REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Percheziţii la PROXENEŢI! Prostituatele au “produs” sute de mii de euro, bijuterii şi arme! VIDEO

Percheziţii la PROXENEŢI! Prostituatele au “produs” sute de mii de euro, bijuterii şi arme! VIDEO

Replica API 20 iunie 2017 | 00:00 2165

Spălare de bani

Spălare de bani

Procurorii DIICOT Pitești împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară, la data de 19 iunie 2017, au efectuat un număr de 71 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Argeş, Olt, Prahova, Dâmboviţa, Constanţa şi a municipiului Bucureşti. Este vorba de un dosar de proxenetism, spălare de bani și exploatare sexuală.

Perchezițiile au fost efectuate într-o cauză cu o largă componență transnaționalăvizând destructurarea a patru grupuri infracţionale organizate, formate din 52 de suspecţi, specializate în săvârşirea, atât în Romania, cât și în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Belgia, Elveţia, Germania, Cehia şi Spania, a infracţiunilor de trafic de persoane în vederea exploatării sexuale, proxenetism şi spălare de bani.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2009, membrii celor 4 grupuri infracţionale organizate au recrutat prin inducere în eroare /determinat mai multe tinere în vederea practicării prostituţiei în Elveţia, Germania, Marea Britanie, Belgia, Cehia şi Spania (zona Ibiza), obţinând astfel sume importante de bani, ce au fost folosite la cumpărarea de bunuri pe numele membrilor grupurilor infracţionale organizate sau pe numele unor persoane din anturajul acestora. Din cercetările efectuate a rezultat faptul că suspectii au obţinut din activitatea infracţională importante sume de bani, doar prin transferuri bancare obţinând suma de circa 5 milioane de euro.

În acest context, în vederea probării activităţii infracţionale a celor patru grupuri infracţionale organizate în data de 19.06.2017 s-a acționat coordonat în Romania, Marea Britanie, Belgia, Elvetia şi Cehia cu efectuarea unui număr de aproximativ 20 de percheziții domiciliare. Cu ocazia percheziţiilor domiciliare, au fost ridicate sumele de 151.910 euro, 170.483 de lei, 30.100 de franci elvețieni, 720 de dolari americani, 3.800 de coroane suedeze precum şi 24 de laptop-uri, 92 de smartphone-uri, 9 tablete, 500 de grame aur, în bijuterii, un grinder, un pistol cu aer comprimat și 4 cartușe de carabină deținute ilegal, 34 de ceasuri de lux, în valoare estimată de circa 210.000 euro.

Acțiunea se înscrie intr-o serie mai ampla de activitati desfășurate in cadrul Echipei Comune de Anchetă constituită între autoritățile judiciare din România, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord şi Regatul Belgiei. Europol a facilitat schimbul de informații între statele implicate prin organizarea de întâlniri operaționale si a oferit sprijin analitic inclusiv prin prezența unui birou mobil în Romania pe durata acțiunii.

La sediul DIICOT- Serviciul Teritorial Piteşti vor fi aduse, în vederea audierii, un numar de 35 de persoane. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Liliana CHIRU

Video:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nuu ii vede nimeni.
0
0
Sarcozi aduce cocaina din Spania
3
1
Omorati parazitii astia care sufoca Romania. Capusile statului roman care respira aerul degeaba
3
2
kktu ala de gherasim intepat de make nu il luati mai face si el trafic de droguri
3
0
le faceti reklama moka aici la saracile astea kare nau bani de o apa plata sunt indoiti de foame le moare sobolanu in burta d foame
2
1
Bravo sifoanelorrr bravo!
1
4
inclusiv mizeriile de haznale zis prostituate, au amenzi cu siguranta daca politia a fost corecta si nu rasfututa de acele haznale pe care porciheznetii sa le plateasca inainte si apoi comfiscat tot si la Jilava cu ei !
3
1
Kafa si mala doua sageti albastre ale lui sifonului nr 1 de pe toate puscariile cu legitimatie Iuzeir Raim, de Flori ce sa zici ca vinde droguri la poarta mai ceva ca tigari la bucata, intra lumea la el in curte mai ceva ca la balnear, kafa ruptule de foame mala cresti copilu lu Paraipan
2
2
Posmag Alexandru Gabriel este cel mai mare traficant de carne vie duce minore racolate de la sate la produs,are la treaba minore!Este nasul la cea mai mare retea de traficanti de droguri din orasul Mangalia!
7
1
druga e pestele mare, restul sunt sageti alde vasilica si birlic si vira si calu si manuta cara pt el ii asteptam sa calce pe bec Care are informatii despre ei lasatile aici. Semnat: DIICOT si BBCO
6
3
da marcel raducanu cu gasca lui de pesti nu ziceti nimic sau ei dau ku ikre hahah
4
2
Mare dreptate aia din km 4-5 sunt traficanti capu e Druga ala
7
1
Bogdan Druga este cel mai mare proxenet din km 4-5. Si vinde si droguri.Restaurantul lui este doar acoperire pentru el.Are vila la Cumpana,nu se intreaba nimeni din ce bani e facuta?? Este mana iin mana cu politia de la sectia 5,de aia nu pateste nimic,si nu e verificat.Acum cativa ani,inchiria un spatiu sa joace interlopii barbut.Si erau si politai care jucau.Si nu mai pateste nimic.
8
1
Pe la Mangalia pe cand ? Ca e plin orasul de pesti cu seria 5, 6, 7, Range, Audi, etc
3
2
Vreau sa ma descriu in cateva cuvinte.Sunt tanar de 25 de ani si pana la aceasta varsta nu am produs nimic ptr societatea in care traiesc.Sunt doar un parazit al societatii.Sunt tatuat din cap pana in gaura fundului.Ma plictisesc de sedere.Am fetite la produs care imi aduc beneficii.Schimb masinile ca pe papuci.Acum am un mercedes de culoare alba cu nr.inmatriclare B 63 YSY...Zilnic ma trezesc dupa ora 10 imi duc limuzina la spalat si apoi imi servesc masa la carciuma.Ce bine este in Romania sa fii proxenet.La Cernavoda in orasul acvariilor pana si norii au forma de peste.
15
6
Km 4 -5 numai pesti velicu cristian grigorenco vira birlic manuta calu
8
3
pe DN39 zona bifurcatie Costinesti intrare in 23 August aceste prostituate au si ele cate un peste care fac bani pe munca fetelor usuratice,slab pregatite pentru a desfasura alta activitate societatii.Nemernicii vin cu masini cu nr. de bulgaria si le aduna banutii minciti cu truda atat cu gura cat si cu fundul.Ajutati-le sa scape de acesti nenorociti care traiesc pe spinarea femeilor prostituate.
8
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614