REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
12.3° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Inspectoratul Judeţean de Poliţie a identificat poliţistul care l-a făcut "vedetă" pe şeful DIAS

Inspectoratul Judeţean de Poliţie a identificat poliţistul care l-a făcut "vedetă" pe şeful DIAS

Replica API 12 noiembrie 2012 | 00:00 380

Moraru, şantajat cu fotografiile "jenante". A fost deschis un dosar penal

Moraru, şantajat cu fotografiile "jenante". A fost deschis un dosar penal

Urmare a verificărilor declanşate de conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, după apariţia în mass media a unor fotografii în care apar mai mulţi luptători din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale, a fost identificat cel care le-a efectuat, ca fiind un agent de poliţie din cadrul serviciului. Precizăm faptul că, începând cu data de 12 noiembrie a.c., acestuia i-au încetat raporturile de serviciu cu unitatea, întrucât pe numele agentului de poliţie a fost emisă o hotărâre judecătorească, rămasă definitivă, într-un dosar penal constituit în anul 2011, referitor la nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.De asemenea, faţă de un alt agent de poliţie despre care există indicii că este implicat în caz, a fost declanşată cercetarea disciplinară, urmând ca la finalizare să se dispună măsuri conform prevederilor legale.

Agentul de poliţie care este acuzat că a făcut publice imaginile cu Moraru dezbrăcat este, conform unor surse, un fost luptător SIAS, Ion Cristian Neculae. El a fost detaşat de la Bucureşti la Constanţa, urmare a unui scandal, fiind condamnat definitiv în aprilie 2012. Ion Cristian Neculae a fost, până în anul 2010, luptător în trupele de elită ale Poliţiei Române - SIAS. Cariera lui la SIA a fost de scurtă durată, întrucât a tras cu o armă personală într-un televizor, pe fondul unui scandal cu prietena. A fost trimis în judecată şi, totodată, detaşat la Constanţa, în 2011. În luna aprilie a acestui an, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat definitiv pe Neculae în dosarul amintit mai-sus, la 2 ani şi 4 luni cu suspendare. El a continuat să activeze în cadrul IPJ Constanţa, din câte se vede, până la izbucnirea scandalului cu fotografiile "colorate" ale mascaţilor. În afară de Neculae, mai este suspectat că a contribuit la difuzarea imaginilor şi un alt poliţist. Este vorba, conform unor surse, de un fost luptător SAS, cu care Moraru ar fi intrat în conflict, şi care s-ar fi mutat la Secţia 2 Poliţie. Ancheta continuă, mai cu seamă că la mijloc există şi un dosar penal referitor la un şantaj. Astfel, Moraru ar fi depus la Parchet încă din luna septembrie o reclamaţie, spun sursele noastre. Conform reclamaţiei, pe Moraru l-ar fi sunat cineva în luna septembrie, prezentându-se drept "jurnalist", şi care i-ar fi cerut 30 de milioane lei vechi, în schimbul unor fotografii "compromiţătoare". În caz contrar, fotografiile urmau să fie publicate. Reamintim, în acest context, că Moraru şi-a depus în luna octombrie dosarul de pensionare, începând cu 1 decembrie. Foarte interesant, comentează anumiţi colegi ai acestuia, cum a "coincis" depunerea dosarului de pensionare cu telefonul de ameninţare primit de Moraru chiar cu o lună înainte.

Vom reveni cu detalii!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218