REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

A APĂRUT o PETIȚIE pentru LEGALIZAREA CANABISULUI

A APĂRUT o PETIȚIE pentru LEGALIZAREA CANABISULUI

Replica API 13 august 2020 | 09:09 1852

Petițiile online tind să devină un adevărat sport național în România. Fie că sunt pentru cauze serioase ca mărirea alocațiilor sau puerile ca protejarea gândacului roz de Mahmudia, ele au împânzit internetul. Ultima petiție de acest fel este una în care semnatarii vor legalizarea canabisului. Și dacă celelalte petiții își propun doar strângerea de semnături, inițiatorii acesteia își propun chiar un proiect de lege prin care să ceară legalizarea canabisului.

Petiția are aproape 9000 de semnatari

Potrivit site-ului unde are loc strângerea de semnături, orice inițiativă legislativă trebuie susținută cu 100000 de semnături, iar apoi proiectul de lege trebuie trecut prin Parlament. Se pare că visul celor care a creat acest site este ca numărul susținătorilor să ajungă la 500000 astfel încât negocierea proiectului legislativ cu eventualele partide politice să se facă de pe poziții de forță. Un banner cu îndemnul ”Semnează petiția pentru legalizarea canabisului creativ” tronează pe spațiul public, deasupra unei case dărăpanate, înăuntrul căreia nu se știe ce se întâmplă.

Se caută 1000 de susținători financiari

Pentru a îndeplini toate aceste vise, iată că este nevoie și de bani. Astfel, cine dorește poate cotiza cu cel puțin 10 lei doar așa această ”organizație” putându-se ”autofinanța”.

Termenul pentru finalizarea proiectului este de... 6 ani

Cu toate că par niște visători, iată că în privința termenului de finalizare inițiatorii sunt destul de realiști, termenul lor fiind de 6 ani, interval în care se pot întâmpla foarte multe lucruri.

Ierarhia în cadrul organizației este una foarte bine stabilită

Reporterii Replica au încercat să afle un pic mai multe despre această inițiativă însă la numărul de telefon de pe site ne-a răspuns cineva care ne-a îndrumat să trimitem un e-mail și poate, poate vom fi contactați de unul dintre administratori, el neavând voie să ne spună absolut nimic.

Cristian Oprișan

Cristian Oprișan: ”Noi vedem în fiecare zi ce efect are acest drog asupra oamenilor„

”Deocamdată în Parlament se discută despre legalizarea marijuanei medicinale, cu toate că noi nu avem nici un medicament în farmacii pe bază de marijuana. Noi ne-am dori să nu se legalizeze canabisul pentru că noi vedem în fiecare zi efectele pe care îl are acest drog asupra oamenilor și cum poate distruge oamenii chiar dacă este catalogat ca un drog ușor.„ a declarat pentru ziarul Replica, Cristian Oprișan, şeful Centrului Regional de Prevenire Antidrog Constanţa.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
da nu ar fi mai bine s a faceti o lege si sa interziceti comercializarea de etnobotanice care au distrus atatia copii..care tot din cauza voastra au aparut pe langa toate scolile si la toate colturile de strada? ce va mai place s a inchideti ochii la ceea ce conteaza de fapt
0
0
De acord, dar ar fi normal sa legalizam si prostitutia, ca si de aici ar fi multi bani la bugetul de stat, si, desigur, armele de foc , legal, pentru tot cetateanul care vrea si isi permite sa se protejeze...
2
1
Este adevarat ca nu avem cultura olandezilor, dar cum putem sa vindem portul, fabrici, uzine si cam orice fara sa gandim, am putea legaliza si consumul de canabis. Macar medicinal daca nu si recreativ. Asa am putea scapa si de clanurile de tiganoi care fac legea in tara. Trebuie copiat de afara si ce este bun, nu numai prostiile.
5
1
ne mutam la ma-ta-n pizd@
1
1
Nu avem o cultura generala suficient de avansata la nivel de mase,incat ce este in Olanda sa poata fi aplicat in Romania. Pe langa ce se consuma acum,s-ar baga si ,,iarba '' legala. Ar iesi oroare publice,crime si violuri la fiecare colt de strada,degradarea si mai accentuata a ce deja se degradeaza. Ce ziceti de legalizarea autoapararii impotriva hotilor si talharilor,sa fie ucisi de cei atacati? Ce ziceti de executarea traficantilor de droguri straini sau romani prinsi la noi? Dar de pedeapsa cu moartea pentru proxenetism si alte forme de trafic uman?
1
6
Daca se legalizeaza tot contrafacut sau de contrabanda o sa luati ca tigarile din piete. Diarosilor facuti din wcuri de femei
0
1
si-a batut un vecin pana l a lasat mort. huooo, nu-ti mai arata fataul asta cu zambet pana la urechi.
5
2
Noi psd-ul dorim sa va mai fraierim inca o data la alegeri. Avem de partea noastra toti penalii si javrele din politica. Avem doua solutiii pentru viitorul tarii: legea desfiintarii puscariilor si abrogarea codului penal pentru tot ceea ce inseamna furt, frauda, camatarie si altele. Politia si SRI va fi inlocuita ,iar daca nu condusa de interlopi, ei sunt mai eficienti si nu vor pensii nesimtite de la stat. Sustinem aceasta petitie. Asa uitati mai repede.
1
2
Iar ne puneti poze in articol cu uratul asta ? Numai cand ii vedem fatza deformata, ne vine sa inchidem laptopul ca sa ne revenim ...
9
1
mutati-va fratilor in Olanda- mergeti unde vedeti cu ochii- nimeni nu va tine in lanturi ,in tara
5
11
Sindromul Dravet si anumite boli se amelioreaza prin consumul acestei substante, in mod controlat. Nu trebuie sa ne gandim imediat ca e vorba de consum de droguri. O urmaresc pe FB si Instagram pe Adele Chirica al carei baiat are sindrom Dravet si care consuma in mod controlat si observa imbunatatiri. Asa ca nu e cazul sa blamam fara sa stim toate datele problemei. Multumesc.
15
0
In Olanda este legal. Nu stiu ce sa zic dar aia sunt inaintea noastra cu 200 de ani, cel putin. Si nu numai Olanda. Daca se legalizeaza, toate taxele si nu sunt putine, vor intra la bugetul de stat. Asa mai scapam si de legalele si toate otravurile care se vand acum la orice colt de strada. Poate ma insel, dar nu cred.
17
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212