REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
20.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

S-au umplut spitalele de ele: fetițele care renunță la păpuși pentru sex

S-au umplut spitalele de ele: fetițele care renunță la păpuși pentru sex

Replica API 12 iunie 2017 | 16:41 585

Când societatea nu-și bate capul să educe, iar Poliția are alte cazuri pe cap:

Când societatea nu-și bate capul să educe, iar Poliția are alte cazuri pe cap:

Ignoranța și lipsa de educație își spun cuvântul nu doar în mediul rural, ci și în mediul urban din România, atunci când vorbim despre tinere care aduc pe lume copii la vârste mult prea fragede și fără a avea siguranța că le pot asigura micuților condiții decente de trai. La vârste la care alte fete încă se joacă cu păpușile, în România sunt “n” cazuri de minore care trebuie să afle despre cum se leagănă un copil, despre alăptat și așa mai departe. Cine e vinovat? Greu de spus într-o singură frază, iar opiniile pot fi diferite. Oricare ar fie ele, nu este firesc ca o copilă de 16 ani să treacă brusc la grijile de mamă ori ca o fetiță de 14 ani să ajungă la spital cu hemoragia specifică pierderii unei sarcini.

Astfel de cazuri se întâmplă în toată România, iar orașul Cernavodă nu este străin de acest “fenomen”. Ba, am putea nota ca “particularitate” următoarea informație, furnizată în mod oficial de reprezentanții Spitalului Orășenesc Cernavodă: de la începutul anului și până în prezent (1.01.2017 – 31.05.2017) s-au înregistrat nu mai puțin de 64 de cazuri de avort spontan incomplet, din care 5 la paciente minore, cea mai mică având 15 ani. Cadrele medicale au ținut să precizeze că în nici o situație nu au fost înregistrate complicații ori paciente care să fi ajuns la spital ca urmare a faptului că și-au provocat singure avort, la domiciliu. Explicația în cazul tinerelor, a minorelor în special, este aceea că, fiind încă nedezvoltate, nu au putut duce la capăt o sarcină. Indiferent de explicație, situația este, totuși, una tristă: prea multe copile își încep viața sexuală mult prea devreme și fără o minimă protecție ori fără să aibă cunoștințe referitoare la contracepție.

Tot din datele oficiale ale Spitalului orășenesc Cernavodă mai aflăm că, pe parcursul anului trecut, au fost înregistrate 122 de cazuri de avort spontan incomplet, media de vârstă fiind de 25-29 de ani. Din totalul de 122 de cazuri, 6 paciente aveau sub 18 ani, cea mai mică fiind o minoră în vârstă de... 14 ani! În schimb, numai puțin de 10 paciente minore însărcinate au dus, anul trecut, sarcinile până la termen, cea mai tânără mămică având la data când a născut 16 ani. Se pune, în acest context, întrebarea: ce spune legea în privința sexului cu un minor? Dar probabil că autoritățile au pe cap alte probleme mult mai... interesante decât niște amărâte de minore care aleg să-și înceapă viața sexuală pe la 14-16 ani. Să le facă educație părinții, că societatea oricum nu-și bate capul cu ele, nu-i așa?

Facem precizarea că statistici similare celei furnizate de unitatea medicală din Cernavodă întâlnim și la Constanța, Medgidia etc.

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La ora de religie ce se face ? Eliminatii ora aia ,baga educatie...
1
0
Ptr 07:48 Dupa cum esti la curent cu numele personajelor putem deduce ca esti un cetatean indobitocit dar moralist,sanchi! Marsh la otv!
0
2
Nu asta-i ideea chiar daca tu simpatizezi celelalte minoritati sexuale! Astia sunt romanii, inculti, prosti si dezintresati!!! In consecinta copiii lor au de suferit si rezultatele se vad!
1
0
Pai sa-si cumpere papusi cu pula
2
1
familia traditionala , deh ..
0
4
In Capitalism sexu costa.
2
1
Ceva statistici despre pregatirea scolara a fetelor respective? cate merg sau au mers la scoala? hai, ca nu e greu, doar nu va intreb de etnie ... Probabil ca daca s-ar face anchete serioase s-ar ajunge la situatia in care inclusiv parintii respectivelor minore ar ajunge cu bratari la maini - dar, deh, la unii asa e ... traditia ... problema nu este lipsa educatiei sexuale - se pare ca de asta nu duc lipsa, ci problema este LIPSA EDUCATIEI MORALE, care incepe din familie, continua la scoala si da, desigur, ar trebui, mai ales, facuta si la biserica.
8
0
Nascatoarea - vesnica fecioara
0
7
Sa multumin propagandei sexuale din mass-media. Rezultatele dorite au aparut de mult. E vadit ca visati sa introduceti educatia sexuala explicita in scoli. Invatand copiii ca este rusine sa faci un lucru sau un altul nepotrivit varstei lor, l-ati catalogat repede drept opus "open mind"-ului si v-ati batut joc de parintii care incercau o educatie clasica. Voi, mass-media, sunteti vinovati de depravarea morala o societatii. Preotii bisericii care si-au incetat propovaduirea la fel de vinovati sunt. Parintii parintilor acestor copii au realizat ca vietile lor imprastiate nu au fost bune?
21
2
Solutia este educatie sexuala in scoli
8
4
traiasca capitalismul , o societate mult mai buna !
9
3
Fenomenul este prezent din vremea lui Ceausescu,nu este nimic nou. Intr-adevar,azi se promoveaza prin media toate tarfele si toti damblagii ca ,,vedete'',tinerii de azi avand astfel niste exemple pe care incearca sa le imite.
15
2
Problema porneste de la parintii care nu-si mai educa copiii. Mai mult, mamele isi indeamna fetitele, de la varste din ce in ce mai mici, sa fie cochete! Sa fie domnisoare! Cu o astfel de educatie, oare unde ar putea ajunge?
17
1
Educatia si Televizorul.toata ziua vezi curve dezbracate,mosi cu 2,3 neveste ..oare la ce va asteptati..cand au fost promovate doar curve fara scoala gen Mihaela Radulescu ,Cruduta,Bianca.D..Simona.S si altele au ajuns celebre...ce vreti sa invete tineretul ..cand voi promovati emisuni gen Monica -Irinel C...Rusine telev.comerciale care au emisiuni si progr. de rahat...
30
1
cad prada poftelor animalice ale baietilor si barbatilor. atat au in cap barbatii, nu au ce face din cauza testosteronului au o idee si aia fixa. iar dobitocul comenteaza cum ca ele ar fi vinovatele si ca fac sex singure, probabil dupa capul lui. nicio femeie nu ar ramane gravida singura. si proastele astea se indragostesc si aia nu vor decat sa calareasca. eductai sexuala in scoli nu religie
11
15
Mai rau ca in Rwanda,burundi,bahamas!bravo! Daca la magazin papusile sunt scumpe, fetitele,ii dezbraca pe baieti ptr ca sunt mai ieftini!
11
4
O jungla!Replica,sa cautati si sa informati cu ce tara ,,modernizata,, suntem vecini de locuri in clasamentul pe procente de minore cu copii
11
2

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102