REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Ruda ministrului Grapini, numită şi la şefia Litoral SA. Printre noii administratori, un consilier de la Câmpia Turzii

Ruda ministrului Grapini, numită şi la şefia Litoral SA. Printre noii administratori, un consilier de la Câmpia Turzii

Replica API 7 februarie 2014 | 00:00 294

Fiul fostului prefect, pus pe liber

Fiul fostului prefect, pus pe liber

Firma de stat constănţeană Litoral SA are de la începutul acestei luni o nouă conducere, numită de ministrul Turismului, Maria Grapini. Printre cei trei noi membri ai Consiliului de Administraţie (CA) se află şi timişoreanul Tudor Mataragiu, despre care "Replica" dezvăluia anul trecut că, deşi este rudă cu Maria Grapini, a fost angajat ca şi consilier personal al ministrului, iar apoi pus şi la conducerea Mamaia SA. Potrivit unui raport curent al Litoral SA, Adunarea Generală a Acţionarior (AGA) a decis, în şedinţa de pe 04.02.2014, revocarea vechiului CA şi numirea unuia nou. Astfel, au fost puşi pe liber Bogdan Alexandru Bola, fiul fostului prefect al Constanţei, Eugen Bola, hârşoveanul Ionel Dia (ambii membri ai PNL) şi Ramona Zena Petcu, reprezentanta acţionarului SIF Transilvania.

În locul lor, au fost numiţi Ionela Constantinescu, Tudor Mataragiu şi Rodica Olivia Mazere, hotărârile fiind dezbătute şi adoptate de unicul participant la şedinţa AGA, reprezentantul Ministerului Economiei, prin Departamentul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri şi Turism, deja celebrul Georgel Vodă, consilierul adus de ministrul Grapini de la Zalău să coordoneze turismul din Constanţa, ca administrator la Neptun Olimp SA. Dacă despre Tudor Mataragiu nu mai sunt prea multe de spus, tânărul de 25 de ani care conduce şi Mamaia SA fiind fratele nurorii ministrului Maria Grapini, după cum bine se ştie deja, merită evidenţiată încă o dată imaginaţia şi deschiderea către nou a şefei turismului românesc atunci când vine vorba despre oameni potriviţi, la locul potrivit. Astfel, după Georgel Vodă de la Zalău şi rubedenia Mataragiu de la Timişoara, turismul de pe litoral are acum şansa de a se dezvolta şi sub oblăduirea uneia din Câmpia Turzii. Este vorba despre Rodica Olivia Mazere, fostă consilieră în cadrul primăriei din oraşul clujean, iar din 2012 consilier superior la Direcţia Implementare Programe pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, din Ministerul Economiei. În 2009, Mazere a ratat intrarea în magistratură, după ce a picat examenul organizat de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) pentru o funcţie de judecător. Firma de stat Litoral SA, cu sediul în Mamaia, este o agenţie de turism cu activitate aproape insignifiantă, care mai aduce, din inerţia vremurilor de glorie, doi-trei turişti bătrâni din vestul Europei pe litoralul românesc. De altfel, veniturile sale din ultimii ani au venit aproape exclusiv din vânzarea ultimelor sale active. În 2012, Litoral SA a raportat o cifră de afaceri de 42.137 lei şi un profit net de 11.770 lei, cu 3 angajaţi.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614