REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Un angajat al APIA lansează acuzaţii grave: „Am fost retrogradat, SECHESTRAT şi mi s-au şters date din calculator”

Un angajat al APIA lansează acuzaţii grave: „Am fost retrogradat, SECHESTRAT şi mi s-au şters date din calculator”

Replica API 3 octombrie 2016 | 00:00 427

ANCHETĂ

ANCHETĂ

Un angajat al APIA - centrul local Negru Vodă susţine că trece printr-un calvar de câţiva ani, de când a fost retrogradat în urma unui raport anual de evaluare a pefornamnţelor profesionale fals, după cum susţine el. În plus, Enache Lioliu, pentru că despre el este vorba, a relatat că a fost sechestrat, i s-a umblat în calculator şi crede că mulţi dintre colegii săi fac şi alte ilegalităţi. Acum aşteaptă decizia definitivă în unul dintre procese, în timp ce, spune el, vor urma şi altele.

Lioliu Enache lucrează la APIA Constanţa din anul 2006, când a luat examenul şi a fost încadrat pe post de consilier superior. Până în 2010 a activat la punctul de lucru din Hârşova, acolo unde, susţine el, a dat nas în nas cu multe nereguli. „Şefa de acolo mă punea să fac fals în acte. Câte hectare sunt acolo? 9? Bagă cifra1 în faţă. Este doar un exemplu. Când lucrurile au devenit de nesuportat, am mers la DNA şi la Antifraudă şi am depus plângere că am făcut fals în acte la presiunea şefei de acolo. În fine.

Dumitru Mergeani, care era în conducerea APIA şi care îmi este şi cuscru, s-a supărat pe mine, că de ce am făcut asta. Şi m-a mutat la punctul de lucru Negru Vodă”, a declarat, pentru „Replica”, Lioliu Enache. În continuare, acesta a relatat că micile tensiuni au continuat, însă totul s-a acutizat în 2014. „În fiecare an se întocmesc acele rapoarte de evaluare profesională, unde se dă un punctaj şi, conform legii, după acel punctaj primeşti calificative. Noi avem majorare salarială pentru necorupţie.

Am şi un hadicap auditiv, sunt scutit de impozit pe salariu. Şi, în funcţie de toate acestea se calculează salariile. Însă, după acea ceartă a vrut să mă retrogradeze (...) Apoi eu am intrat în concediu, dar a venit la mine o colegă şi m-a luat repede, să semnez, că s-a schimbat legea, că-s alte rapoarte de evaluare. Am semnat. Dar nu a fost bun. Şi la falsificare au greşit pentru că au lăsat acelaşi punctaj şi au schimbat doar calificativul final în bine, de la foarte bine. Şi nu a fost bun, normal. A fost anulat. Dar l-au refăcut şi iar a venit o colegă la mine. Eu nu ştiam nimic în perioada asta, eram în concediu. M-a luat cu legi, cu schimbări, am semnat. Apoi, când am revenit din concediu am fost anunţat că am fost retrogradat.

Salariu scăzut, îmi va afecta şi pensia”, a mai spus Lioliu, care susţine că a încercat toate metodele legale, fiind vorba despre contestaţii şi până la acţiuni în instanţă. Pe 5.02.2015, Tribunalul Constanţa i-a respins acţiunea formulată în contradictoriu cu pârâta Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, ca neîntemeiată, fiind vorba despre anulare act administrativ. Decizia nu a fost definitivă şi a urmat apelul, care a fost respins pe 23.09.2015. Numai că Lioliu Enache susţine că a fost vina avocatului, motiv pentru care acum aşteaptă decizia de la contestaţia în anulare, termenul fiind fixat pentru 16.11.2016. Dar acesta a adăugat ca va mai urma un proces întrucât i s-a dat calificativul bine, în loc de foarte bine.

Lioliu Enache: „Am fost SECHESTRAT în sediul APIA”

Şi acuzaţiile lui Lioliu continuă. „Solicit cercetarea disciplinară de urgenţă a colegei noastre Dumitra C. pentru că a furat şi a şters date din calculatorul meu. În ultimii 6 ani a furat şi a taxat toţi fermierii şi producătorii agricole care veneau la APIA să depună cererea de subvenţii agricole. Documentele erau gratuite din partea statului român, dar erau eliberate ilegal contra cost. A demolat, a vandalizat şi furat din patrimoniile APIA (sediul fostului fisc din Negru Vodă).

Drept răzbunare, pe 14 septembrie 2016 a umblat în calculatorul meu. Apoi, după ce mi-a spus să tac dracului din gură, pe la ora 14.20, după ce celelalte două colege au plecat (aveau şedinţă cu părinţii) a plecat şi ea fără să mă anunţe sau să mă atenţioneze, m-a încuiat înăuntru. Din răzbunare, colega C. m-a sechestrat. (...)”, a scris Lioliu Enache într-o adresă către directorul APIA.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu trebuie sa va mirati ca un retard si un analfabet castiga bani fara sa munceasca.Problema este ca muncesc alti pentru el iar pe astfel de retarzi si analfabeti ii apara legea .Nu e numai handicapat e si oligrofren si ia bani d epomana neimpozitati iar altii competenti nu pot sa ocupe un post din cauza unor astfel de indivizi
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614