REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
21.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

SCANDAL la Primăria Hârșova: vicele îl acuză pe primar de incompetență și nepăsare

SCANDAL la Primăria Hârșova: vicele îl acuză pe primar de incompetență și nepăsare

Replica API 18 ianuarie 2017 | 00:34 1630

Viceprimarul orașului Hârșova, Ionel Dia, îl acuză pe actualul primar, Ionescu Viorel, de incopetență și nepăsare.

''Deși nu am fost niciodată adeptul luptelor politice, fiind întotdeauna de părere că lucrurile constructive ar trebui să guverneze modul de a face politică al fiecăruia dintre noi, mă văd nevoit să vă fac cunoscute anumite aspecte negative referitoare la activitatea politică a primarului orașului Hîrșova, lucruri care ne privesc pe noi toți și pe care sunteți îndreptățiți să le cunoașteți. Au trecut mai bine de șapte luni de la alegerea domnului Ionescu Viorel în funcția de primar al orașului Hîrșova, iar bilanțul activității acestuia de până acum este unul de-a dreptul dezastruos. Știm cu toții care a fost așteptările și speranțele pe care hîrșovenii și le-au pus într-un primar căruia i-au oferit șansa de a produce marea schimbare în bine a orașului nostru, însă ”dezamăgire” este poate un cuvânt mult prea blând pentru ceea ce au primit în schimb.

După cea mai controversată decizie a primarului de numire a doamnei Alina Elena Chivu, hairstylist, în funcția de manager al Spitalului Orășenesc Hîrșova, o numire complet ilegală care, în urma demersurilor facute de subsemnatul, alături de consiliul de administrație al spitalului și consilierii locali, a fost anulată prin decizia Prefectul Județului Constanța, a urmat o nouă numire la fel de controversată și abuzivă, cu încălcarea acelorași prevederi legale, funcția de manager al spitalului fiind atribuită de această dată medicului Nicoară Cristian, un domn care are un trecut mai mult decât dubios. Acesta a fost demis din funcția de manager al Spitalului Cernavodă în anul 2009, constatându-se deficiențe grave în actul managerial la capitolele igienă, organizarea resurselor umane, circuitul pacienților și pentru faptul că nu a fost respectat planul de conformare pentru avizarea autorizării pe anul respectiv. În cursul aceluiași an, doctorul Nicoară Cristian a fost trimis în judecată pentru delapidare'', afrimă Dia Ionel.

Incompetența și nepăsarea se văd zilnic în faptele domnului Ionescu Viorel

''După cea de-a doua numire neinspirată de la spital, a urmat numirea în funcția de director interimar al Carsium Edil SRL, fără acordul consiliului de administrație, a unui angajat al domnului Drumea Cristin-Iani (consilier local ALDE), o persoană fără experiență în domeniu, numită strict politic, ilegal și fără respectarea critetiilor de competență. Toate aceste angajări făcute pe criterii politice au dus la îngreunarea și realizarea defectuoasă a actului administrativ'', mai spune viceprimarul.

Primarul Ionescu, cel ce se autointitulează ”Legistul”, refuză să respecte legea și ocupă abuziv un teren care nu-i aparține.

''În anul 2002, socrul său, Stancu Florin, viceprimar la acea vreme, care avea și calitatea de președinte al comisiei de retrocedare din cadrul Primăriei Hîrșova, împreună cu domnul Chiriță Ionel, ocupantul funcției de primar la acea vreme, au retrocedat o suprafața de 360 mp de teren aflat în localitatea Hîrșova, str. Uniri nr. 4, teren pe care este situată în prezent locuința familiei Ionescu.

Fără a se face trecerea acestui teren din domeniul public în cel privat al unității administrativ teritoriale, astfel încât să existe posibilitatea legală de retrocedare, comisia de retrocedare condusă de către domnul Stancu Florin a avizat favorabil retrocedarea suprafaței respective, aceasta realizându-se efectiv prin Dispoziția Primarului Orașului Hîrșova nr. 510/2002. Ulterior, în anul 2006, prin împuternicit Stancu Lucian (fiul lui Stancu Florin), acest teren a ajuns în proprietatea numiților Ionescu Laura și Ionescu Viorel, respectiv fiica și ginerele lui Stancu Florin. Mai mult decât atat, noii proprietari au construit și au îngrădit terenul fără a respecta documentatia cadastrală depusă la emiterea autorizației de construcție, ocupând abuziv o suprafata de 181 mp din domeniul public al orașului. După împrejmuire au inițiat o acțiune prin care au solicitat să li se acorde diferența de teren care deja era ocupată ilegal. Ca atare, primarul Ionescu Viorel ocupă și în prezent în mod abuziv domeniul public'', a mai ad[ugat Dia.

