REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

TRAGEDII PE ȘOSELELE DIN CONSTANȚA: DETALII DE LA ACCIDENTELE MORTALE!

TRAGEDII PE ȘOSELELE DIN CONSTANȚA: DETALII DE LA ACCIDENTELE MORTALE!

Replica API 20 iunie 2017 | 00:00 534

Ion Bogza

Șosele însângerate la Constanța! Mai multe accidente rutiere au fost înregistrate la malul mării, unele dintre ele soldându-se cu persoane decedate și rănite grav. Cauzele sunt multiple, între care și neadaptarea vitezei la condițiile de drum. Acesta a fost motivul producerii accidentului de sâmbătă seara, când un bărbat a decedat, iar copiii lui sunt în spital, unul dintre ei fiind în stare critică (intubat și ventilat mecanic).

Seria accidentelor grave a început sâmbătă seara, când ploaia torențială s-a abătut asupra județului Constanța. Mai exact, în ziua de 17.06.2017, Ion Bogza, de 39 ani, din Cobadin a condus un autoturism marca Renault pe DN 3, dinspre Cobadin către Ciocârlia. Ajungând la km 226+400, nu a adaptat viteza la condiţiile de carosabil umed, a pierdut controlul direcţiei şi a intrat cu autoturismul într-un copac de pe marginea dreaptă a drumului. În urma accidentului a rezultat decesul conducătorului auto. Acesta se afla în mașină cu cei doi fii ai săi. Cel în vârstă de 8 ani este rănit ușor, aflându-se internat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, pe când cel de 12 ani este în stare critică. Se află pe Secția de Terapie Intensivă, intubat și ventilat mecanic, el suferind mai multe leziuni cerebrale și toracice, după cum au precizat cadrele medicale.

Al doilea accident rutier mortal a avut loc tot pe 17 iunie, când Ștefan Gâju, de 21 de ani, din Constanța, a condus un autoturism marca Opel Meriva, pe bulevardul 1 Mai din Constanţa, pe banda 2, dinspre strada Theodor Burada către Caraiman şi ajungând în zona intersecţiei cu Caraiman a surprins și accidentat pe Radu Valentin Chiran, de 44 Ani, din Constanța, care s-a angajat in traversarea părții carosabile prin loc nepermis, din partea dreaptă a conducatorului auto. În urma accidentului a rezultat decesul la faţa locului a pietonului.

Apoi, pe 18.06.2017, la ora 22:50, Valentin Niţă, de 29 ani, a condus un autoturism Volkswagen Golf, pe bulevardul Aurel Vlaicu, dinspre strada Nicolaie Filimon către Baba Novac şi, ajungând la marcajul pietonal din dreptul magazinului Leroy Merlin, din cauza neatenţiei în conducere, a pierdut controlul direcţiei către dreapta sensului de mers şi a intrat în coliziune cu un stâlp de iluminat public stradal din fier. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală gravă (stare comatoasă) a conducătorului auto care se afla singur în autoturism. Luni, 19 iunie, starea lui era în continuare gravă, dar fusese detubat și respira spontan.

Depășiri periculoase și neatenție în conducere: mai multe persoane au ajuns la spital!

Și, din păcate, aceste 3 tragedii nu au fost singurele. Accidentele rutiere au continuat să se producă la malul mării, dar victimele sunt rănite ușor. Astfel, pe 17.06.2017, Doiniţa Stoica, de 43 ani, din Focșani a condus un autoturism marca Audi pe strada Teiului din Ovidiu, iat la intersecţia cu strada Poporului nu a respectat semnificaţia indicatorului Oprire, a pătruns în intersecţie şi a intrat în coliziune cu un autoturismul Dacia, condus de Nicolae Moldoveanu, de 51 de ani, din Ovidiu. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a lui Ion Bălănuţă, 62 ani, din Ovidiu, pasager pe locul dreapta faţă, în al doilea autovehicul.

Tot pe 17 iunue, Oana Georgeta Crângașu, de 37 de ani, din Constanța, a condus o Dacie pe bulevardul Tomis din Constanţa, pe banda 1, dinspre strada Nicolae Iorga către Ion Rațiu şi ajungând în zona stației RATC de la Spitalul Județean accidentează pe Cosma Lungu, de 60 de ani, din Constanța, care s-a angajat în traversarea părții carosabile prin loc nepermis, în fugă, din partea stangă a conducatoarei auto, fiind diagnosticat cu policontuzii.

Totodată, Constantin Lică,de 25 ani, din Tulcea a condus un Audi pe strada Caraiman din Constanţa sub influența bauturilor alcoolice, rezultat 0.48 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind implicat într-un accident rutier soldat cu pagube materiale. Tot sâmbătă, în jurul orelor 22.45, Zelia Demir, în vârstă de 23 ani, domiciliată în Cumpăna, a condus un autoturism Opel în localitatea Valea Dacilor pe DJ38, circulând dinspre Medgidia către A2. Ajungând în zona străzii Eroilor, fiind angajată în manevra de depășire, a intrat în coliziune laterală cu un Kya Ceed, condus de Erol Mustafa, de 43 de ani, din Medgidia care circula in aceeași direcție de mers în fața sa și efectuat manevra de schimbare a direcției de mers la stânga fără a se asigura. A rezultat vătămarea corporală uşoară a unui pasager.

Apoi, pe 18 iunie, Ștefan Stoica a condus autoturismul Volkswagen pe strada Traian (stradă cu bandă de circulație reversibilă), din localitatea Eforie Nord, dinspre Mangalia către Constanța, pe contrasens, pe banda 2 de circulație a sensului de mers Constanța către Mangalia (la ora producerii accidentului erau stabilite 2 benzi de circulatie către Mangalia si o bandă de circulație către Constanța) şi, ajungând la intersecţia cu strada Teiului, a fost lovit de către un autoturism Opel condus de Alexandru Constantin Gurgu, în aceeași direcție de mers, în banda 1 și care a efectuat viraj la stânga pe strada Teiului, fără a se asigura corespunzător. A rezultat vătămarea corporală uşoară a lui Tanța F., pasageră dreapta față în autoturism. De asemenea, la ora 17:14, Mihai Cristinel Enache a condus un autovehicul pe DN 3 dinspre Murfatlar către Ciocarlia și ajungând la km 241 din cauza nepăstrării distanței în mers a intrat in coliziune față - spate cu autoturism marca Dacia condus de Ion Stanciu în aceeași direcție,care a încetinit. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a două persoane. În cauze, polițiștii rutieri au deschis dosare penale.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Chirilor si analfabetilor....sub poza scrie numele mortaciunii din primul accident relatat !
0
0
tragedie cu peste ori cu prosti ce fac articole de kkt ? Aloooo repulica pulii !
0
1
Ce legatura este intre poza si continutul articolului mai"poetule" ziarist ?
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367