REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
18.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Actorul Alexandru Mereuță primește titlul de cetățean de onoare al orașului Constanța. VIDEO

Actorul Alexandru Mereuță primește titlul de cetățean de onoare al orașului Constanța. VIDEO

Replica API 31 mai 2019 | 01:31 1245

Consilierii locali municipali au acordat în cadrul ședinței de consiliu local, joi, 30 mai a.c., titlul de cetățean de onoare al Constanței, actorului Alexandru Mereuță, pentru întreaga sa carieră și pasiunea cu care s-a dedicat teatrului constănțean în cei peste 60 de ani de carieră. Actorul Alexandru Mereuţă s-a născut la 14 iunie 1927, în localitatea Bogdăneşti din Vaslui. A absolvit cursurile Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale" din Bucureşti în anul 1952.

”Sunt copleșit de emoții, emoții pentru această serbare. Vreau să fac următoarea mărturisire, așa între noi, că Alexandru Mereuță când a pornit pe căile artei teatrale, a pornit de pe litoral, de la Eforie, de când eram elev și am spus o poezie atât de înflăcărat încât au fost niște aplauze formidabile și cineva din asistență când m-a văzut si m-a luat lângă persoana ei si mi-a spus "Dumneata ce ai de gând", "Păi să fac metalurgie", "Metalurgie? Nu, dumneata trebuie să faci teatru", "Păi nu știu teatru", "Lasă că te învăț eu" și am rămas cu gândul că mă învață dânsa. După aceea am terminat ce mai aveam, la un liceu industrial, apoi am dat la un Conversator particular muncitoresc de educație și cultură și acolo m-a luat în primire o doamnă care era scriiitoare și fostă absolventă a Universității de teatru din Cernăuți și mi-a spus, spune ce știi, iar eu am spus o poezie. Se numea "Despărțire" de Mihai Eminescu, am spus-o cu atâta putere și convingere încât profesoara mea mi-a spus că acesta este drumul meu.", au fost câteva dintre vorbele marelui actor.

L.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Chiar ma intrebam - unde l-au gasit pe boschetarul din reclama cu RAJA ?!....
2
2
A avut interpretari remarcabile in reclamele pentru RAJA SI RADET.
4
3
Mi se pare un pic exagerat. Un cetatean de onoare trebuie sa aiba niste merite deosebite in preocuparile lui pentru urbea noastra.
4
5

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212