REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

A FALSIFICAT SEMNĂTURA concubinei și i-a VÂNDUT MAȘINA

A FALSIFICAT SEMNĂTURA concubinei și i-a VÂNDUT MAȘINA

Replica API 2 iunie 2021 | 20:46 2972

Ion P. a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată, după ce a vândut maşina fostei concubine, falsificându-i acesteia semnătura pe un contract de vânzare-cumpărare. Prejudiciul femeii s-a ridicat la suma de 3300 de euro. Fapta este cu atât mai gravă, femeia fiind nevăzătoare.

Cum s-au petrecut faptele

Ion P. a avut o relaţie de concubinaj cu proprietara autoturismului, iar în momentul despărţirii de aceasta, a luat maşina pentru a-şi căra lucrurile din locuinţa concubinei. Ulterior, după ce a văzut că Ion P. nu îi returnează automobilul, victima s-a deplasat la sediul Primăriei Eforie, la Direcția Taxe și Impozite, de unde a aflat că inculpatul a solicitat un certificat fiscal în numele ei şi că maşina figura ca vândută tatălui inculpatului.

Cum a acţionat Ion P.

În cursul anchetei, Ion P. a declarat că a fost concubinul victimei timp de patru ani, timp în care au locuit împreună în apartamentul acesteia. În cursul relaţiei a vândut un autoturism pe care a luat 2600 de euro, ulterior achiziţionând, pe numele victimei, autoturismul aflat acum în litigiu, pe care a dat 3300 de euro. Pe parcursul relației celor doi, persoana vătămată i-a solicitat acestuia sprijinul, întrucât dorea să vândă autoturismul în cauză, deoarece primea pensie de handicap și pentru a nu avea probleme în acest sens, nu dorea să mai figureze în evidențe ca având în proprietate un vehicul. Astfel, concubina sa s-ar fi deplasat neînsoțită de vreo persoană la Primăria Orașului Eforie – Serviciu Taxe și Impozite, de unde a obținut certificatul fiscal necesar înstrăinării autoturismului în cauză. Ulterior, conform înțelegerilor dintre aceasta și el, cei doi au convenit să vândă autoturismul către tatăl inculpatului, pentru a putea fi astfel folosit în continuare de către aceștia. După ce concubina sa a obținut certificatul fiscal, pe care 1-a ridicat personal, cei doi s-au deplasat la persoane care se ocupau cu vânzarea de autovehicule, unde au întocmit actul de vânzare-cumpărare în care, la rubrica vânzător era victima, iar la rubrica cumpărător figura tatăl lui Ion P., care a fost prezent la încheierea acelui contract. A mai arătat că atât persoana vătămată cât și tatăl inculpatului au semnat respectivul contract.

Inculpatul a falsificat semnătura

Din întreg probatoriul administrat în cauză, a reieșit că semnătura de pe certificatul de vânzare cumpărare nu este a victimei, inculpatul falsificând-o. Această împrejurare, coroborată cu declarațiile tuturor celorlalte persoane, sunt de natură să formeze convingerea că înscrisul menționat reprezintă un fals ce a fost executat de Ion P.

Ce a spus instanța

Instanța a constatat că prezumția de nevinovăție a fost înlăturată, probele administrate de organele judiciare demonstrând, fără echivoc, vinovăția inculpatului la comiterea infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată. Alături de gravitatea infracțiunilor comise, la individualizarea judiciară a pedepsei și a modalității de executare, instanța are în vedere și circumstanțele personale ale inculpatului care a manifestat o atitudine nesinceră pe parcursul procesului penal și nu este cunoscut cu antecedente penale. În urma analizei circumstanțelor reale de săvârșire a infracțiunii, și având în vedere circumstanțele personale ale inculpatului, instanța apreciază că nu se impune condamnarea acestuia. Instanța a decis condamnarea inculpatului la un an de închisoare cu suspendarea pentru pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată. Sentința a fost dată în data de 27 mai 2021 și nu este definitivă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sentinta data la 21 iunie 2021. Super. Isi justifica pensiile!!!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614