REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
22.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Reclama, sufletul comerţului. Prostituatele din Constanţa s-au mutat de pe „variantă” pe Internet

Reclama, sufletul comerţului. Prostituatele din Constanţa s-au mutat de pe „variantă” pe Internet

Replica API 14 martie 2016 | 00:17 1261

De când prostituţia nu mai e infracţiune, anunţurile s-au prins în sârbe!

De când prostituţia nu mai e infracţiune, anunţurile s-au prins în sârbe!

Internetul pare că se transformă, încet - încet, într-un bordel ce-şi desfăşoară activitatea în tihnă, fără frica unui control al oamenilor legii. Mai ales de când prostituţia nu mai este o infracţiune, ci doar o contravenţie, site-urile colcăie de anunţuri peste anunţuri, prin intermediul cărora fetele îşi fac reclamă. În plus, există şi pagini web destinate clienţilor, care îşi expun părerile despre ceea ce au… testat.

„Varianta” din Constanţa poate fi întâlnită fără probleme şi pe internet. Este un peisaj dezolant, în care bărbaţii dau note celor pe care le-au „testat”, ca şi cum ar vorbi despre aparatură sau farfurii cu mâncare. Obiecte. Însă, nici duduile nu se dau la o parte şi îşi fac reclamă cum ştiu ele mai bine, doar de-ar ieşi de-o ciorbă şi-o pereche de pantofi. Site-uri peste site-uri şi anunţuri berechet, de unde şi constatatea că oferta este una mare, automat crescând şi pretenţiile... consumatorilor.

„Dacă doreşti să scapi de stresul cotidian al unui oraş prăfuit, dacă doreşti să trăieşti clipe de neuitat, dacă doreşti să ai parte de relaxare, erotism şi plăcere, cea mai bună alegere pentru ţine poate fi un masaj realizat de o expertă în artă masajului erotic! Oriunde ai decide să ne întâlnim, eu sunt nerăbdătoare să te duc pe culmile păcatului, să te fac să evadezi acolo unde nimic nu este interzis. Preţul este de 300 lei la mine şi 400 dacă va trebui să mă deplasez! Dacă ajungem să ne cunoaştem şi dobândim încredere unul în celălalt te pot însoţi în vacanţe, deplasări, petreceri etc”, este unul din multele anunţuri. Şi, după cum este specificat mai sus, masculii au şi ei locul lor unde îşi împărtăşesc experienţele şi îşi fac recomandări.

„Am să vă povestesc o experienţă dea mea întâmplată în Constanţa, mai precis în Staţiunea Mamaia, unde mă cazasem pentru 5 zile. Vreau să vă precizez că am mai testat şi altele înaintea Roxanei dar nimic memorabil. Am aruncat un ochi pe site-ul simpatie.ro cautant escorte din Constanţa şi aşa am dat de profilul Roxanei. A venit la hotel şi după câteva minute de pălăvrăgeala mi-a spus că i-a venit o idee cum că ar fi interesant să facem un duş împreună, m-am conformat.

În duş au fost mici atingeri urmând să se întâmple ceva frumos în pat. La oral, 10 cu felicitări. Pentru normal îi dau 10 şi pentru anal la fel, per total fata a prestat foarte bine”, a scris un individ. Despre aceeaşi Roxana părerile au fost împărţite, alţii spunând că nu e chiar aşa şi pe dincolo. Prin urmare, fata a primit şi note mai mici, critici etc.

Prostituţia e contravenţie, proxenetismul – faptă penală

Şi, din păcate, situaţia nu prea poate fi remediată şi asta pentru că prostituţia nu mai reprezintă o infracţiune, ci doar o contravenţie. Potrivit Legii nr. 61/1991, care se referă la sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, republicată la 7 februarie 2014, la punctul 6 este specificat: atragerea de persoane, sub orice formă, săvârşită în localuri, parcuri, pe străzi sau în alte locuri publice în vederea practicării de raporturi sexuale cu acestea spre a obţine foloase materiale, precum şi îndemnul sau determinarea, în acelaşi scop, a unei persoane la săvârşirea unor astfel de fapte reprezintă contravenţie şi se pedepseşte cu amendă de la 100 lei la 500 lei.

Şi, după cum bine se poate observa, aici nu este exclus internetul. Prin urmare, liber la postări. Însă, de aici se poate demara totuşi o anchetă şi asta pentru că, potrivit Art. 213 din Noul Cod Penal, Proxenetismul, traficul şi exploatarea persoanelor vulnerabile reprezintă fapte penale. Mai exact, determinarea sau înlesnirea practicării prostituţiei ori obţinerea de foloase patrimoniale de pe urma practicării prostituţiei de către una sau mai multe persoane se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

În cazul în care determinarea la începerea sau continuarea practicării prostituţiei s-a realizat prin constrângere, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi. Dacă faptele sunt săvârşite faţă de un minor, limitele speciale ale pedepsei se majorează cu jumătate. Prin practicarea prostituţiei se înţelege întreţinerea de acte sexuale cu diferite persoane în scopul obţinerii de foloase patrimoniale pentru sine sau pentru altul.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Stiu cum este si eu am trecut prin asta
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369