REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.1° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
18.1° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

A BUBUIT hala cu artificii deţinută de finul unui fost şef de la IPJ! VIDEO

A BUBUIT hala cu artificii deţinută de finul unui fost şef de la IPJ! VIDEO

Replica API 18 septembrie 2017 | 16:56 629

Nu avea aviz de depozitare de la ITM

Nu avea aviz de depozitare de la ITM

Situaţie bizară la Agigea, în “ograda” finului fostului şef de la Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Constanţa. Depozitul aparţinând lui Sergiu Enache, finul lui Nicolae Barbu (fost şef AEST, pensionat) a luat foc, duminică, bubuiturile din incintă răsunând în întreaga zonă. Au fost alertaţi pompierii să intervină în zona drumului naţional 39, la Agigea, iar fumul gros a putut fi zărit de la mare distanţă. Din fericire, flăcările au fost stinse înainte ca ele să se extindă şi nimeni nu a fost rănit. Cei care au ajuns în zonă şi au început să filmeze flăcările au fost apostrofaţi de o doamnă care se comporta ca fiind proprietara construcţiei.

Oficial, acolo nu există un depozit de artifcii pentru că… nu există în acest sens aviz de la Inspectoratul Teritorial de Muncă din Constanţa. În realitate, pompierii care au intervenit la faţa locului au precizat clar că la locul cu pricina au ars materiale pirotehnice. Până când anchetatorii vor oferi şi alte detalii legate de condiţiile producerii incidentului, demn de menţionat că, potrivit unor surse judiciare, poliţiştii au întocmit un dosar penal. Hala care a ars aparţine societăţii comerciale Live Well Events SRL, cu asociat unic Sergiu Enache.

“La faţa locului au intervenit trei autospeciale. Au fost scoase din incintă trei butelii, iar suprafaţa arsă se ridică la 100 de metri pătraţi. Cauza cea mai probabilă a incendiului este manevrarea greşită a unui articol pirotehnic”, au spus reprezentanţii ISU Dobrogea.

Oficial, firma care deţine hala are autorizaţie pentru organizarea de jocuri de artificii, dar nu şi pentru depozitarea de artificii! Fiind vorba de un spaţiu mic, de 100 mp, nu este nevoie de autorizări de la ISU Dobrogea, însă, pe lege, comercializarea şi depozitarea artifciilor (în cazul de faţă clasa II, potrivit surselor noastre) necesită acordul Poliţiei.

Conform reprezentanţilor Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Constanţa, depozitul nu era unul destinat depozitării de artificii (nefiind autorizat în acest sens). "Era o hală care figurează ca hală de depozitare materiale combustibile. Nu de depozitare artificii. Însă, deţinătorul halei este autorizat pentru organizare jocuri de artificii. Probabil cauza incendiului a fost de la o manipulare greşită a unui articol pirotehnic", au spus oamenii legii.

Vom reveni.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Acest infractor Sergiu Enache este internat in spital nestiind sa manevreze articolele pitotehnice si-a dat cu bomba in cap este in stare grava la spital
0
0
Sa o ard pe mata...de ce cenzurati
1
0
Ne putem bucura oare pentru un incendiu? In ce tara traim? Nu pot sa cred cand unii din spatele unui telefon dintr o data se vad zmei!!! Oameni buni, bine .ca nu a fost Mai grav si nu au fost victime. Despre articol.....nu pot spune decat....ca e o mare dezinformare. Toate cele bune
1
0
A bubuit ... capul lui AC de la tuica. Cum sa folosesti acest termen de mahala . Pacat de cele intamplate . Dl joyful de tine numai de bine... daca atat te duce capul e grav. Astia ca tine ar trebuii castrati ca e pericol .
4
2
De unde e eliberat c-tin dancu?Arata ca un interlop care s-a intors acasa!
10
1
asa Nas, asa Fin ! dosar penal va rog pentru nerespectarea regimului !!!
7
2
Ma bucur sincer pentru el. Si sper ca a lui era si casa. Muri-re-ar in chinuri toti meltenii care arunca petarde si tot felul de cacaturi, in timpul sarbatorilor. La mai mare!
8
10

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218