Neglijență și nepăsare

''Neglijența și nepăsarea primarului au condus, în aceste zile, la decesul unei persoane și la îmbolnăvirea alteia din cauza frigului. Acestea locuiau într-o cameră improvizată în zona târgului de animale și figurau în evidențele primariei, una dintre persoane chiar ca și asistată social. Deși primaria avea obligația să le asigure un minim de condiții de existență, în realitate acestea trăiau din mila locuitorilor din zonă.

În calitate de președinte al Consiliului Local al orașului Hîrșova, doresc să trag un semnal de alarmă cu privier la lipsa de transparență și de comunicare pe care primarul Ionescu le-a adoptat atât la nivel local, în relația cu reprezentanții partidelor politice reprezentate în consiliul local, dar mai ales la nivel județean, acest lucru conducând, în mod inevitabil, la o izolare a administrației locale față de instituții de la nivel județean care, în alte condiții, ne-ar fi putut sprijini'', a încheiat Ionel Dia.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Buna ziua mentionez faptul ca si politia locala e terorizata de acest individ Ionescu care abuzeaza in mod grosalan angajatii dar fiind faptul ca detine plingerii penale omul nostru continua a stresa in mod catergoric orice angajat asa stie el ce sai faci domnul are o problema la mansarda sfatul meu ca om ca cetatean sa si prezinte demisia deoarece draga Infractorule cu tot grupul tau infractional ve ti plati amarnic si indesat succes in continuare
0
0
Da ma acum cu vicele Emil Paraschiv ce mai are ma voi nu vedeti prostiilor pe cine ati vota el e in stare sa ia pielea de pe noi o sa vedeti prostiilor la impozit si stati camai are surprize vrea sa indatoreze orasul pe 30 de ani asta vreti Ionescu sa va spaalti pe cap cu el iahul darcului asta nare mila respect cum de lati votat orbiilor voi nu vedeti ca nu misca nimic in oras asta sa vedeti impozite ce va baga nebunul ca nu are bani la buget mai tinetil dracu in brate ala la Ciobanu nu stie ce sa mai faca la oamenii si asta isi bate pula de voi
0
0
Va salut dragi concetateni adevarat este faptul ca l-am votat pe Ionescu dar am un regret nespus de mare am vazut multe si nu sunt de accord cu ceea ce face dar mai ales raul facut oameniilor nu stiu ce e mintea lui dar sincer am ajuns la o concluzie trebuie sa scapam de el nu de mai poate a depasit orice limita baietasul acesta ca primar nu merita spus regret enorm ziua in care l-am votat.
0
0
Sa te duci in pula noastra ca ne-am saturat de tine Minciuni Baliverne Escrocheri Oameni distrusi Nici orealizare nu ai facut dute cu Dumnezeu dar nici el nu o sa ti fie pe aproape.
1
0
Buna ziua dragi Hirsoveni Nebunul care este primar dar pentru noi nu este primar nu a fost in stare sa termine proiectele lui Nadrag si ala un pampalau credul si usor de influentat cred ca ne-am lamurit cu Ionescu care a realizat numai timpenii si bolnav de ura si de distrus va rog faceti o schimbare majora hai Hirsova.
0
0
Ai plecat in Canada si in S.U.A pe ce bani ma Cacatule ba Criminalule iti mai pui pe Facebook si poza cu Iconita tie nu tie frica de Dumnezeu ba Nenorocitule dute ba pleaca cit mai ai timp Oamenii Hirsovenii s-au convins mai ramine sa acoperisul de pe Biserica de pe deal ba Blestematule ba Mata aia grasa si urita nu te vede ca esti schizofrenic ba Cersetorule prin tarii straine ce facut la Bruxelles am aflat de la angajatii tai din primarie ai cersit Miloaga si pe acolo ne faci de Risul Lumii Baaaaaa distrugi Hirsova bucata cu bucata ma Ordinar Jeg Infectabil Bacterie nenorocita Moriiiiiiiiiii
0
0
