REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

A fost ‘spartă’ o REŢEA DE HOŢI de combustibil! Aveau informaţii ‘scurse’ din interiorul Rafinăriei Midia!

A fost ‘spartă’ o REŢEA DE HOŢI de combustibil! Aveau informaţii ‘scurse’ din interiorul Rafinăriei Midia!

Replica API 2 aprilie 2019 | 00:00 472

Trimişi în judecată şi condamnaţi

Trimişi în judecată şi condamnaţi

Polițiștii de la Transporturi au găsit zeci de bidoane cu benzină la domiciliile a 7 suspecți din Medgidia, Năvodari și Constanața, altele erau ascunse în hale părăsite. Combustibilul era furat din vagoanele cisternă ale GFR (Grup Feroviar Român SA) și vândut la subpreț.

Ancheta procurorilor a început încă din cursul anului 2017, iar în februarie 2018 au efectuat percheziții domiciliare la locuințele inculpaților, ocazie cu care au fost ridicate haine cu care se aceștia se îmbrăcau în timp ce mergeau la sustragerile de motorină, toate îmbibate cu produs petrolier cu miros specific de motorină și zeci de recipiente din plastic cu naftă.

Polițiștii au fost conduși de inculpați și într-o hală părăsită de unde s-au mai ridicat alte recipiente din plastic cu capacități diferite și recipiente încărcate cu naftă, acela fiind locul unde capul rețelei, M.C., își depozita produsele petroliere sustrase din vagoane.

Alin Constantin A., Constantin M., Florin I. , Viorel Ionut M., George R., Marius M., Mihaita J. sunt cei 7 indivizi care, luni la rândul, au sustras motorină și naftă din vagoanele care au circulat pe relația de cale ferată Cap Midia – Dorobanțu, folosind același mod de operare, respectiv urcându-se pe vagoane din mers având asupra lor mai multe recipiente din plastic pe care le scufundau în vagon prin gura de încărcare a acestuia.

Furt cu ajutorul mamei angajată la Rafinăria Midia!

Organele de poliție din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța au început ancheta după ce s-au sesizat cu privire la faptul că pe relația de cale ferate, Cap Midia - Nazarcea - Poarta Albă- Dorobanți, din vagoanele trenurilor de marfă, persoane necunoscute sustrag în mod frecvent produse petroliere.

Potrivit rechizitoriului, Constantin M., care era capul rețelei, era anunțat de plecarea trenului din Midia, de o persoană cunoscut sub porecla de "Coaja " din Năvodari, a cărui mamă lucrează în Rafinăria Midia, iar la trecerea trenului în zona hotelului Kartaly este anunțat de o persoană care lucrează la Hanul Kartaly și despre care știe că este om de serviciu, pe care numitul Constantin M. recompensează cu o anumită sumă de bani, neprecizând suma exactă, și un pachet de țigări.

Același Constantin M. era anunțat de un bărbat cunoscut sub porecla Coaja când trenul pleca din Midia, astfel se poziționa într-o parcare situată lângă un pod de unde supraveghea trenul, urmărind dacă acesta este sau nu gardat, după care se deplasa la Hanul Kartaly unde își parca mașina și îi cerea omului de serviciu de acolo să întoarcă camerele de supraveghere focusate spre calea ferată într-o altă direcție.

Complicii lui Constantin M. se urcau pe vagoanele trenurilor de marfă, în jurul orelor 22:00 și 3.30, care circulau pe relația Cap Midia – Dorobanțu unde, cu ajutorul unor recipiente din plastic de capacități diferite, au sustras motorină și naftă din acestea.

Lucrătorii de poliție s-au deplasat în zona Kartali, localitatea Culmea, pentru a supraveghea unul dintre trenurile de marfă vizate, format din 38 vagoane încărcate cu motorină și benzină, unde știau faptul că pe acestea urmează să se urce atât Constantin M., cât și complicii săi, ocazie cu care au constatat următoarele: în momentul în care trenul s-a apropiat de zona Kartali, circulând cu viteză mică, au observat că pe vagoanele acestuia s-au urcat trei persoane, aspecte care se cunoșteau și de la colaboratorul în prezenta cauză.

În zona localității Culmea, fostă Nazarcea, au observat că pe platforma de sus a vagoanelor trenului se află doar două persoane, iar prima dintre ele aruncă bidoanele încărcate pe terasamentul căii ferate.

După ce trenul a trecut de zona în care se aflau, au observat că persoana care aruncase bidoanele pe terasamentul căii ferate, a coborât după tren, adunând bidoanele care se aflau împrăștiate de-a lungul căii ferate, depozitându-le în două locuri, între linia de cale ferată și DJ 228, după care părăsește zona îndreptându-se spre domiciliu.

Polițiștii au mers pe urmele inculpaților, fapt pentru care, la data de 7 februarie 2018 au efectuatpercheziții la domicile acestora, ocazie cu care au fost ridicate haine cu care inculpații se îmbrăcau în timp ce mergeau la sustragerile de motorină, toate îmbibate cu produs petrolier cu miros specific de motorină, și zeci de bidoane cu motorine și recipiente din plastic cu naftă.

Cu toții au fost trimiși în judecată pentru furt calificat. Au fost condamnați la pedepse cuprinse între 2 ani și 3 ani cu suspendare, și 3 ani şi 3,10 luni închisoare cu executare. Inculpații au formulat recurs, acesta fiind înregistrat pe rolul Curții de Apel Constanța pe 38 martie a.c. Primul termen de judecată a fost stabilit pentru 16 mai.

Mirela PASCAL

Vezi şi:

https://www.replicaonline.ro/hotii-au-dat-din-nou-atacul-la-produsele-petroliere-din-tren-378792/

https://www.replicaonline.ro/palmaresul-indivizilor-prinsi-cu-focuri-de-arma-furau-combustibil-din-tren-378678/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In orice tara normala cand au un caz asemanator ii viziteaza pe baieti si garda financiara sa vada ce mai detin si ce venituri legale realizeaza.Nu ca ar fi suspecti dar verifica fiindca cateodata apar surprize mult mai mari decat furtul.
0
0
1 tona au abandonat coca-larii, dar cealalta tona deja e in vestul Europei, Grrmania si Olanda. Dar Garcea le-a dat temelie la zece canistre cu motorina !
1
0
am crezut ca ati prins fliera cu 1 tona de cocaina din columbia intrata pe sub nasul vostru in romania
2
0
Mincinosilor bagati lumea la puscarie sa va acoperiti oameni vosti care fura pentru voi numai minciuni scrieti nu sa ridicat nimic de la nimeni si nu sa gasisit la nimeni
0
0
deci dacii nu aveau tv
1
0
O filiera de hoti ca in filmele de la televizor !
4
0
In mileniul 3800
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108