REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

10 ani de ÎNCHISOARE, după ce și-a LEGAT tatăl cu LESA CÂINELUI și l-a OMORÂT în BĂTAIE

10 ani de ÎNCHISOARE, după ce și-a LEGAT tatăl cu LESA CÂINELUI și l-a OMORÂT în BĂTAIE

Replica API 23 octombrie 2021 | 13:38 2102

Mihai Andrei a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracțiunilor de lovire sau vătămări cauzatoare de moarte. Acesta este acuzat că i-a aplicat tatălui său lovituri care au condus la decesul acestuia, urmare a unei bronhopneumonii, complicație infecțios - inflamatorie pulmonară a unui politraumatism contuz, cu trauma contuză a capului, cu hematom subdural cronic posttraumatic, produse în urma impactului cu sau de corpuri dure și în condițiile în care, anterior, a legat victima de mâini cu ajutorul unei curele.

Cum s-a petrecut fapta

Potrivit rechizitoriului, Mihai Andrei îşi agresa tatăl destul de des, însă totul a culminat cu seara de 25 ianuarie 2020, când inculpatul, nervos că tatăl său făcuse pe el, a devenit recalcitrant și l-a luat cu forța și l-a împins în dormitor, timp în care îi adresa cuvinte urâte și îl înjura. Cu toate că celelalte persoane aflate în casă au încercat să îl oprească, bărbatul a continuat să îşi lovească tatăl, astfel că una dintre nepoate a sunat la poliţie. La sosirea echipajului de poliţie, bătrânul era acoperit cu o pătură până la brâu și cu mâinile sub acea pătură. Atunci concubina agresorului s-a așezat pe canapea lângă victimă și a dat la o parte pătura, arătând că bătrânul era legat la mâini cu lesa de la câine, iar de la brâu în jos era dezbrăcat.

Ce a declarat inculpatul

Inculpatul a declarat, în apărarea sa că, la câteva zile după venirea sa din Spania, la 29.12.2020, tatăl său s-ar fi dezechilibrat, a căzut pe spate și s-a lovit cu capul de betonul de pe pardoseala bucătăriei. Același episod a fost relatat și de către concubina inculpatului, dar care a precizat că este sigură că a auzit o plescăitură și că, de fapt, Mihai Andrei și-a lovit tatăl, iar acesta a căzut ca urmare a loviturii aplicate. Mai mult, martorul susține că bătrânul și-a revenit cu greu, după vreo 5 minute, fiind spălat cu apă pe față. Inculpatul a căutat să-și justifice, de asemenea, actele de violență exercitate împotriva tatălui său, afirmând că victima s-ar fi dedat la gesturi obscene în prezența soției sale, însă martorii au negat și exclus o astfel de ipoteză.

Ce a spus instanţa

Magistrații din cadrul Tribunalului Tulcea au reținut pericolul social foarte ridicat al faptelor comise, rezultat din urmările produse (decesul victimei), din relația de rudenie dintre inculpat și victimă dar și faptul că inculpatul nu a recunoscut comiterea faptelor, nu este cunoscut cu condamnări. Instanța a decis condamnarea lui Andrei Mihai la 10 ani de închisoare. Sentința a fost comunicată pe 20 octombrie și nu este definitivă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
F putin exagerat de putin.Legea TALIONULUI era cea mai indicata pt nemernic.
9
0
foarte putin , trebuia pe viata
24
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614