REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
20.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Grapini l-a angajat pe fratele nurorii consilier personal, apoi l-a pus în conducerea Mamaia S.A.

Grapini l-a angajat pe fratele nurorii consilier personal, apoi l-a pus în conducerea Mamaia S.A.

Replica API 27 noiembrie 2013 | 00:00 4315

Ministrul Turismului a ridicat nepotismul la rang guvernamental

Ministrul Turismului a ridicat nepotismul la rang guvernamental

Ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism, Maria Grapini, a ridicat nepotismul la rang guvernamental, după ce şi-a angajat o rudă drept consilier personal, numind-o apoi şi la conducerea SC Mamaia SA Constanţa. Este vorba despre tânărul Tudor Mataragiu, de 25 de ani, "Replica" descoperind că acesta este fratele Ancăi Cristina Mataragiu, nimeni alta decât soţia lui Cosmin Grapini, fiul ministrului Maria Grapini. Fratele norei lui Grapini a fost pus pe statele de plată ale Guvernului în luna martie a acestui an, iar de pe 12.11.2013 a fost numit membru în Consiliul de Administraţie de la SC Mamaia SA. Tudor Mataragiu este fiul colonelului în rezervă Costel Mataragiu, fostul şef al Diviziei Economice din SRI Timiş, demis în ianuarie 2005, în prezent director Omniasig, implicat în mai multe scandaluri şi cercetat în celebrul dosar Jimbolia.

Născut în august 1988, Tudor Mataragiu este unul dintre cei mai tineri angajaţi ai Guvernului, dar şi rudă cu ministrul Maria Grapini. Consilierul ministrului şi administratorul de la Mamaia SA este fratele Ancăi Cristina Mataragiu, devenită Grapini de pe 29.12.2009, când s-a căsătorit cu Mihai Cosmin Grapini, fiul demnitarei de la Turism. Tudor Mataragiu este fiul unei cunoscute femei de afaceri din Timişoara, Carmen Mataragiu, contabil şi auditor, fost prim-vicepreşedinte al Consiliului Camerei Auditorilor Financiari din România (CAFR). Mama consilierului lui Grapini deţine firmele PKF Tax Partner şi PKF Econometrica, alături de fiica sa, nora ministrului, Anca Cristina. Tatăl puştiului adus de Maria Grapini în Guvern este controversatul colonel în rezervă Costel Mataragiu, în prezent directorul sucursalei Timiş a Omniasig. Potrivit jurnalul.ro, colonelul Costel Mataragiu a fost demis de fostul şef al SRI, Ioan Timofte, în ianuarie 2005, de la conducerea Diviziei Economice din cadrul SRI Timiş. Potrivit sursei citate, "în momentul demiterii, colonelului Mataragiu i-a fost ridicată legitimaţia de serviciu şi i-au fost sigilate toate fişierele de lucru, fapt rar întâlnit, în istoria instituţiei, ceea ce duce la concluzia că şeful economicului a călcat rău de tot pe bec". Colonelul Mataragiu a fost demis din cauza legăturilor pe care le avea cu o serie de controversaţi oameni de afaceri italieni, a căror contabilitate era ţinută de soţia sa, Carmen Mataragiu. Mai mult, activitatea respectivilor italieni în România era monitorizată de SRI chiar prin intermediul diviziei conduse de colonelul Mataragiu, care a avut cunoştinţă, la un moment dat, de fapte ale acestora care aduceau atingere siguranţei naţionale şi nu le-a raportat. De asemenea, potrivit presei centrale, cuscrul ministrului Grapini a fost anchetat şi în celebrul dosar de corupţie Jimbolia, care a avut ca obiect contrabanda cu produse petroliere în fosta Iugoslavie, dar din care a ieşit curat ca lacrima din motiv de prescriere a faptelor.

Un administrator numit de Grapini la Mamaia SA îşi caută loc de muncă, iar un altul e soţie de primar PNL

În aceste condiţii, paraşutarea unor specimene precum Georgel Vodă, de la tineretul PC Lugoj la şefia Neptun Olimp SA, prezentat în premieră tot de "Replica", devine chiar un act de caritate profesională şi promovare a tineretului muncitor al ţării. În final, câteva cuvinte şi despre ceilalţi consilieri ai ministrului Grapini numiţi pe 12.11.2013 administratori ai Mamaia SA Constanţa: Bogdan Balaş şi Elena Şoavă. Focşăneanul Bogdan Balaş, care va împlini în decembrie 27 de ani, este angajat şi la fabrica de stat IOR SA, dar are gânduri mari de promovare, din moment ce şi-a depus CV-ul pe site-urile de recrutare pentru un post de specialist PR, chiar dacă e angajat al Guvernului, la Ministerul Economiei, încă de pe vremea pedelistului Adriean Videanu, în 2009. În fine, Elena Şoavă, de 39 de ani, este o avută femeie de afaceri şi soţia primarului PNL Eugen Şoavă, din comuna giurgiuveană Malu.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102