REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
10.3° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Acuzații gratuite după incendiul de la Năvodari!

Acuzații gratuite după incendiul de la Năvodari!

Replica API 13 mai 2020 | 00:00 1988

Bătăi de cap la o intervenție a pompierilor pentru stingerea unui incendiu, în orașul Năvodari. În noaptea de luni spre marți, în jurul orei 03:00, pompierii au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un garaj, care s-a extins și la casele din împrejurimi. Pompierii sunt acuzați însă că au venit nepregătiți, cu întârziere și că au stat peste trei ore pentru a lichida incendiul.

Ce spun martorii

Martorii cataloghează intervenția pompierilor drept un dezastru total, cu o intervenție târzie și stângace. "A fost un circ total cu pompierii în rolul de clovni. Au venit târziu, cu cisternele aproape goale și căutau o pompă de apă pe stradă. Când au găsit-o, au îmbinat așa bine furtunele, încât mai multă apă curgea pe stradă decât se folosea pentru stingerea incendiului. Se mișcau ca melcii, nu erau coordonați de nimeni, erau la fel de dezorinetați ca oamenii ieșiti din case. Un pompier era așa stresat, că și-a aprins o țigară în timpul incendiului.", povestește Sorin S., martor al incendiului din Năvodari.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Dobrogea", trei autospeciale de stingere cu apă și spumă au intervenit pentru stingerea incendiului, însă focul s-a extins pentru că a fost observat și anunțat târziu.

Ce spun reprezentanții ISU

"Din cauza poziției caselor, dar și pentru că a fost observat și anunțat târziu, incendiul s-a extins și la două case, fiind afectate acoperișurile pe suprafețe de 200 mp, respectiv 150 mp. Garajul și autoturismul care se afla în interior a ars în totalitate. A mai fost afectata o conductă de gaz.", a precizat Ana Stoica, purtătorul de cuvânt al ISU Constanța. Incendiul ar fi izbucnit din cauza unui scurtcircuit.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
in Navodari sunt stradute unde sau construit zeci de case si nu incape nici o masina mica dar una de pompieri
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212