REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

10 mii de persoane au protestat la Berlin împotriva înarmării Ucrainei

10 mii de persoane au protestat la Berlin împotriva înarmării Ucrainei

Virgil STOIAN 27 februarie 2023 | 00:00 938

Protestul de la Berlin împotriva înarmării Ucrainei pentru războiul cu Rusia a atras sâmbătă 10.000 de persoane, atrăgând critici din partea unor înalți oficiali guvernamentali germani și o prezență mare a poliției pentru a menține ordinea, potrivit Reuters.

10 mii de persoane au protestat la Berlin impotriva inarmarii Ucrainei

Organizat de un important politician german de stânga, protestul a avut loc la o zi după împlinirea unui an de la invazia Rusiei în Ucraina, care a atras promisiuni pentru livrarea de mai multe arme din partea aliaților occidentali, noi sancțiuni împotriva Rusiei și manifestări de susținere pentru Kiev în întreaga lume.

„Facem apel la cancelarul german să oprească escaladarea livrărilor de arme. Acum!...Pentru că fiecare zi pierdută costă până la încă 1.000 de vieți - și ne aduce mai aproape de un al treilea război mondial”, au declarat organizatorii protestului pe site-ul lor.

„Revolta pentru pace” a fost organizată în parte de Sahra Wagenknecht, membră a partidului german de stânga Die Linke.

Germania, alături de Statele Unite, a fost unul dintre cei mai mari furnizori de arme pentru Ucraina.

„Negociați, nu escaladați”, scria pe o pancartă ținută de un manifestant, în timp ce pe un banner din mulțime se putea citi „Nu războiul nostru”.

Un purtător de cuvânt al poliției a declarat că 10.000 de persoane s-au adunat în jurul simbolicei Porți Brandenburg din centrul Berlinului.

Poliția a mobilizat 1.400 de agenți pentru a menține liniștea și pentru a impune interdicții privind uniformele militare, steagurile rusești și sovietice și cântecele militare.

Purtătorul de cuvânt al poliției a declarat că nu a existat niciun semn de participare a grupurilor de dreapta și că protestul, despre care ministrul german de finanțe Christian Lindner a spus că trebuie să fie „clar combătut”, a fost pașnic.

„Cine nu este alături de Ucraina este de partea greșită a istoriei”, a declarat Lindner pe Twitter, potrivit hotnews.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
daca ii intrebi pe nemti, ei spun ca trecutul este trecut, viitorul conteaza. tehnicitatea industriei germane coraborata cu resursele rusesti, ar crea un pol care ar deranja pe unii. francezii au inteles ca sint pe locul doi, dupa germania si se comporta ca atare. pozitia economica a germaniei, ca motor al dezvoltarii europei ii deranjeaza pe americani. vedeti numai ce cioc mic are cancelarul german, cind vorbesc americanii.
3
5
Slava Rusia. Biden sa mai stea la casa lui ca au s**t de peste tot si au declansat razboaie pretutindeni.
3
5
dute ma in ukraina cu toata famila ta, luptati si muriti acolo sa nu va mai inmultiti!!
5
5
Deci suntem pro ori contra?Suntem cu de o parte sau alta?Suntem normali,ori anormali?Ca sa știu și eu cu ci n votez.
5
0
Înarmarea Ucrainei se apropie de al treilea război mondial Negociere și pace Americanii și occidentul aduc arme până într-o zi când Rusia poate arunca nucleara Rușii vor lupta până la un punct Important Zelenski e un scamator vor să-i bage și pe alții în rahatul rusesc Uitațiva la Bastroe are mentalitate tot de rus Nu-l interesează că distruge Delta își urmărește interesul r*mânii din Ucraina sănt tratați ca sclavii
12
9
rusificarii DDR-ului in anii comunismului. Mwie tziganka comunista sahra !!!
9
10

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468