REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Patronul mai multor firme căpuşă de la şantierul DMHI îşi cere falimentul, deşi merge pe profit

Patronul mai multor firme căpuşă de la şantierul DMHI îşi cere falimentul, deşi merge pe profit

Replica API 22 iunie 2017 | 00:00 995

Decizie ciudată

Decizie ciudată

O firmă înfiinţată în martie 2016 îşi cere falimentul în instanţă, după doar un an de activitate. Nimic ciudat până aici, pentru că afaceri se nasc şi se prăbuşesc în fiecare zi. Numai că societatea comercială în cauză este deţinută de patronul mai multor firme care căpuşează DMHI, iar business-ul pe care vrea să-l îngroape a mers excelent, aducându-i un profit impresionant după doar câteva luni de activitate.

Debitorul Zenith Naval SRL a depus pe 16.06.2017 un dosar la Tribunalul Constanţa, prin care îşi cere falimentul. Judecătorul sindic a fixat pe 23 iunie primul termen de judecată. Zenith Naval a fost înfiinţată în martie 2016, are sediul într-un apartament de pe Bulevadul Ferdinand, din Constanţa, are ca domeniu de activitate construcţia de nave şi structuri plutitoare şi a raportat pentru primul său an de funcţionare cifre excelente: cifră de afaceri de 1.139.434 lei şi un profit net de 314.300 lei, cu 34 de angajaţi. Ce-i drept, firma apare în registrele ANAF cu datorii la stat de 316.428 lei, dar suma nu părea un impediment atât de mare încât să-şi fi cerut, pur şi simplu, falimentul.

Afacerist versat în caracatiţa DMHI

Firma are ca unic asociat şi administrator pe Ion Mosor, cunoscut pentru afacerile sale de pe şantierul Daewoo Mangalia Heavy Industries (DMHI). Mosor deţine mai multe firme, precum Zenith Zone Protection SRL, Silver Star Invest SRL, Silver Star Strong SRL şi Silver Star Quality SRL, toate cu sediul într-un apartament din Murfatlar, scos la vânzare anul trecut de ANAF, în contul unor datorii. Surse din cadrul DMHI spuneau pentru „Replica”, acum mai mulţi ani, că firmele lui Mosor au fost acceptate ca subcontractori ai şantierului din Mangalia în urma intervenţiei unui director al companiei coreeano-române, Costel Mocea.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
normal mucea nu mai este director ci numai un mastodont pe linie moarta,cine i-i mai dadea bani lui cosor,de aia si-a cerut falimentul
0
1
Eu am lucrat la firma lui Mosor dar sa stiti k nu numai firma aia este in faliment snt mai multe
1
0
Dar ce te faci cu subcontractorii cinstiti care d abia d abia isi vad banii de la dmhi? Se screm pana platesc o factura de ajungi sa dai, invariabil, faliment!
2
1
Verificati proprietatile lui Mosor si ale interpusilor: sute de mii de euro, omul a stiut cui sa traga dreptul si cum sa fenteze legea. Produce in santier bani grei de ani de zile.
3
5
Rocsana, pe director nu il cheama Mocea. Si la ce jale si prapad e acum in santierul DMHI cu firmele particulare si cu angajati lor, cu angajatii DMHI cu incertitudinea zilei de maine, TU l ai gasit pe Mosor????
3
0
Nu vad nimic ciudat. Niste tipi inteligenti se retrag la timp,pana ca lucrurile sa nu devina naspa. Da,cand au venit coreenii au gasit o sleahta de nemernici ce-si bateau joc de angajati si le-a fost foarte usor sa puna capastru pe santier.Inceput cu promisiuni,bla-bla,dupa care au urmat dramele produse cu placere,chiar cu sadism angajatilor,localnicilor, de catre cocalarii romano-coreeni. Capusarea a fost ,e ceva firesc la Romanica.Stilul de conducere autocrat face sa se induca frica si stresul mare in randul angajatilor,asadar cocalarii se simt bine.
5
0
Rocsana Cristea , tare proasta poti fi ......nu stiu cine te tolereaza pe la Replica si nu stiu cine isi bate joc de tine cu asemenea informatii?dar macar scrie corect ....gramatical ce scrii. Nu mai vorbesc de niste nume de persoane pe acolo....Nu mai platiti toate stirile timpite .E ceva ceva pe acolo dar esti tare departe de adevar asa ca....
1
2
Pe cand COSMIN IONESCU anchetat de DNA ???? Hotul asta mulge DMHI de zici ca este a lui masa impreuna cu o sleahta de coreeni slinosi . DNA , ANAF ancheta pe firma DYP TIGROS SRL MANGALIA urgent .... SURPRIZE MARI VOR FI DOMNILOR
13
10

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108