REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

A întors peste MARCAJUL CONTINUU, în drum spre Valu și a FUGIT de la locul accidentului! O victimă a rămas cu PIERDERI de MEMORIE

A întors peste MARCAJUL CONTINUU, în drum spre Valu și a FUGIT de la locul accidentului! O victimă a rămas cu PIERDERI de MEMORIE

Replica API 26 octombrie 2018 | 00:45 283

Pedeapsă cu executare pentru un recidivist!

Pedeapsă cu executare pentru un recidivist!

Ion C. a fost condamnat la 2 ani și 8 luni pentru vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului, dar mai avea o pedeapsă de 1 an și 4 luni din trecut, care s-a adăugat la prezenta, rezultând cea de 4 ani, în regim de detenție. Este vorba despre un accident rutier, din pricina faptului că a întors peste marcajul dublu continuu și a provocat un accident rutier, după care a plecat de la locul faptei. Menționăm că una dintre victime a rămas cu pierderi de memorie din cauza cheagului de sânge de pe creier.

Lipsa parapetului median de pe DN3 a provocat multe tragedii, mai ales din cauza șoferilor care întorceau peste marcajul dublu continuu. Între timp a fost montat și urmează să fie prelungit până la intrare în localitatea Valu lui Traian. Însă, până la momentul apariției sale, au fost înregistrate mai multe accidente rutiere. Unul dintre ele a avut loc pe 16.10.2015, în jurul orelor 13.20. Potrivit raportului de expertiză din dosar, V.C. a condus un autovehicul marca Renault, pe DN3, dinspre Valu lui Traian spre Constanța. Aproape de intrare în municipiu, în încercarea de a evita autoturismul Dacia, condus de inculpatul Ion C., care se deplasa din sens opus și a efectuat virajul la stânga peste marcajul dublu continuu, a început un proces de frânare și a pătruns pe sensul opus, unde s-a lovit de partea din față a unui autotren. ” Se concluzionează că au fost încălcate normele de circulație de către conducătorul autoturismului Dacia, C. I. care era obligat să nu efectueze manevra de virare la stânga într-o zonă interzisă (marcaj linie dublă continuă)”, potrivit rolii.ro. În urma producerii accidentului, inculpatul a părăsit locul faptei, fiind depistat ulterior. El a negat cele întâmplate, relatând totul într-o variantă personală.

O victimă cu pierderi de memorie! Șoferul vinovat este recidivist!

Mai multe persoane au fos rănite, între care și o femeie, care a avut nevoie de 30 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare și i s-a pus viața în pericol, așa cum rezultă din raportul de expertiză medico-legală. Mama acesteia (victimei) a declarat că a rămas cu pierderi de memorie din pricina cheagului de sânge de pe creier, motiv pentru care nu a mai putut munci și, automat, nici să-și întrețină copilul. La dosar au fost depuse acte doveditoare. Menționăm că Ion C. a mai fost condamnat, în 2012, la 1 an și 4 luni cu suspendare, la momentul producerii accidentului aflându-se în perioada de încercare. Astfel, judecătorii instanței de fond l-au condamnat la 4 ani în regim de detenție și au stabilit și daune morale pentru victima care a rămas cu sechele. ”Pedeapsa de 4 ani închisoare se va executa în regim de detenție potrivit art.60 Cod penal. În baza art.397 Cod pr.penală admite in parte acțiunea civilă formulată de partea civilă C.(fostă S.) G.T. și obligă partea responsabilă civilmente S.C.A. A.-R. A.S.A. la plata sumei de 7461,91 lei daune materiale și a sumei de 20000 lei daune morale către partea civilă”, potrivit minutei judecătorești. Dar decizia nu a fost definitivă și urmează să se judece apelul, care deja a fost depus.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108