REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

MISIUNE IMPOSIBILĂ: Poliţia Locală a „pândit” toată ziua un Audi lăsat în mijlocul drumului

MISIUNE IMPOSIBILĂ: Poliţia Locală a „pândit” toată ziua un Audi lăsat în mijlocul drumului

Replica API 3 februarie 2016 | 00:46 316

Cel mai tare din parcarea… goală!

Cel mai tare din parcarea… goală!

Imagine inedită în zona gării din Constanţa! Un Audi cu numere de Ilfov, lăsat de către şofer fix în mijlocul drumului, a primit şi un accesoriu de toată frumuseţea. O caracatiţă galbenă care, pentru a fi înlăturată, trebuie achitată o amendă. Şi pentru ca acest lucru să se realizeze, poliţiştii locali au aşteptat şi au aşteptat…

Poliţia Locală nu mai ridică autoturismele parcate neregulamentar pe străzile din muncipiu încă din primăvara anului trecut, însă blocarea roţilor încă este… pe „val”!” Astfel, zilele acestea, poliţiştii locali s-au pus serios pe treabă şi au „taxat” abaterile de acest gen. În plus, a fost anunţat şi faptul că autovehiculele abandonate vot fi ridicate în perioada următoare. Între timp, una dintre acţiunile de blocare a roţii s-a derulat în zona gării din municipiul Constanţa. Însă, ce este strigător la cer se leagă de un autoturism, marca Audi A4, cu numere de Ilfov, care a fost parcat pe platoul din zonă, fix în mijlocul drumului.

Poliţiştii locali au montat „caracatiţa” şi au aşteptat, au aşteptat... şi au tot aşteptat proprietarul, care a întârziat să apară. Prin urmare, maşina a stat stingheră pe ditamai platoul, situaţia fiind asemănătoare cu vorba din popor: cel mai tare din parcare şi parcarea era goală. Chiar şi aşa, şoferul nu va scăpa fără să plătească o amendă, asta în cazul în care nu a ajuns la concluzia că-şi va abandona definitiv autovehiculul. Dacă acest eveniment s-ar fi petrecut în urmă cu un an, maşina era deja ridicată şi dusă în parcul auto, iar costurile de a o recupera erau mult mai mari. „Singura măsură de care dispunem în momentul de faţă, pe acest segment al parcărilor neregulamentare, este blocarea roţilor.

Deşi erau situaţii care necesitau o rezolvare rapidă întrucât erau oameni blocaţi şi o ridicare a autoturismelor rezolva situaţia. Cu blocarea roţilor este mai greu, pentru că poliţistul local nu poate sta acolo 10 ore. Spre exemplu, am avut cazuri când un loc de parcare, plătit de o persoană la Primărie, a fost blocat de un alt autoturism aproape un an de zile”, spunea Ionuţ Dumitru, şeful Serviciului Rutier din cadrul Poliţiei Locale Constanţa, în aprilie 2015. Şi se pare că situaţia nu s-a schimbat prea mult, iar poliţistul local stă, poate, şi câte 10 ore.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367