REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
13.7° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

A fost prelungit termenul pentru depunerea observațiilor privind PUZ-ul Lacului Tăbăcărie!

A fost prelungit termenul pentru depunerea observațiilor privind PUZ-ul Lacului Tăbăcărie!

Replica API 24 noiembrie 2018 | 04:14 272

Reprezentanții municipalității au anunțat prelungirea termenului până la care constănțenii și cei interesați pot transmite observații și propuneri cu privire la Planul Urbanistic Zonal „Zona Lac Tăbăcărie”, inițiat de Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral.

„Ca urmare a interesului mare manifestat de constănțeni cu privire la elaborarea Planului Urbanistic Zonal „Zona Lac Tăbăcărie”, inițiat de Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral, primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău și arhitectul-șef, Mihai-Radu Vânturache, au decis prelungirea termenului în care pot fi trimise observații și propuneri.

Ne bucură implicarea constănțenilor în subiectele de interes pentru orașul nostru și încurajăm exprimarea opiniilor dumneavoastră. În acest sens, vă rugăm să transmiteți, în continuare, sugestiile dumneavoastră, în format electronic, pe adresa de e-mail primarie@primaria-constanta.ro. De asemenea, puteți depune recomandările cu privire la acest subiect la Centrul de Informare Cetățeni situat în incinta City Park Mall sau le puteți transmite prin poștă la adresa Bulevardul Tomis, nr. 51”, au transmis reprezentanții Primăriei Constanța.

De menționat că reprezentanții autorității locale nu au precizat un termen limită până la care cei interesați pot transmite observațiile și propunerile, ci au afirmat că vor anunța, din timp, când se va apropia de sfârșit perioada în care pot fi transmise respectivele observații!

Reamintim că ABADL s-a hotărât să valorifice lacul şi să permită construcţia de pontoane, terase pentru servicii şi alimentaţie publică, dar şi servicii de agrement cu ambarcaţiuni fără motor. Administrația a solicitat, în septembrie, Primăriei Constanța, Direcția Urbanism, emiterea avizului oportunitate elaborare PUZ - modificare HCL nr. 415/2003 privind aprobare PUZ Lac Tăbăcărie.

Pe site-ul Primăriei Constanţa a fost publicat anunţul de intenţie de elaborare a Planului Urbanistic Zonal „Zona Lac Tăbăcărie”. Iniţiatorul PUZ-ului, respectiv ABADL, a folosit ca argument diversificarea funcţiunilor existente şi stabilirea reglementărilor urbanistice.

Potrivit proiectului ABADL, sunt admise funcțiunile de oglinzi de apă și canale și activitățile privind sporturile nautice. Se admit circulații pietonale amenajate cu locuri de odihnă și relaxare, promenadă și mobilier urban, obiecte decorative, fântâni, umbrele. Este interzisă orice acțiune care contravine legilor și normelor în viugoare, respectiv plantpri adiacente circulațiilor pietonale, deversări de ape uzate, spălatul mașinilor pe malul lacului. De asemenea, sunt admise numai cu caracter temporar amenajările pentru expoziţii sau pentru spectacole. Precizăm că firma care a elaborat PUZ ul este Mas-Art Design SRL, înființată în 2011. Valoarea estimată pentru elaborarea PUZ-ului este 25.210,08 lei.

F.B.

Citește și: PUZ-ul pentru amenajarea Lacului Tăbăcăriei poate fi consultat de constănțeni! Inițiator este Administrația Bazinală

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai bine sa asaneze lacul ca sa faca cipanii tigani blocuri cat mai multe multe.
1
1
Beton pe tot lacul si trantit 50 de blocuri. Asta a mai ramas sa face ti. Ti ai dreaq de hoti si koorve
2
1
Adica parcu tabacarie este vandut de mazare iar noi locuitori sa dam ideei cum sa construiasca blocuri acolo stop vot psd
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108