REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Liviu Dragnea: Nu vreau pensie specială, o să demisionez cu o zi înainte de finalul mandatului

Liviu Dragnea: Nu vreau pensie specială, o să demisionez cu o zi înainte de finalul mandatului

Replica API 12 februarie 2016 | 00:42 286

Liviu Dragnea a declarat joi că nu intenţionează să beneficieze de pensia specilă de parlamentar şi că pentru asta va demisiona din Legislativ cu o zi înainte de încheierea mandatului.

Liviu Dragnea a precizat că deşi va fi, foarte probabil, acuzat de populism, este de părere că pensiile speciale sunt un drept "câştigat prematur", mai ales în condiţiile în care atâţia alţi pensionari au venituri nedrept de mici.

"Eu o să dau cu subsemnatul pe cererea de demisie. Eu cred că puteţi spune despre mine că nu sunt «răzgândeanu». Şi nu fac afirmaţii fără să nu mă gândesc, chiar cred în asta. Nu am vrut să fac această afirmaţie în perioada în care se dezbătea legea, o fac acuma, pentru că eu cred foarte mult în lucrul ăsta. Am fost împotrivă, nu am vrut să pun în situaţie delicată colegi de-ai mei, inclusiv care au votat, inclusiv pe cei care stăteau în afara sălii şi care le cereau celor de la PSD să voteze - că ştiţi foarte bine lucrul ăsta. Dar este o mică formă de protest sau un gest de-al meu prin care nu doresc să beneficiez de un drept de care cred că e câştigat prematur", a declarat Liviu Dragnea.

''Eu nu am abordare populistă (...) În condiţiile în care sunt milioane de pensionari care au pensii nedrepte nu cred că este în regulă ca parlamentarii să aibă aceste pensii care nu sunt mari luate în sine, dar sunt mari în comparaţie cu restul pensionarilor", a adăugat liderul PSD.

Birourile Permenente Reunite ale celor două Camere au decis joi să ceară aviz consultativ din partea Ministerului Finanţelor Publice şi Ministerului Muncii privind normele de aplicare a legii pensiilor speciale pentru parlamentari.

Potrivit prevederilor legii adoptate cu voturile PSD în decembrie 2015, parlamentarii vor primi o pensie specială, calculată în funcţie de numărul de mandate încheiate, însă în limita a cel mult trei. Pentru a beneficia de pensie, ei vor trebui să fi încheiat cel puţin un mandat complet.

Un parlamentar cu un mandat ar urma să primească o pensie de aproximativ 1.550 de lei, potrivit RTv.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920