REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Tinerii care vor să arate ca în reviste se UMFLĂ cu STEROIZI cumpăraţi „la negru” în sălile de fitness

Tinerii care vor să arate ca în reviste se UMFLĂ cu STEROIZI cumpăraţi „la negru” în sălile de fitness

Replica API 21 iulie 2016 | 00:00 948

Substanţe INTERZISE, la liber pe internet!

Substanţe INTERZISE, la liber pe internet!

sursa foto steroizi online.com

Sunt interzise, au denumiri chimice rar întâlnite, efecte rapide şi mai toate produc dependenţă. Vorbim despre steroizi, substanţe care au un impact nociv asupra corpului. Aceste substanţe sunt comercializate ilegal şi în Constanţa, preţul fiind unul destul de piperat. Pe piaţă, găsim o gamă variată de steroizi, folosiţi atât de sportivi, cât şi de cei care doresc să se transforme rapid şi să arate la fel ca celebrii culturişti din reviste. Precizăm că există o listă cu substanţele interzise publicată de Agenţia Naţională Anti-Doping.

Tot mai mulţi tineri care pătrund într- o sală de fitness sunt fascinaţi de „colegii” lor care au un fizic impresionant. Aceştia îşi doresc rezultate fără prea mult efort şi încep să utilizeze steroizii, la început în cantităţi mici, iar apoi în doze periculoase. Subiectul este puţin cunoscut, dar trebuie tratat cu seriozitate. În vestiare se discută uneori despre preţul unui ciclu (perioadă de utilizare a substanţelor injectabile), se schimbă numere de telefon şi se fac relaţii. Cei care comercializează la negru substanţele interzise cunosc efectele negative ale steroizilor şi faptul că acestea pot ucide sau pot să distrugă organismul uman. Preţul unui ciclu de steroizi este cuprins între 100 şi chiar 300 euro, însă depinde de la un vânzător la altul. Chiar şi aşa, clienţii nu încetează să apară.

Mulţi instructori cunosc „fenomenul” şi avertizează!

Instructorii cunosc problema abuzului de steroizi şi trag un semnal de alarmă. Unul ditre ei, care lucrează la o sală renumită din Constanţa povesteşte, din propria experienţă, ce efecte au steroizii. „Am folosit diferite tipuri de steroizi, la inceput te simţi invincibil, îţi dau o putere incredibilă, apoi încep să apară problemele. Acum, pot să garantez că este cea mai mare greşeală să folosiţi steroizi. La doar 29 ani, am deja probleme cu inima şi cu ficatul. În orice sală de forţă o să întâlniţi baieţi care folosesc aşa ceva, pot spune că a devenit o modă. Unii vor sa participe la competiţii, alţii doar să arate bine pe plajă vara”, a declarat un instructor al unei săli de fitness din Constanţa.

Acesta este un caz fericit (dacă putem spune aşa) pentru că poate să apară un infarct miocardic. Amintim de celebrul caz al culturistului Greg Valentino, cunoscut şi ca omul căruia i-au „explodat” braţele. Imaginile şocante cu bicepşii plini de sânge au făcut înconjurul planetei. De cele mai multe ori, efectele negative alte steroizilor sunt greu de remediat şi durează foarte mult timp până ce dispar complet. Şi discuţiile din vestiare sunt îngrijorătoare.

„Stai liniştit, că nu păţeşti nimic, eu îţi aduc ce vrei, mergi totuşi la un doctor, să îţi faci analizele înainte să iei, pentru siguranţa ta. Îţi aduc la un preţ bun, doar suntem colegi! Eu nu câştig prea mult din treaba asta, o să îţi spun şi ce trebuie să faci, când să le iei şi cât timp, ca să nu îţi facă rău”, îi transmitea un consumator de steroizi unui coleg de-al său, în vestiarul unei săli de forţă din Constanţa. Majoritatea culturistilor regretă că au consumat steroizi şi îi avertizează pe cei care se gândesc să pornească pe drumul acesta. Însă, atâta timp cât o să existe cerere, în vestiarele din sălile de forţă vor continua să apară cererile de steroizi şi oamenii care pot aduce aproape orice tip de steroizi.

Substanţe achiziţionate la doar câteva click-uri distanţă

Pe internet sunt câteva site-uri care comercializează steroizi, la negru bineînţeles. Contactat telefonic, Cristian Marius Oprişan, şeful Centrului Regional de Evaluare, Consiliere şi Prevenire Antidrog, a precizat că este bine să nu se utilizeze aceste substanţe interzise şi să se ia în calcul şi faptul că dacă site-urile nu au la pagina de contact o adresă, un număr de telefon, devin suspecte şi ar trebui sa ne ferim.

În acelaşi timp, acesta a adăugat că există o listă cu toate substanţele interzise, care este bine a fi analizată. În aceste cazuri, dacă se constată fapte infracţionale, anchetele sunt declanşate de structurile abilitate, precum BCCO şi DIICOT. Trenbolon, Drostanolon, Clenbuterol, Mefedrona, Mestanolone sunt doar câteva substanţe prezente în lista interzisă pe 2016, publicată de Agenţia Naţională Anti-Doping. Chiar dacă sunt periculoase şi interzise, le găsim şi le putem cumpăra de pe internet foarte uşor, la doar câteva click-uri distanţă.

Ce riscă cei care comercializează substanţe interzise

Potrivit Legii nr. 104/2008, privind prevenirea şi combaterea traficului ilicit de substanţe cuprinse în lista interzisă, cei care folosesc astfel de substanţe sunt aspru sancţionaţi. Articolul 16 din legea mai sus menţionată prevede că „fabricarea, prepararea, transformarea, oferirea, vânzarea, distribuirea, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deţinerea de steroizi anabolici sintetici, de testosteron şi de derivati ai săi, de eritropoietina, de hormoni de creştere şi de substanţe chimice care sporesc producerea naturală şi eliberarea de testosteron sau de hormoni de creştere, fără drept, se pedepsesc cu închisoare de la 1 an la 3 ani sau cu amendă de la 5.000 lei la 25.000 lei.”

Articolul 17, din cadrul aceleaşi legi, prevede că „introducerea sau scoaterea din ţară, precum şi importul sau exportul de substanţe cuprinse în "lista interzisă", fără drept, se pedepsesc cu închisoare de la 1 an la 3 ani sau cu amendă de la 4.000 lei la 15.000 lei. (2) Introducerea sau scoaterea din ţară, precum şi importul ori exportul de steroizi anabolici sintetici, de testosteron şi de derivati ai săi, de hormoni de creştere şide substanţe chimice care sporesc producerea şi eliberarea de testosteron sau de hormoni de creştere se pedepsesc cu închisoare de la 2 la 5 ani sau cu amendă de la 5.000 lei la 25.000 lei“. Iar lista de sancţiuni continuă.

Gabriel GÎRBACI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367