Ajutor sunt Primarul Pir Pir Pir ajutati-ma va rog nu mai sunt intrg la cap eu am ajuns Primarel si vreau sa fiu Primarel sa mai trag un Basinel ca ma numesc Ionescu Viorel ajutor mai oamenii buni duceti-ma pe un alt drum eu nu sunt normal la cap ca eu am damblagit de draci am facut rau recunosc si imi place ceea ce am fost si in contuinuare asa rau voi face citorva ce eu nu pot sa-i inghit Bratenu Nadrag Sorin cit voi fi in Primarie Teroare are sa fie eu sunt Pir Pir Pir si mi place sa va distrug.
0
0
Ai salut ba Hirsova a plecat frumuselul asta in strainatate bre la Bruxel sa aduca cica bani acolo stau aia cu covrigi in coada sa-i dea lu Ionescu bani ba cersetoruleeeeee ba alienatuleeee ba retardatuleeeee dute-n pula meaaaa la munca nu cersiii nu-ti da A L D E bani la guvern ai ajuns sa cersesti prin tari straine esti cacat la cur ai sa te futemmm sa-ti dam muitaaaa ba lepraaaa ti-ai dreacuuu fuuva-n gura pina si aia de la tine din partid iti da muiee baaa cacaciosule si filipineziii ti dato la botic fraiere o iei in freza cit de curind pleaca din oras si tu si socrutu drum bun ha ha ha ha
0
0
Ce fel de primar dept esti inescu viorel ca vad ca spui la presa ca iam am crur sa ai dau cu scaunu in cap lu rosca si a barat supermen sa iti rusine da cand o sa vin acasa si o sa arat filmare cand ma bate atunci ce o sa spuneti ca se juca cu mine oare crezi ca nu erati filmati unde vari dus i ziua a doua cu masina primariei si ca ati facut cartile ca sa imi faceti mie rau ce vam facut oare nu va ganditi ca poate sa iasa si adevarul la iveala ori cum sunt multi martori care mau vazut de la sociale cand mau incatusat si mau adus incatusat la sectia de politie daca eu le faceam
0
0
Mai oameni buni va salut cu tot respectul ce aveti cu Domn Primar Viorel Ionescu ai sa va spun ce am eu cu el si ce cred depre acest tinar care nu mai are ratiunea bunului simt el e de a dreptul fanatic domne nu mai judeca ce dracu sa-i cereti trebuie dus sarmanul la ospiciu pana nu e prea tirziu dar mamasa nu vede ca si ea e lafel ca odorul atunci despre ce vorbim la vot sancitonatil mai dragi cetateni el nu e de primarie saracutul de el ia terorizat si pe cei din capitanie si aici pun punct o zi buna mai Viorel dute la meseria ta Tata te rog eu caci iti faci rau singur.
0
0
Bravo ma ridicatil pe Ionescu in slavi poate ne inchide si noua scoala ca am avut caldura cu portia ce a facut pentru tineret Traiasca Tudorel Gurgu a dat la tineri tablete cadou pe cand Frunza-n vant asta care-si plimba freza intr-o parte si-n alta nu e in stare nici sa pronunte doua cuvinte ne-a mintit cu vorbe traiasca Dumi de la Horia ca ne-a angajat paznici ne apara straini ca Ionescu da oamenii afara cainii se incarliga in fata primariei dar omul nostru e prea chior multumim lui Fabyan ca nea dezapezit sracu acum nu mai e bun apropo al vrem pe faby ce ia-ti facut rusineeeeee .
0
0
Buna ziua Hirsoveni l-a dat afara pe State Fabian cu dreptatea in brate ai omorat un om nevinovat ai luat baniii din contul femeii cu copil bolnav nu ai demolat ce ti-a cerut Prefectul si ti-a dat ultimatum ai adus un hot de manager si o curva ce pacat ca iti sunt consilier taote ai sa le platesti cu varf si indesat noi ai tai de la ALDE iti spunem drum bun baietas bolnav la creier dute sa te internezi singura solutie ai ramas de unul singur pula bearca si nebun de distrus rusineeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
0
1
corectule, ne lasi dracu cu cacaturile tale? Sigur esti un ligau de-al lui nadrag sau poate chiar dia insusi de stii tu toate detaliile alea din primarie. Ti-ai dreacu de magari! Cand l-a angajat pe gazaru' , pe durac, pe beica, pe coarda aia de la camere pensionara, nu vi se auzea gura. Acum trebuie sa jignesti tu oamenii ca muriti de ciuda ca nu mai sunteti. Huo, ordinarilor! Gata, v-a trecut trenul. Ati furat cu trei maini si mancati cacat acum.
