REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

ACCIDENT RUTIER: Firmă de asigurări, obligată să plătească unei femei 140.000 lei. Șoferul a scăpat basma curată!

ACCIDENT RUTIER: Firmă de asigurări, obligată să plătească unei femei 140.000 lei. Șoferul a scăpat basma curată!

Replica API 9 martie 2019 | 00:37 646

Cu doar câteva zile înainte de Crăciun, a fost lovită pe trecerea de pietoni de un șofer neatent. A avut nevoie de peste 3 luni de îngrijiri medicale, asta în timp ce bărbatul a scăpat nepedepsit, întrucât fapta pentru care a fost acuzat nu este prevăzută de legea penală. Victima, Maria B., a chemat în judecată pârâta Societatea de asigurare City Insurance S.A. și intervenientul forța Ioan A., șoferul, solicitând obligarea societății la plata sumei de 40.000 lei, reprezentând daune materiale, precum și a sumei de 450.000 lei, reprezentând daune morale suferite în urma producerii unuia ccident rutier grav provocat de Ioan A., în decembrie 2016.

Cu patru zile înaintea Crăciunului din 2016, s-a produs un grav accident de circulație, din vina lui Ioan A., care a condus autoturismul marca Ford pe strada Dezrobirii iar, la trecerea de pietoni situată în dreptul SportBet, nu a acordat prioritate victimei, care se angajase regulamentar în traversarea străzii pe marcajul pietonal. În urma accidentului rutier, aceasta din urmă a fost vătămată grav, necesitând peste 100 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare. A fost diagnosticată cu fractură platou tibial stâng Schatzker VI, pentru care s-a intervenit chirurgical, practicându-se osteosinteză platou tibial stâng cu 2 plăci . Cum, la momentul producerii accidentului de circulație, autoturismul deținea asigurarea RCA la City Insurance S.A. , victima s-a adresat instanței de jduecată, solicitând daune morale și materiale de aproximativ 500.000 lei.

Instanța de fond a admis, acțiunea în parte, adică plata unor despăgubiri materiale în valoare de 40.000 lei și morale în valoare de 60.000 lei. Femeia a formulat recurs iar Curtea de Apel a modificat joi, 7 martie, în parte sentința, în sensul că a majorat cuantumul daunelor morale la 100.000 lei.

De precizat faptul că, în martie2017, s-a dispus clasarea cauzei, sub aspectul săvârșirii de vătămarea corporală din culpă, prev. de art. 196 alin. 2 și 3 C.pen., fapta nefiind prevăzută de legea penală.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai si ce e gresit in asta ?? Pai e normal sa platesc asigurare...si in cazul unui accident aceasta sa acopere anumite daune...
2
0
Lovirea pe trecere a unei persoane se pedepseste numai daca respectiva persoana a decedat - ucidere din culpa - sau are nevoie de min. 90 de zile de ingrijiri medicale - vatamare corporala din culpa. Ciudat e ca in cazul asta, fapta se incadreaza ca vatamare, dar cica s-a clasat dosarul ... dracu' mai intelege.
8
0
deci eu chiar nu am inteles, un sofer cu ochii in telefon satu stand pe facebook da peste tine pe trecerea de pietoni, tu scapi fara nici o problema iar asigurarea trebuie sa plateasca? am inteles eu gresit?
3
2
corectati-ma daca n-am inteles bine, lovirea cu autovehicolul a unei persoane pe trecerea de pietoni nu se pedepseste? acolo este semafor si victima a avut rosu?
2
1
Asa merita asiguratorii astia nenorociti au pus monopol bagamias pula in mama lor de jepcari
8
1
Daca pentru doamna instanta a decis suma asta cum ramane cu oameni omoriti pe trecere sau trotuar ca eu nu am auzit de sume dastea.Sau aici spuneti a murit la cei mai trebuie bani?.
4
2
Ar trebui montate camere la fiecare trecere de pietoni sau obligatoriu prin polita de asigurare camera pe masina , sa vada si asiguratorii pe ce dau banii ! Se traverseaza haotic si fara asigurare de cele mai multe ori !
5
6
in instante daunele se stabilesc din burta si pe baza spagii care merge pe ruta avocati intermediari judecatori . deaia avem RCA mari penru ca la daune morale nu se tine cont de nimic!
8
2
Nici macar nu va sinchisiti sa corectati ce ati scris in acest articol de 2 lei , madam PASCAL Mirela !
6
2
Cea mai jegoasa firma de asigurari din Romania este GENERALI Romania ASIGURARE S.A. astia nu platesc niciodata politele CASCO.
10
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614