REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Un bărbat din Constanţa a trăit numai pe spinarea victimelor sale. Şi nu se lasă!

Un bărbat din Constanţa a trăit numai pe spinarea victimelor sale. Şi nu se lasă!

Replica API 19 ianuarie 2017 | 08:04 836

În timp ce alţii muncesc,

În timp ce alţii muncesc,

Un individ din Constanţa a trăit, efectiv, numai din infrac’iuni. În 2010 avea deja vreo 6 condamnări, după care au mai urmat şi altele. Ajungea la închisoare, ispăşea o parte din pedeapsă şi era eliberat condiţionat. De cum se vedea în libertate, se apuca iar de „măgării”. Şi a ţinut-o aşa până anul acesta, care l-a găsit după gratii, fiind arestat preventiv. Acum este cercetat în alte două dosare, urmând a fi condamnat. Însă, ce este de remarcat se leagă de dreptul fiecărei persoane la reabilitare, la reintegrarea în societate. Oare se mai pune problema de aşa ceva în cazul lui?

În timp ce alţii urmează cursul firesc al vieţii, în sensul că muncesc pentru a-şi asigura traiul, alţii aleg alte căi. Total "neortodoxe", bineînţeles. Acestea sunt întâlnite şi la nivel înalt, uneori chiar şi în "curţile" celor la care poate nu te-ai fi aşteptat, însă, de data aceasta, ne oprim la un singur individ din Constanţa, care a trăit până acum doar pe spinarea victimelor sale. Poate mulţi se întreabă chiar acum de ce nu a fost condamnat. A fost! Atunci ce caută în libertate? Păi aşa e legea. Dacă persoana privată de libertate a executat cel puţin două treimi din durata pedepsei, în cazul închisorii care nu depăşeşte 10 ani, sau cel puţin trei pătrimi din durata pedepsei, dar nu mai mult de 20 de ani, în cazul închisorii mai mari de 10 ani, poate fi eliberat condiţionat. Sunt mai multe condiţii, normal, aici fiind vizat şi comportamentul deţinutului din perioada de detenţie, dar cei mai mulţi obţin eliberarea după perioada mai sus menţionată.

Aşa s-a întâmplat şi în cazul lui Ionel Imbir. Acesta a fost cercetat pentru că, în perioada 1999 – 2006, a încheiat diferite contracte de vânzare - cumpărare cu mai multe firme de la malul mării (el fiind administrator de societate comercială) cărora le-a eliberat file CEC fără acoperire. În 2007 a fost condamnat la închisoare, dar de precizat este că până atunci mai comisese înşelăciuni, astfel că pedepsele i s-au contopit şi au rezultat 7 ani. Din aceşti ani i s-a scăzut perioada deja executată, astfel că nu i-a rămas foarte mult de stat după gratii. Şi spunem asta pentru că, în anul 2010, era în libertate şi deja propus, iar, spre arestare. Se pare că-şi făcuse un obicei din a merge la Banca Comercială Română cu sediul pe bulevardul Mamaia, acolo unde isca scandaluri, în sensul că ameninţa şi vorbea urât cu casiera. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au întocmit atunci dosar penal pentru ameninţare şi ultraj contra bunelor moravuri. Ulterior, individul a fost cercetat şi la Bucureşti, dar şi în Tulcea, mai toate faptele lui fiind legate de înşelăciuni.

Înșelăciuni, țigări la negru, ultraj iar acum o ia de la capăt!

Anii au trecut, iar în 2011, același Imbir ajungea iar în atenția oamenilor legii, pentru că, în calitate de administrator al SC Lefine SRL, a achizitionat țigări în valoare de 1.498 lei, pe care le vindea la negru. A fost implicat și într-un scandal, luându-se de un om al legii, a mai înșelat câteva firme, astfel că în 2012 era condamnat definitiv pentru ultraj, dar și pentru infracţiuni la legea cecului (părți vătămate SC Soroli Cola Sa Brăila, SC Agricola Internaţional SA Bacău). Apoi a mai fost implicat în "furtișaguri" și prin Tulcea, iar pe 14 august 2012 i-au fost contopite pedepsele. Pedeapsa i-a fost sporită la 9 ani, dar din ea a fost scăzută pedeapsa deja executată de 1.913 zile. A ajuns după gratii și a fost eliberat înainte de 2015. Și, culmea! Pe 3.07.2015 era trimis în judecată pentru înșelăciune, la Judecătoria Medgidia, parte vătămată fiind S.C. DCM Pro Electronic SRL - reprezentată prin Marian – Cristian Drăghici.

Pe 9.05.2016 a fost condamnat la doi ani de închisoare, dar decizia nu a fost definitivă, urmând a se da pronunțarea la Curtea de Apel Constanța pe 20.01.2017. Și cine credea că aici se termină palmaresul, s-a înșelat. Pe 6 noiembrie 2016, în timp ce era judecat pentru înșelăciune, Ionel Imbir își vedea de treabă. Mai exact, s-a prezentat la sediul Facultăţii de Ştiinţe Economice a Universităţii Ovidius, de pe strada Ion Vodă numărul 58, şi s-a recomandat a fi angajatul societăţii care administra automatele de cafea din incintă. Acesta a spus că trebuie să ridice aparatul şi a încheiat şi un proces verbal în acest sens, pe care l-a completat cu date false. Ulterior, dându-şi seama că au fost păcăliţi, reprezentanţii instituţiei de învăţământ au depus plângere la Poliţie. Oamenii legii au declanşat o anchetă şi, la scurt timp, au identificat şi depistat suspectul, fiind vorba despre Ionel Imbir. Acesta a fost reţinut pentru 24 de ore şi arestat. Și, cel mai probabil, "povestea" va continua.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Va fi gratiat !. Nu se vede ca este dosar politic ? Macar atat sa facem si noi ca partid pt oamenii nostrii gratieri si amnistieri.
1
0
Pedeapsa cu moartea din partea victimelor viitoare....
2
3
ce comportament de parlamentar !
9
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367