3
0
legistul orasului sa nu mai cheltuie banii cetatenilor pe anunturi de angajari ca si asa vin numai oameni care i ling talpile si se fac ca dau examen fara a mai sustine toate problele: Gigica mititica,Catalina Radoi aruncata de Netcu de proasta ce era ,Banita magazionier fara magazie,Vladu urbanista fara sa stie sa citeasca un plan urbanistic.la toti tatuca Viorel le a facut un salariu in jur de 3000 lei ,ca sunt scoliti .si bomboana de pe coliva este lingaul de psd ist Neagu Nicu care si a angajat copii la RAJA si a vrut sa fie directorul lui Ionescu pe bani buni
0
3
MANINCI kakat cu gura plina ca ingheata copiii in spital mai ales acolo se vede cit de prost de al lui NADRAG esti vino sa vezi TIGANCILE CUM dorm internate cu puradeii cu PIZDELE la caldura .
2
0
Tu esti bun ma ? Oricu nu poate sa multumeasca pe toata lumea asa ca lasatil in pace
2
1
CINE TE CREZI MAI DIA, BAIETE SA AI OBRAZUL ASTA GROS SI SA TE DAI VJRGINA MARIA? CE TUPEU SA AI SI SA VORBESTI DE CAT DE DUBIOSI SUNT UNII, CAND TU AI FURAAAT NESIMTITULE SI AI FOST PEDEPSIT PENTRU ASTA??? ESTI ULTIMUL CARE PUTEA SA ARATE CU DEGETUL. AI FOST DAT AFARA DIN TOATE SERVICIURILE PE CARE LE-AI AVUT. OCPI, TELEGONDOLA. PESTE TOT AI FACUT COMBINATII SI TE-AU LEPADAT. RUSINEEEE DIA!
6
4
feriti-va vine taifunul!!!! REFERENDUM SE CHEAMA!!!!
7
5
Nu apuci patru ani
6
4
Ati luat-o razna! Vreti sa vedeti in 7 luni cat a facut altul in 8 Ani? Mandatul unui primar este de 4 Ani. La sfarsitul mandatului se poate face o evaluare a activitatii si oamenii pot sa spuna cat sunt de multumiti sau nemultumiti.
7
4
dia in perioada cand actualul Primar fura acel loc de casa nu cunva tu dia Haiducu erai consilier pnl in gasca cu Chirita si Presedinte pnl tineret ? Ati uitat cand spuneati consilierilor pnl "sunteti naivi daca credeti ca putem face ceva pentru Harsoveni noi trebuie sa facem pentru noi "
3
3
pt voi care visati numai sisteme cu Nadrag, apucati_va de treaba si mai usor cu dusmania. Bucurati-va ca nu a facut contestatie la timp Nadrag omul cu bun simt...Dar acum sunt sigur ca ii pare rau.
4
8
chiar asa concret ce a facut ionescu de cind este primar a asfaltat vreo strada si nu am vazut noi a petruit vreo strada la vadu oii si nu a vazut nimeni a pus pavele lui chiocaru in fata portii lui neagu la scara la bloc si la socru lui a oprit caldura la spital de ingheata copiii si bolnavi iar au inceput cu resouri si calorifere prin saloane a redus portiile de hrana la bolnavi a angajat un meneger la spital care are un trecut dubios a fost dat afara de la cernavoda ca a vindut aparatura medicala menegerul spitalului din data de 28 decembrie nu a mai venit la servici omu este ocupat
8
8
mai Vadu Oii, de ce nu il luati pe boul asta de incult Dia, care scrie agramat si sa-l pupati in cur in satul vostru? Nu ti-e rusine mai Dia ca maninci banii nostrii degeaba fara sa misti un deget, boule...
9
5
Ionescu vrea sa fure si Dia il incurca ca se opune si nu intra in gasca lui Ionescu, Stancu si acolitii.
6
7
Dia incerca va informeze. Ionescu niciodata nu dezminte spune Dia. Doar il acuza ca spune. Dar oameni vb de Dia in loc sa citeasca ce scrie.
4
8
care AMBULANTA o foloseste MANAGERUL aia care o credea BEICA PERSONALA si care facea externari pe SPAGA ? RUSINEEE
7
6
Esti probabil,un phisopat de a lui Ionescu,oare acum nu este ca pe vramea lui Nadrag,angajati incompententi,pacat nu ati inteles mesajul ,acesta fiin despre transparenta,democratic ,corect,mergeti mai departe cu Stancu,Chirita, sa argumentati ce sustineti,concret daca este persoana care s-a autointulat marele legist sa dovedeasca contrariul,pana acum REALITATEA a FOST CEA RELATA DE DIA,ei sunt o gasca de betivi ,mincinosi,care nu stiu cum sa faca sa fure,...concret nu a facut nimic pana acum acest Ionescu pentru oras ,probabil mai mult ca sigur el era obisnuit pe pontonul lui cu sticla langa
