată. El și fratele său, deputatul Dan Ciocan, fac legea în organizația PSD Olt, fiind descriși de presa locală drept baronii județului.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
faci parte cumva din firma respectiva de esti pus la punct cu toate detaliile? nu este o noutate pentru nimeni , din tara asta, ca totul, dar absolut totu se obtine pe relatii si pile
1
0
bine ca au plecat machidonii sotiei lui Fagadau din spital. Mai bine iau altii decat branzarii astia care nu se mai satura. A iesit Fagadau primar si s-a dat la o parte din serviciile acordate SJC. Hai cu DNA sa le caute trecutul!
1
0
nu stie el grasa politicianu grasa cu sa de acele contracte.stati far griji.politician si atiit medic iok meneger iok om da da om super ioook
5
0
De ce le place oamenilor sa comenteze in necunostinta de cauza? Aceeasi bani care se plateasc firmei ar trebui cheltuiti pe angajarea de personal sa faca fix aceeasi munca. Si pot sa va confirm ca angajatii acestei firme chiar isi fac treaba exemplar.
1
4
Nu va mai vaitati,am votat PSD,sunt la putere.Asta am vrut asta avem.Schimba brandul tari ,frunza cu oaia,deoarece ne reprezinta !!!
7
1
noi comentam, iar cioflingarii astia platiti si numiti politic de psd continua sa faca ce faceau si pe vremea lui capatina!ce face fagadau?!ce face grasa?!...tot ce stiu!!!;de ce se curata numai anumite sectii in spital?!care i logica?!asta este batjocura la adresa noastra,a platitorilor!
6
1
Pentru ca e o mangla si secsifoneaza bani, capatana nu a vrut sa puna in aplicare contractul timp de 3 ani. Noroc cu grasa, baiat bun, manat de la spate de psd si interese personale ca merge contractul
4
1
Nu suntem uniti . Vin altii de la cuca macaii sa fac curat in Cta. Mu se putea acorda contractul unei firme de la malul marii . Nu putem copia exemplul austiecilor, nemtilor sau al altor tarii dezvoltate.
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102