REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Statul a cedat la presiunea angajaţilor: Oil Terminal schimbă administratorii pentru a doua oară în acest an

Statul a cedat la presiunea angajaţilor: Oil Terminal schimbă administratorii pentru a doua oară în acest an

Replica API 23 decembrie 2014 | 12:12 352

Acţionarii s-au abţinut să aprobe Planul de administrare

Acţionarii s-au abţinut să aprobe Planul de administrare

Cuprinşi de spiritul sărbătorilor sau foarte precauţi după schimbarea reperelor de putere politică, cei din minister au cedat presiunii angajaţilor care au protestat ieri la Constanţa şi nu au aprobat Planul de administrare realizat de Consiliul de Administraţie (CA) al Oil Terminal SA, pus în funcţie în luna august a acestui an. Că este vorba despre un compromis, în speranţa că lucrurile se vor rezolva în mod miraculous, de la sine, şi nu de un plan de management prost se subînţelege în mod clar când vedem cum s-a votat în şedinţa de ieri a Adunării Generale a Acţionarilor (AGA): 8,58% pentru, 10,42% împotrivă şi 80,99% abţineri.

În aceste condiţii, noul ministru de resort, Andrei Gerea trebuie să identifice alte căi de salvare a Oil Terminal, care să nu presupună disponibilizări de personal. O misiune imposibilă, în opinia administratorilor care au întocmit planul de management respins de acţionari, dar şi a celor din minister, din moment ce nu au votat împotrivă ci doar s-au abţinut, de dragul confortului lor şi a funcţiilor pe care le ocupă. În aceste condiţii, completarea CA-ului cu un nou nume nu mai avea nici un sens, candidaturile lui Marius Daniel Bogdan şi a lui Dumitru Nancu fiind respinse din principiu, cu precizarea că Nancu a primit mai multe voturi împotrivă decât contracandidatul său. Tot pe cale de consecinţă au fost respinse articolele referitoare la contractele de administrare care urmau să fie încheiate cu membrii CA şi la angajarea unor avocaţi pentru reprezentarea în instanţă pe litigii de muncă. Trebuie subliniat faptul că de fiecare dată a fost vorba despre abţineri, nu de voturi împotrivă. CA-ul revocat prin abţinerea acţionarilor de vota Planul de administrare este alcătuit din Laurenţiu Gabriel Ciocîrlan, Mihai Daniel Aniţei, Valeriu Ivan, Mihai Cristian Chebac, Dan Cristian Bărbulescu, Corin Comşulea şi Marius Daniel Bogdan. Aceştia au fost numiţi în funcţie în luna august a acestui an după ce, în iunie, a mai fost revocat un CA-ul, după ce AGA de atunci i-a respins, de asemenea, Planul de administrare. Oil Terminal a terminat anul trecut cu profit 0 şi peste 1.000 de angajaţi, iar datele preliminare arată că va termina anul 2014 pe plus.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108