5
7
care au lins pantofii sefilor ONL pe la judet au ajuns viceprimari, ce sa mai credem. dar stai!... parca individul asta fiu de politai, nu mai este nici membru pnl. atunci pa cine masa reprezinta???
8
4
Propun ca Primaria Harsova sa nu mai dea anunturi cu angajari. Sa fie ca inainte . Ce, stia cineva cand era vreun post liber la Primarie? Nu. Nea Tudorica facea totul in liniste. Nu stiai, nu comentai. Ce atata democratie? Si data viitoare toti angajatii sa treaca pe la viceprimarul Dia ca sa le dea OK ul, ce dracu? Si sa fie de la pnl obligatoriu, ca altfel IL dau la ziar. Esti patetic si iremediabil pierdut.
10
6
Daca Nadrag afost atat de slab cu tot sistemul pe care l-a avut si l-a construit 8 Ani de zile, cu toti lacheii lui care au fost mai activi decat fostii comunisti si cu sefi de sefi prin comisii a fost furat de Ionescu, atunci Nadrag e un mare pampalau si Ionescu s-a folosit de puterea mintii.
10
4
Viorele ai furat voturile valabile de la Nadrag. Si stiind ca esti impostor te comporti ca atare. Pacat ca esti tanar si cu caracter de comunist.
5
15
Astfel de articole incep sa scoata cretinismul din rasa umana. Cat de animale sa fiti sa faci astfel de acuzatii ca a ucis un om din cauza luptelor politice sau a frigului??? Asa de mult ATI decazut, atat de mare e ura incat sa recurgeti la astfel de cretinisme? Doamne, ma ingrozesc!
19
5
Maaaaama da cat ai scris nebunule ! Cred ca Invatatoarea ta e foarte mandra de tine. Aceeasi placa ruginita, acelasi calapod si mai ales acelasi caracter mocirlos. Ce dracu te porcesti asa. Daca ai coaie arata-le. Te pui ca curva aia sa iti arati poalele la toata lumea. Harsova nu e bataia ta de joc sa faci tu balacareala asta. Daca ai ceva de reclamatie dute si fa o nu te mai cordi atata. Din lupta asta a ta personala faci rau orasului. Boule!
15
6
COAFEZA nu a fost buna doctorul nici atit DAR cine este oare ? ACEL BEICA CARE IL PUPA TOT SPITALUL IN CUR SAU COCOS TIGANUL . S-A TERMINAT FRATILOR CU CLANUL LUI NEA TUDORICA HAI SA FIM REALISTI CA DE ACEIA AM VOTAT SCHIMBARE SPITALUL MERGE OK IAR ILUMINATUL UNDE SAU SCHIMBAT NEOANELE ESTE TOT OK . RUSINE NADRAGISTILOR............
17
7
Mai bine domnule Viceprimar Dia , ai iesi la lopata sa dai zapada de pe trotuar , nu sa uzezi de functia pe care o ai sa ii pui pe oamenii de la DCU sa iti dea zapada !
19
8
Imi place ultima parte. Cei de la nivel judetean v-ar fi ajutat in alte conditii???? Adica atat de prost esti ca sa recunosti ca totul se face pe interes politic si nu ptr cetateni? Ca tragi tu sfori pe la judet??? Daca te pun sa mai spui o data ce ai scris mai sus, crezi ca esti in stare? Pe cine vrajesti marioneta?
17
7
Esti o rusine pentru orasul nostru, ai ucis un om. Disperarea ta de a face batalii politice a dus la moartea unui om. Rusine Ionescu. D.zeu sa l ierte
8
15
Din cauza nepasariiai ucis un om Ionescule. Nu ai fost in stare sa ai grija de un om sarac, i ai lasat in camaruta aia improvizatape timp de iarna.
10
14
De ce nu sunt strazile luminate ? Primarul face cumva economie ?
13
9
Referendumul va face dreptate
13
17
pe noul director interimar de la Carsium Edil dupa ce l-ai adus din clica Ta ii mai faci si salariul de 4500 ron. BRAVO Dom" Primar!
18
14
Acest Dia care a spart bancomate si a devalizat Telecondola , acuma ne tine predici pupandu-l in fund pe prea iubitul lui stapan Nadrag !
22
17

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102