REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.7° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.7° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

ACORD DE RECUNOAȘTERE a VINOVĂȚIEI, RESPINS de INSTANȚĂ! Judecătorii au concluzionat că pedeapsa e prea blândă!

ACORD DE RECUNOAȘTERE a VINOVĂȚIEI, RESPINS de INSTANȚĂ! Judecătorii au concluzionat că pedeapsa e prea blândă!

Replica API 26 octombrie 2018 | 13:23 710

Fals privind identitatea în formă continuată

Fals privind identitatea în formă continuată

O femeie, inculpată într-un dosar de complicitate la înșelăciune, fals privind identitatea în formă continuată (5 acte materiale) și participație improprie la fals intelectual în formă continuată (5 acte materiale), a decis să-și recunoască vina în fața procurorilor, încheind cu aceștia un acord. Automat este vorba despre o pedeapsă cu suspendare, iar dosarul nu mai ajunge să se judece. Însă, acest acord trebuie să fie admis de către judecători. Ceea ce, în mai toate cazurile, se întâmplă. Doar că de data aceasta: surpriză! A fost respins. Urmează apelul.

Anchetatorii au reținut în sarcina inculpatei faptul că femeia s-a prezentat, în 2012, la un cabinet notarial, însoțită de un bărbat, pentru a demara procedura succesorală pe urma defunctei B.M., unde și-a atribuit în mod nereal identitatea unei alte persoane, prin utilizarea cărții de identitate a acesteia, profitând de asemănarea fizică între cele două, determinându-l pe notarul public să falsifice, cu prilejul întocmirii documentele ce au rezultat în urma dezbaterii succesorale. Apoi, potrivit rolii.ro, în baza încheierii notariale obținute, inculpata i-a acordat ajutorul necesar bărbatului cu care a fost la notar, în vederea ridicării unei sume de bani. Apoi s-at fi prezentat la un alt cabinet notarial, ajuntându-l, prin același mod de operare, pe același bărbat să încheie documentația cadastrală privind un imobil. Iar aceste fapte ar fi fost 4 în total. Așa cum este specificat și mai sus, inculpata a decis să-și recunoască vina. Precizăm că acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit legal-land.ro, se poate încheia numai cu privire la infracțiunile pentru care legea prevede pedeapsa amenzii sau a închisorii de cel mult 15 ani. Acesta se poate încheia atunci când, din probele administrate, rezultă suficiente date cu privire la existența faptei pentru care s-a pus în mișcare acțiunea penală și cu privire la vinovăția inculpatului. Astfel, inculpatul beneficiază de reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă prevazute de lege în cazul pedepsei închisorii și de reducerea cu o pătrime a limitelor de pedeapsă prevazute de lege în cazul pedepsei amenzii. Și, în ultima perioadă, în multe dosare inculpații aleg să încheie aceste acorduri cu procurorii. În mai toate cazurile, ele sunt admise de jucători.

Motivele pentru care judecătorii au respins acordul!

Nu la fel s-a întâmplat și în cazul de față. Cererea a fost înregistrată la Judecătoria Constanța pe 4.07.2018, dar pe 25.09.2018, judecătorii au decis: ”Respinge acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa cu inculpata C.D., acord de recunoaştere a vinovăţiei încheiat în dosarul nr. 1440/P/2016. În baza art. 274 alin. 3 C.proc.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia”, potrivit minutei judecătorești. Cum decizia a putut fi contestată în termen de 10 zile, procurorii au depus apel, ce urmează să se judece pe 22.11.2018. Care au fost motivele respingerii? ”Instanța constată că sancțiunea stabilită și modalitatea de executare sunt insuficiente pentru realizarea scopului preventiv - educativ al pedepsei. În acest sens, se are în vedere multitudinea infracțiunilor comise ceea ce denotă persistența infracțională a inculpatei. Constatând că soluția cu privire la care s-a ajuns prin acord este nejustificat de blândă în raport de gravitatea infracțiunilor comise, se va respinge acordul de recunoaștere a vinovăției și trimite cauza procurorului pentru efectuarea urmării penale. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului”.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cum pula mea ai primit tu acord de recunostere din partea Parchetul Constanta iar ceilalti fraieri din dosar nu ?.Sau doar cei care dau SPAGI GRASE LA POLITIE SI PARCHET POT BENEFICIA DE ACEST ACORD ?.Era de asteptat in aceasta tara plina de mafioti.
12
0
toti care au stat pe langa el sunt cercetati penal ultimi sifonati find cioara de gulo palazu
7
0
Eu am copilarit cu el in cartier sa stiti ca pt neamurile lui el e o rusine
4
0
faruc mutalap are acord cu procurorul de cand a furat masina din mamaia acu tre sa sifoneze la comanda
3
1
Tanti daca aveai euroi ca mine astazi erai libera ca pasarea ceruluu si nu te mai cauta smecherii din parchete.
20
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614