REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Imaginea DEZOLANTĂ din Mamaia: munţi de gunoaie şi şezlonguri aruncate!

Imaginea DEZOLANTĂ din Mamaia: munţi de gunoaie şi şezlonguri aruncate!

Replica API 3 octombrie 2016 | 00:07 267

Groapă de deşeuri

Groapă de deşeuri

Litoralul românesc arată, după încheierea sezonului estival, ca o groapă de gunoi. După ce forfota din staţiunea Mamaia s-a încheiat, sunt vizibile, mii de mormane de gunoaie pe plaje. Aproape 40.000 de turişti aduc vara culoare în Mamaia în fiecare weekend. Tinerii dansează pe plaje şi nu ai unde să arunci un ac. Însă, odată cu venirea iernii, staţiunea devine groapa de gunoi a litoralului românesc.

Locul miilor de turişti este luat de mii de gunoaie. Mormane întregi cu tot felul de resturi menajere împânzesc aleile care duc spre promenada de la Cazino. Resturi de mâncare, ambalaje şi sticle sunt rostogolite de vânt prin Mamaia. Mai mult decât atât, plaja arată ca un depozit de gunoi. Zeci de saci plini cu gunoaie zac pe plaja de la Casino. Ba mai mult, pe plaja găsim şi şezlonguri cu saltele, semn că oamenii străzii şi-au făcut cuib pe plajă.

Se pare că şi tinerii au venit pe plajă după încheierea sezonului, altfel nu putem explica sticlele de bere aşezate la un loc. Aleile, parcările şi spaţiile verzi riscă să se transforme într-un focar de infecţie. În parcarea din apropierea hotelului Condor sunt aruncaţi pe spaţiul verde 6 saci plini de gunoi menajeri, astfel trebuie să te ţii de nas pentru a trece prin acea zonă.Toate aceste aspecte nu fac decât să alcătuiască un peisaj dezolant pentru cei care vin să admire marea şi în sezonul estival.

PARADOXAL: coşuri de gunoi goale, iar deşeurile pe plajă

Din păcate, situaţia plajelor îngropate în gunoi după un sezon estival arhiplin se regăseşte şi între Mamaia Nord şi Năvodari. Grămezi de ambalaje, cartoane şi resturi menajare zac nestingherite în zona Depozitului 10 chiar lângă faleza recent reabilitată. Culmea, în coşurile gunoi amplasate în apropiere bate vântul! În continuare se confirmă faptul că nesimţirea oamenilor nu are limite. Imaginile au fost surprinse de năvodăreancă vizibil deranjată de atitudinea făptaşilor, lucru susţinut şi de ceilalţi care tranzitează zona. „Cam aşa arată acum plaja în Depozit 10. Oamenii sunt necivilizaţi! Coşurile de gunoi sunt goale, dar mizeria e pe jos”, a spus Nicoleta.

Mihaela UNGUREANU, Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367