REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

În Piaţa Ovidiu totul e minunat, până la mâncare şi la respectarea legii

În Piaţa Ovidiu totul e minunat, până la mâncare şi la respectarea legii

Replica API 22 mai 2017 | 00:56 940

De la Festivalul Scoicilor servite fără mănuşi, la Racing Pub, unde se fumează în interior

De la Festivalul Scoicilor servite fără mănuşi, la Racing Pub, unde se fumează în interior

Constanţa se animă pe zi ce trece. Apropierea verii redeschide apetitul pentru evenimente şi pentru timp petrecut la terasele de la malul mării ori în cluburi. În week-end, Constanţa a sărbătorit printr-un festival al scoicilor şi, evident, de ziua ei, urbea s-a „cinstit” cu o paradă organizatăd e municipalitate. Cu o noapte înainte de parada dedicată Zilei oraşului, în Piaţa Ovidiu se muncea pe rupte: se strângeau dovezile unui festin cu scoici despre care s-a comentat ba că e nefiresc „sub nasul” marelui poet Ovidius Naso, ba că a fost „damblaua” unui maestru bucătar cu chef să-şi rotunjească veniturile, servind în schimbul porţiilor de „delicii” posibile toxiinfecţii alimentare (asta pentru că, da, mănuşile i-au lipsit cu desăvârşire!).

În toată forfota de sâmbătă seara, când eram curioşi să luăm pulsul constănţenilor care au petrecut cu orele în Piaţa Ovidiu, să deguste scoici, şi-a făcut apariţia şi „domnul bodyguard”: „Nu aveţi voie să fotografiaţi aici, a fost un eveniment privat. Adică, cel care a organizat, a închiriat piaţa, deci este spaţiul lui pe durata evenimentului”. Amuzaţi peste măsură de cele debitate de stimabilul responsabil cu paza, ne-am îndreptat spre una din terasele amplasate strategic în apropierea statuii poetului supranumit „poetul iubirilor gingaşe”: Racing Pub.

Localul are şi terasă, pentru clienţii care nu se pot despărţi de viciul fumatului. Chiar şi aşa însă, în interior, pe mese se puteau zări pahare transformate în scrumiere, dar şi un domn însoţit de două tinere cu aer pretenţios, de dive de oraş, care trăgeau cu nesaţ din ţigări. Şi nu unele electronice, fapt care ne duce cu gândul la biata Legea antifumat, încălcată cu graţie într-un local care, de altminteri, arată bine, are un meniu amuzant (cu feluri de mâncare „botezate” după mărci de maşini), ospătăriţe amabile, din păcate... cu o mâncare de nota 4 cu indulgenţă.

