REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Unul dintre HACKERII DROGAŢI care au SPERIAT America, PRINS la Constanţa! Este... O FEMEIE!

Unul dintre HACKERII DROGAŢI care au SPERIAT America, PRINS la Constanţa! Este... O FEMEIE!

Replica API 28 aprilie 2017 | 08:13 2081

Dorinţă arzătoare: să i se facă o copie a ceea ce avea pe laptop

Dorinţă arzătoare: să i se facă o copie a ceea ce avea pe laptop

Andreina Naumencu a făcut parte dintr-o grupare infracțională specializată în infracțiuni informatice, care a dat țepe colosale! Mai exact, vorbim de suma de un milion de dolari, pe care tânăra a făcut-o alături de Petru Alexandru Deaconu și Orlando Onciulencu. Indivizii au creat identități false pe site-ul eBay şi au participat la licitaţii pentru vânzarea unor obiecte de valoare, în special ceasuri şi bijuterii. Pe 26 aprilie au fost condamnați definitiv, iar prima grijă tinerei a fost să ceară instanței să i se facă o copie la ceea ce avea pe laptop. Bunul fiindu-i confiscat, bineînțeles.

Polițiștii din cadrul Secției 5 Constanța, la data de 26.04.2017, au depistat-o pe Andreina Naumencu, în vârstă de 35 de ani, din Constanța, pe numele căruia Tribunalul București a emis un mandat de executare a pedepsei de 3 ani și 6 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de fals privind identitatea în formă continuată. Femeia a fost escortată și introdusă în Penitenciarul Poarta Albă. Ea a fost cercetată de DIICOT în 2011, alături de alţi indivizi.

Aceștia au furat cam un milion de dolari prin escrocherii. În decembrie 2011, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Petru Alexandru Deaconu, Orlando Onciulencu, din municipiul Bucureşti, Andreina Naumencu, 30 de ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, infracţiuni informatice, fals privind identitatea şi trafic de droguri de risc.

Potrivit procurorilor DIICOT, inculpaţii Petru Alexandru Deaconu şi Orlando Onciulencu au constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat şi alte persoane, în scopul obţinerii de beneficii financiare substanţiale din săvârşirea de înşelăciuni prin acte de comerţ electronic, prin utilizarea frauduloasă a însemnelor site-ului www.eBay.com. Inculpaţii au creat conturi fictive pe site-ul companiei americane, folosind numele unor cetăţeni din S.U.A. şi au participat sub aceste identităţi fictive la licitaţii pentru vânzarea unor obiecte de valoare, în special ceasuri şi bijuterii.

Produsele erau expediate prin intermediul unor firme de curierat şi ridicate de către inculpaţi, care prezentau acte de identitate falsificate. Procurorii DIICOT au identificat un număr de aproximativ 200 de părţi vătămate care au expediat bunurile la adresele comunicate de către inculpaţi, fără a mai primi însă preţul stabilit.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de aproximativ 1 milion USD. Cu ocazia percheziţiei domiciliare efectuate la locuinţa inculpatului Petru Alexandru Deaconu a fost descoperită şi cantitatea de jumătate de kilogram de cannabis. Drogurile proveneau din Olanda şi erau destinate comercializării pe raza municipiului Bucureşti. Cauza a fost trimisă spre competentă soluţionare Tribunalului Bucureşti.

Constănțeanca a cerut magistraților: "Clonați-mi și mie o partiție de pe laptopul ce mi l-ați confiscat..."

De dată recentă, pe 26 aprilie mai exact, indivizii au fost condamnați definitiv la Curtea de Apel București. Deaconu s-a ales cu 5 ani şi 6 luni închisoare, iar Onciulencu și Naumaencu: câte 3 ani şi 6 luni. De precizat este faptul că tânăra nu a omis să le ceară ceva magistraților. Din răspuns se poate înțelege foarte bine despre ce e vorba:

"Respinge cererea inculpatei Naumencu Andreina privind copierea unor directoare/clonarea unor partiţii de pe laptopul marca Xeron, supus măsurii confiscării speciale. Dispune restituirea către inculpatul Deaconu Petru Alexandru a bunurilor predate la termenul din 27.03.2017 şi gestionate conform art.164 şi urm. din Regulamentul de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti (un ceas inscripţionat marca Breitling, un ceas inscripţionat marca Rolex, o cutie inscripţionată S.T. Dupont Paris, o cutie care conţine două inele cu piatră)".

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca gheorghe minte ca vinde un cal pe nush ce site dar vinde un cal de jucarie..nu inseamna ca e hacker..ci escroc
5
0
auzi , hacking , habar nu are despre ce vorbeste jurnalista .
7
0
Mafia Soroceana! Pai ce cautati aici mai domnilor? Sa va amintesc de zid? Plecati cu panaramele astea ca nu stiu sa deschida un telefon dapa-i!
4
0
"Infractorul" esti mai redus mintal ca un autist daca la concluzia asta ai ajuns tu...
2
6
buna pentru programul de guvernare
9
2
Ce comic, dar adevarat, este comentariul asta cu apartamentul
16
2
3 ani, 6 luni pt o treime dintr-un milion de dolari..majoritatea tinerilor de varsta ei platesc 10-30 de ani pt un apartament cu 3 camere..avantaj infractor
29
3
E imposibil. Femeia nu stie sa controleze o amarata de tehnologie rudimentara cum e automobilul dapa i sa faca infractiuni informatice. E bagata sageata.
13
7

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614