REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Paradis Land, primul parc de aventură de pe litoralul românesc, inaugurat în prezenţa primarului Cristian Radu

Paradis Land, primul parc de aventură de pe litoralul românesc, inaugurat în prezenţa primarului Cristian Radu

Replica API 8 iunie 2015 | 00:00 1196

Şeful ANAT: „Este un obiectiv de interes pentru toată comunitatea locală“

Şeful ANAT: „Este un obiectiv de interes pentru toată comunitatea locală“

Sunteţi dependenţi de adrenalină? Iubiţi sportul şi căutaţi momente perfecte ca să vă relaxaţi?! La Parcul de Aventură din Neptun veţi găsi toate ingredientele necesare pentru a vă petrece timpul liber în natură, prin mişcare. Sâmbătă, a avut loc deschiderea oficială a Parcului de Aventură „Paradis Land”, cel mai mare parc de profil din România. Amplasat în pădurea Comorova, din staţiunea Neptun, pe o suprafaţă de 2 hectare, Paradis Land este un concept ce se adresează tuturor categoriilor de vârstă.

În acest sezon estival, turiştii nu vor mai ocoli staţiunile din sudul litoralului. Cu siguranţă, prima oprire va fi la Neptun, la Paradis Land, cel mai mare parc de aventură din ţară. Deschis în urmă cu aproximativ două luni, constănţenii s-au arătat extrem de mulţumiţi de minunăţiile şi jocurile puse la dispoziţie special pentru ei. „Parcul s-a deschis în urmă cu două luni. Am vrut să marcăm acest eveniment printr-o deschidere oficială, ce a avut loc sâmbătă. Este un obiectiv de interes pentru toată comunitatea locală.

Parcul este destul de mare, cel mai mare de profil din ţară, are capacitate mare, are jocuri originale, trasee interesante. Sunt 14 trasee de diferite grade de dificultate, începând de la trasee foarte uşoare, la 1 metru înălţime de sol, care se adresează în special copiilor 4-8 ani, până la traseele negre şi roţii, care sunt la înălţimi de 10,12 metri de la sol, cu jocuri între copaci foarte dificile care presupun mult curaj, multă adrenalină şi inventivitate la faşa locului, pentru că trebuie să ştii, la un moment dat, cum să abordezi aceste jocuri ca să poţi să ajungi la capăt.

În total sunt 200 de jocuri pe cele 14 trasee, ceea ce înseamnă foarte mult. În plus faţă de aceste trasee, vorbim de un traseu cu 11 tiroliene, lungimea totală se apropie de 1200 metri, vorbim şi de un panou de căţărare care are 12 trasee cu diferite grade de dificultate, avem şi petreceri pentru copii”, a declarat, pentru Replica, Aurelian Marin, şeful ANAT, cel care a investit în construirea parcului de aventură. Paradis Land va fi deschis 10 luni/an.

Având în vedere noţiunea parcului de aventură, conceptul PARADIS Land vrea să dezvolte, prin abordarea sa, o nouă idee de petrecere a timpului liber. Adăugând un plus de jocuri şi activităţi traseelor ce compun un parc de aventură, nu este uitat aspectul educativ al acestora. Mascota parcului este temutul Căpitan Barbarossa.

Povestea lui va însufleţi parcul, iar misterele lui ne vor arăta că Aventura nu are limite. Preţul unui bilet este de 35 de lei, pentru copiii de până-n 14 ani, pentru cei cu vârsta cuprinsă între 14 şi 18 ani sau studenţi, tariful este 40 de lei, iar pentru adulţi 50 de lei.

Există şi tarife family cu 10 % reducere din tariful standard, iar reprezentanţii parcului îşi doresc să vină în sprijinul clienţilor prin abonamente trimestriale, lunare sau anuale. „Ai noştri clienţi sunt încântaţi, majoritatea sunt cei tineri, dar nu numai pentru că şi părinţii lor s-au băgat pe trasee. Reacţiile sunt bune”, a conchis Aurelian Marin.

Radu: “Primăria Mangalia nu mai are terenuri de vânzare, tot ce mai are ne dorim să rămână parcuri, zone verzi îngrijite aşa cum ar trebuie”

Primarul Mangaliei a susţinut, într-o conferinţă de presă organizată cu prilejul deschiderii oficiale a parcului, că investitorii optează tot mai mult pentru staţiunile Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus şi Saturn, şase staţiuni cu potenţial turistic în creştere datorită proiectelor de dezvoltare derulate de municipalitate, proiecte bazate în primul rând pe crearea de spaţii verzi, parcuri şi pe reabilitarea clădirilor existente.

“Mangalia are o pădure foarte frumoasă de peste 400 de hectare, avem lacuri, zece izvoare termale, plaja, avem potenţial dar nu l-am pus în valoare. Ne bucurăm că investitorii aleg Mangalia şi de aceea susţinerea noastră este totală. (...) Încercăm să dezvoltăm această zonă care a fost uitată oarecum şi de administraţia centrală, dar nici administraţia locală poate nu şi-a făcut temele aţa cum ar fi trebuit.

În această zonă se vor întâmpla foarte multe lucruri frumoase, deja foarte mulţi investitori vin aici”, a afirmat Cristian Radu, la evenimentul desfăşurat sâmbătă. Potrivit acestuia, printre proiectele derulate se află faleza cu finanţare europeană între Mangalia şi Olimp. “Ne dorim o faleză pietonală de 9 km. Se lucrează deja în zona Neptun, să sperăm că vom da curând drumul şi la Saturn. (...)

Pădurea Comorova nu se va distruge şi vom crea cât mai multe zone verzi, parcuri şi sper să reuşim să nu se mai construiască nimic. Interesul nostru este ca tot ce este construit să fie pus în valoare, după care vom vedea dacă vom mai construi ceva. Primăria Mangalia nu mai are terenuri de vânzare, tot ce mai are ne dorim să rămână parcuri, zone verzi îngrijite aşa cum ar trebuie”, a mai spus primarul.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102