Racing Pub este deținut, potrivit datelor oficiale, de Chirea Dumitru și Mitrofan Emil. De la începutul anului, societatea care deține localul este în insolvență.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Aici Fagadau si Scarlatescu fac cea mai mare evaziune fiscala aici fura de rup cu acoperire ANAF Antifrauda!
6
0
Mizerie de scoici....cu mult nisip
8
0
Piata Ovidiu egal Alepul dupa bombardamente.incepand de la cioroi si sfarsind cu ruinele cladirilor istorice,populata cu machidonime,tiganime,manelisti si drogati,e super!
8
1
Constanta este o adunatura de turci tigani si moldoveni violatori din Vaslui
14
3
Papacostea Alexandru vinde cocaina marijuana pastile de extazy umbla cu un Passat negru aveti grija BCCO
9
0
Si la Bel Ami se fumeaza dar marijuana iar patroana danseaza pe bar
8
0
Am intrat in noaptea de inviere la Racing Pub si se fuma ca intr-un local de drogati, un fum de abia te vedeai, fara nici o jena. Am observat, ne-am ridicat si am plecat. E alegerea fiecaruia unde bea un suc sau o bere fara sa inhaleze fum de tigara. Eu am ales sa plec de acolo.
13
0
Ba deci le-am facut si eu reclamatie la aia de la racing pub la politie si inca se fumeaza acolo?
12
2
unde sunt consumatorii nefumatori ? unde sunt biciclistii care au luat o banda intreaga pe tomis ? cu saraciiile astea o sa dea faliment toate restaurantele. lege antifumat ok dar nu pe investitia celor de la restaurante. nemultumiri doar la ziaristi si cativa prosti in rest am vazut ca toti au mancat si a fost bine.
9
7
Acum ati descoperit ca se fumeaza la racing ? Se fumeaza de a doua zi de dupa ce s-a dat legea! Bravo JKL !!
11
1
Un singur cuvant descrie tot: tiganie. Manelele au lipsit ca sa fie chiar horror ce s-a intamplat acolo.
20
0
Am mancat scoici in Piata Ovidiu si sincer imi pare foarte rau ca am dat 20 de lei pe ele! La cat nisip aveauuu in elee nici gratis nu le mancam daca imi dadea cineva!!!!
27
0
Sa ne spuna dl.primar unde este piatra cubica cu care era pavat tot centrul vechi? Era de o mie de ori mai buna dpdv al rezistentei,stabilitatii si mai ales estetic!
22
0
Cata ura si rautate !
1
23
acu pe langa pavele desprinse or sa fie pavele mozolite de untura si alte cele....mizerie de mizerie.....
18
0
Buna ziua ,vand tigari netimbrate la Gara si in piata Tomis 3
11
1
mare parte din scoicile festivalului sunt adunate de pe diguri si din port... adica acolo unde apa e asa cum nu ar trebui sa fie ... pline de metale grele si de alte porcarii ... analize ??? nici vorba ... bine ca se vand cu 20 de lei portia ... cu nisip cu tot ...
29
1
mda. propun pe viitor mutarea acestui festin scump cu scoici in alta locatie : parcarea de la poarta 1, parcarea de la aquamagic, piata de la Perla Mamaia ... nu de altceva dar am gustat o porcarie cu scoici si cartofi sau cu paste la 20 lei si m-am saturat de scoici tot la ZEBRANO plus un pahar de vin din partea casei.
22
3
A mai sesizat cineva cortul plin cu butelii, la circa 20 m de statuie ? Adica in zona aia plina cu oameni, era un cort plin cu butelii. Goale sau pline nu stiu, dar daca erau pline, unde era ISU ?
28
2
cori, bucuresteanul e techirghiolean get beget bucatar facut pe genunchi precum cei de la tv si cu pile a ajuns ce a ajuns....
19
2
acest festival a lasat in urma mizerie care se va vedea si la anul, pavelele pline de untura si alte cele, noi locatarii din piata ovidiu ce vina avem de tb sa suportam aceasta mizerie?
22
3
A venit un bucurestean infumurat Scarlatescu sa ne dea lectii uuuuuuuu o mizerie de festival un real busines pt decebal si compania
34
4
Au luat toata frumusetea Pietei...atat cat era ea...
20
2
Am mers intr-o seara la Racing, nestiind ca se fumeaza inauntru. Un pusti fuma exact langa un semn cu "fumatul interzis", asa ca am intrebat-o pe ospatarita daca se fumeaza in local si mi-a raspuns foarte relaxat: "da, in acest local se fumeaza". I-am aratat semnul si mi-a repetat ca "acesta este un local pentru fumatori". Minunat!
21
4
Politia ar trebui sa amendeze localurile care permit fumatul!
25
8
Hei astazi vin machedonii, sa vedeti ce mizerie vor lasa caci asa e la ei. Le doresc o zi plina. De ploaie bineanteles.
29
4
Opc istii au plecat in fundul judetului la baneasa in loc sa fie printre scoici!dar ce sa i faci ei sunt politici si nu au voie sa incurce realizarile politice!vai mama lor!
31
3
Cu ce sa-l cinstim si noi pe Ovidius in anul omagial?? Cu o scoica, o rapana, cu un mic o bere... ... bre sa aiba toti ETILI pardon EDILI justificare... ca fac ceva pentru popor.. EDUCATIE ZERO CULTURA ZERO
26
3
Domnilor edili. Am impresia ca aveti lipsuri majore la capitolul gandire. Cred ca va lipsesc cei 7 ani in primul rand si apoi educatia necesara. Cum sa plasezi acest festival de scoici si bere in acel loc de cultura si istorie.
33
5
Si daca gateau cu manusi crezi ca nu se punea jeg sau bacterii?
29
3
Si la new pizzico e la fel. Stii ce spun chelnerii din altfel de localuri? Fumati, va dau un pahar cu apa sa scrumati, in rest, nu stiu nimic!!!! Te caci pe ea de lege antifumat. Dar despre pavelele care se desprind cu usurinta din zona veche a orasului ce spuneti? Nu s decat cativa ani de cand s a.bagat bani seriosi acolo! Iar munca de mantuiala nu ?! Sifonare de bani
34
5

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218