REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
11.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Un alt efect „Henri Coandă”: sătulă de ţigănia din campusul social, o familie s-a întors, abuziv, în casa din care a fost evacuată

Un alt efect „Henri Coandă”: sătulă de ţigănia din campusul social, o familie s-a întors, abuziv, în casa din care a fost evacuată

Replica API 20 iunie 2015 | 00:43 331

Evacuare cu scandal

Evacuare cu scandal

Reglare de conturi pe strada Ion Lahovari din Constanța! Familia Grigoriu a locuit, timp de 24 de ani, în imobilul RAEDPP situat pe strada Ion Lahovari numărul 130. În 2011, a fost evacuată din casă de proprietarul de drept al locuinței, în baza unei hotărâri definitive și irevocabile.

Ulterior, evacuații, în baza unei cereri formulate la Primăria Constanța, au obținut o locuință în cartierul Henri Coandă. Vineri, capii familiei, nemulțumi și sătui de condițiile deloc favorabile din cartier, și-au strâns catrafusele și au revenit pe strada Ion Lahovari. Au spart lacătul de la ușă și au început să-și depoziteze lucrurile în casă. Proprietarul casei a aflat de isprava celor doi soți și a venit la fața locului, izbucnind un adevărat scandal pe care Poliția s-a chinuit să-l stingă.

Au locuit timp de 24 de ani într-o casă a statului, pe care au obținut-o, prin repartiție, de la Abator Constanța. În 2011, casa a fost revendicată, iar proprietarul de drept a evacuat, cu ajutorul unui executor judecătoresc, cei patru membri ai familiei Grigoriu. Resemnați, au formulat cerere la Primăria Constanța, pentru o locuință în cartierul Henri Coandă.

După patru ani, s-au gândit că nu este locul lor acolo, întrucât nu se regăseau în scandalurile iscate în cartier de ceilalți chiriași, dar nici în mizeria de acolo. Așa că s-au decis să revină la vechea locuință, deși imobilul are un nou proprietar. Cu toate acestea, și-au adus lucrurile, mobila, patul, hainele, televizorul etc, au spart lacătul de la ușă (în imobil nu locuia nimeni) și au început să le depoziteze în casă.

Proprietarul a aflat de gestul soților Grigoriu și a venit într-un suflet la fața locului. Moment în care a început și scandalul. „Avem, probleme mari. Încercăm să intrăm cu bagajul. Avem hotărârea de la Tribunal, din ianuarie 2015, unde ne-am judecat cu proprietari falși. Au fost coordonați de cineva și au vrut să ne dea afară (n.red. proprietarii). Am stat, până acum, în cartierul Henri Coandă. Nu am putut să mai stăm acolo, sunt scandaluri acolo, hoții, mizerie.

Acolo e bine pentru oameni puturoși, pentru oameni care nu muncesc. Nu am putut să rezistăm. Ne-am întors la casa noastră. Noi am stat 24 de ani aici. Am fost evacuați în 2011, dar avem o sentință din ianuarie 2015. Avocații ne-au spus că avem dreptul să stăm în casă pentru că am locuit ultimii. Noi ar trebui să-i dăm în judecată.

Dar e lucrată treaba, cu ICRAL-ul (actualul RAEDPP)“, s-au plâns Marioara Grigoriu și soțul acesteia. Într-adevăr, există hotărârea despre care vorbește familia Grigoriu, însă a fost înțeleasă greșit de către aceasta. În sentința respectivă, Tribunalul Constanța a respins, ca tardiv, recursul formulat de către soții Grigoriu împotriva deciziei Judecătoriei din 2014, instanță care i-a respins contestația la executare.

Cu alte cuvinte, potrivit instanței de judecată, foștii chiriași ai imobilului în cauză nu au nici un fel de drepturi asupra locuinței. „Ei nu vor să înțeleagă că nu mai este casa lor. Există o hotărâre definitivă și irevocabilă. Au locuit aici cu chirie, au fost evacuați în 2011. Nu locuiește nimeni aici, vrem s-o reabilităm, ne-a spart lacătul, și-au băgat bagajele aici“, a spus, la rândul său, proprietarul. Soții Grigoriu au spus că nu vor pleca din fața casei, cu riscul de a dormi în stradă, până când nu li se va face dreptate.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
RAEDPP-ul asta e o cloaca de hoti. Numai abuzuri s-au facut. Poate verifica DNA cum a matrasit patrimoniul Constantei.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367