REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
15.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

ACUZAȚII de MALTRATARE la o creșă din Năvodari. Angajatele, CERCETATE DISCIPLINAR!

ACUZAȚII de MALTRATARE la o creșă din Năvodari. Angajatele, CERCETATE DISCIPLINAR!

Replica API 8 mai 2019 | 00:31 305

Îngrijitoarele Creșei nr. 20 din Năvodari sunt cercetate disciplinar de o comisie de cercetare din cadrul aparatului de specialitate al primarului Florin Chelaru. Totodată, cazul se află și în atenția polițiștilor, care au demarat o anchetă penală. Reamintim că părinții s-au scandalizat după ce au depistat, montând un sistem de înregistrare audio în creșă, că îngrijitoarele țipau la copii, îi puneau să se spele cu apă din toaletă sau îi amenințau că îi bagă... cu capul în oliță!

Mai mulți părinți au sesizat Serviciul de Poliție Transporturi Năvodari cu privire la o situație din cadrul Creșei nr. 20 din localitate, unde îngrijitoarele ar jigni, amenința, abuza verbal și fizic copilași de doar câțiva anișori. Toată situația a ieșit la iveală după ce părinții, având suspiciuni că prichindeii lor sunt maltratați, au instalat în interiorul creșei un sistem de înregistrare audio. Cele descoperite sunt șocante: „Dă pe față cu apă din toaletă! Dacă te mai miști de pe oliță, te bag cu capul în ea! Să stai cu capul, nu cu fundul!” sau „Numai figuri ai în cap! Fir-ai a naibii de zăpăcită, în ce hal poate să alerge, și umflatul ăsta se ia după ea”, sunt câteva dintre vorbele surprinse pe înregistrare, printre țipete, potrivit unor surse apropiate anchetei.

Referitor la cele sesizate în cazul incidentului, Primăria Năvodari a anunțat demarare unei proceduri de cercetare disciplinară a persoanelor implicate, conform prevederilor legale în vigoare. „Comisia de cercetare disciplinară din cadrul aparatului de specialitate al primarului va analiza și va dispune măsurile care se impun conform Codului Muncii. Menționăm că situația apărută este regretabilă și considerăm astfel de comportamente la locul de muncă intolerabile, atât din punct de vedere uman, cât și legal, mai cu seamă în relația cu copiii, fiind conștienți de efectele nefaste asupra personalității lor. Este un incident izolat, nu au mai existat astfel de situații până în prezent, iar cei vinovați vor suporta consecințele faptelor lor. De asemenea, sperăm că acest eveniment neplăcut să nu creeze impresia că în cadrul Creșei, copiii nu ar beneficia de servicii corespunzătoare, conform nevoilor lor de creștere și dezvoltare!

Primăria orașului Năvodari este deschisă în relația cu părinții copiilor și orice sesizare va fi analizată riguros, pentru a preîntâmpina alte situații de acest gen!”, au transmis reprezentanții Primăriei Năvodari.

Reamintim că situația este și în atenția polițiștilor. „În urma cercetărilor, a rezultat suspiciunea că, la data de 24 aprilie a.c., unul dintre copiii înscriși în colectivul unei creșe din orașul Năvodari ar fi fost agresat fizic și verbal de către două angajate ale unității. În continuare, se fac toate demersurile pentru lămurirea situației de fapt și luarea măsurilor legale care se impun", au transmis reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa. Plângerile au fost depuse luni seara, 6 mai a.c.. Totodată, cazul a intrat și în atenția Direcției Generale de Protecția Copilului Constanța.

F.B.

Citește și: ACUZAŢII GRAVE la o CREŞĂ din Năvodari! Părinţii susţin că le-au fost agresaţi copiii!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
CEL MAI PROST COMANDANT ESTE COMAN
0
0
Nenorocite...
2
0
pt Adrian Copilul Minune: probabil de aia ai ajuns sa canti manele ...sau sa devii pedofil
4
2
Nu este un caz izolat. Sunt foarte multe plangeri depuse in anii trecuti
4
0
Mare atentie la cine apelati sa aiba grija de copii. Aceste persoane sunt modelatoare de caractere: unele in sens pozitiv dar sunt si altele in sens negativ.
3
0
Aici nu este vorba de acarul paun ci de directoarea cresei care nu poate spune:treaba asta nu intra in atributiile mele de conducere.Felicitari politiei transporturi si dom.primar aveti oameni platiti,aveti politie locala dece nu au oameni incredere in ei?.
3
0
Deci Politia ... Transporturi este mai competenta ! De fapt , cu un comandant adjunct cum este Coman ... nu ai ce sa le ceri !
3
1
Politia Transporturi Constanta are treaba cu orice inseamna infractiune in judetul nostru. Faptul ca mamicile au preferat sa mearga la ei arata cat de mult isi fac treaba cei de la Navodari. Le poti face linistit un bot la cei de la transporturi pentru ca sunt profesionisti.
3
1
Asa s-a distrus Europa si America , prin ''drepturi' aberante....copii fara nici un viitor si plini de ifose , copii care intr-un final isi vor da in judecata si parintii din te miri ce... Se educa si se traieste nesanatos , bataia si urechela a fost imperiros necesara in educarea puilor de oameni , ...in limite rezonabile ! Eu am trait vremurile in care Tata spunea...nu te-a batut dgeaba la scoala , descurca-te...fa ceva , daca vin eu acolo iese si mai urat !
2
2
Cucoanele , nu putine la numar , de la Asistenta Sociala din Primaria Navodari , care sunt platite cu cate 5-6 mii de lei pe luna , cate controale inopinante au facut la acea institutie ? Sa vedem macar un proces-verbal de control ? Dar doamele de la "Social" in mare majoritate angajate pe ... ochi frumosi si nu numai , de fostul primar Matei , sunt prea ocupate cu facebook-ul ! Ca nama spun doar ca este pacat de acei copilasi maltratati ! Pacat ca acum avem un edil bun in persoana d-nului Chelaru , dar dansul nu le poate face pe toate , ar trebui sa faca curatenie in Primarie !
8
3
Domnul primar CHELARU, va rugam luati masuri ca nu se mai poate,va stim ca fiind un parinte responsabil si un om cu credinta,pentru Dumnezeu face ti ceva pentru noi
8
2
Ce treaba are politia transporturi cu speta in cauza?
6
0
Si ce se intampla, oare, cand educatoarele trec strada printr-un loc nepermis?
2
2
Pai au luat exemplu de comportament de la gradinita groazei din C-ta, Santa Maria del Mar, str Ion Ratiu . Patroana Eliza Pufleanu este deschizatoare de drumuri in ce priveste rele tratamente aplicate minorilor !
5
2
Pe cine vreti sa ametiti??? Absolut toate educatoarele si ingrijitoarele sunt vinovate. Tipetele se aud peste tot , nu numai intr-o incapere . Asa ca si educatoarele stiau ce fel de comportament au ingrijitoarele fata de copii. Sau acum vreti sa dati vina pe acarul Paun ?
9
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272