REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.1° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
14.1° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

ACUZAȚII GRAVE ÎN RÂNDUL POLIȚIȘTILOR: LIDER DE SINDICAT, suspectat că are relații nepotrivite cu un individ certat cu legea

ACUZAȚII GRAVE ÎN RÂNDUL POLIȚIȘTILOR: LIDER DE SINDICAT, suspectat că are relații nepotrivite cu un individ certat cu legea

Replica API 21 ianuarie 2019 | 04:08 2100

Constanța, acest oraș cosmopolit, unde aroganța și snobismul dau nas în nas cu valea portului, acolo unde de regulă țiganii își instalează cortul ori pe unde băieții descurcăreți trec baxurile de țigări, poate fi descrisă și ca un sat mai mare. Adică, locul unde toată lumea cunoaște pe toată lumea, se stabilesc conexiuni și se trăiește într-un soi de complicitate nefirească: polițistul acoperă infractorul, infractorul îl împrumută cu bani, avocatul știe, dar tace din gură și tot așa, pe diverse paliere. Când și când, unii mai ajung și în arest, când și când o pățesc și oamenii legii care întrec măsura. Povestea relațiilor dintre oameni ai legii și diverși indivizi certați cu legea nu este o noutate la Constanța – să fim serioși! Să ne amintim acum 20 și ceva de ani, când toată lumea știa de unde poate procura țigări ori unde sunt cazate prostituatele, numai polițiștii “habar n-aveau”! Sau, când aveau loc razii, numai proștii rămâneau pe loc, restul dispăreau înainte ca mașina Poliției să ajungă la locul descinderii. E ca în “zilele noastre”, cam ca atunci când pompierii au demarat, hei-rupist, acțiuni de verificare în localuri. Ca prin minune, scrumierele dispăreau de pe mese, iar clienții, fumători desigur, nu mai fumau. Așa arată “joaca” la Constanța, păstrând proporțiile mici ale istorisirii de față. Adevăratele tunuri se dau în altă parte.

Mustafa Rafael

Un “război” mic între colegi de sindicat din cadrul Poliției ne-a adus în atenție următoarea informație: există polițiști care se împrumută de la cămătari. De ce? Pentru că au nevoie de bani și pentru că... îi cunosc prea bine pe respectivii, prin prisma activităților de zi cu zi. “Au mai existat, de-a lungul timpului, astfel de situații”, ne spune un polițist cu state vechi. “Nu s-a întâmplat nimic, fie s-a pensionat, fie s-a retras... Nu au fost făcute povești de presă din chestiile astea. La fel cum încercăm să nu fie făcute povești de presă nici cazurile de colegi prinși băuți la volan”, ne mai spune polițistul.

Cum s-a ajuns la o astfel de discuție? Totul a pornit de la acuzații lansate de anumiți membri ai Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) – Constanța, potrivit cărora cotizațiile membrilor ar fi fost folosite în scop personal de actualul lider de sindicat, ofițer de poliție în cadrul IGPF, Andrei Ene. Situația este cunoscută, încă din septembrie 2018, și de către liderul de sindicat al SNPPC la nivel național, Dumitru Coarnă. Însă acesta dă asigurări că, o dată la trei luni, verifică toate sumele din conturile sindicatului și că nu este nimic lipsă sau nimic cheltuit fără justificare. „Discuția (cum că ar fi probleme în gestiunea filialei de la Constanța, o posibilă delapidare – n.r.) este mai veche. Dar am verificat, la Garda de Coastă banii sunt la locul lor. La filiala Constanța șef este Andrei Ene, de 1 an, interimar după pensionarea lui Ion Vasilică, și am făcut alegeri anticipate până în 2020”, a punctat Coarnă. Liderul de sindicat a precizat că va face verificări suplimentare și că ne va ține la curent cu situația din contabilitate. Contactat de “Replica”, Andrei Ene susține că nici pomeneală să fie reale acuzațiile unor colegi, nominalizând și pe cine bănuiește că s-ar afla în spatele “unor astfel de discuții cu iz peiorativ”. Întrebat dacă poate dovedi, cu extrase de cont, că nu au fost scoși bani, iar ulterior puși înapoi – așa cum susțin cei care acuză că ar fi o delapidare la mijloc – Andrei Ene a dat de înțeles că numai de la centru poate fi aprobată o astfel de chestiune. Însă, cei care îl contestă pe Ene vin cu o acuzație și mai gravă de atât: “A luat împrumut de la bancă, să acopere banii lipsă de la sindicat. Dar mai grav este că a luat împrumut de la un cămătar, unul pe care instituția l-a săltat pentru contrabandă cu țigări”.

Întrebat dacă este reală relația acestuia cu Mustafa Rafael, mai exact dacă a împrumutat bani, Ene a reacționat: “Nu doresc să dezvolt astfel de discuții… venite din partea unui animal care are probleme personale cu mine. Dacă vreți să vedeți cine este B.P. (persoana suspectată de Andrei Ene că ar fi început să discute cu presa – n.r.), adică omul care mă acuză, scrieți numele lui pe Google și citiți comentariile!”. În ciuda revenirii cu întrebarea: A luat sau nu bani cu împrumut de la Mustafa Rafael, Andrei Ene a refuzat să mai răspundă, ba chiar a mimat, la un moment dat, că nu se mai aude și a întrerupt convorbirea telefonică.În lipsa unui răspuns, rămâne “misterul”, dar și certitudinea că lucrurile nu sunt deloc în regulă la nivelul colaborării dintre angajații Inspectoratului de Poliție de Frontieră.

Andrei Ene, foto: Facebook

Conform informațiilor noastre, anterior, Ene a fost polițist la postul din Cumpăna, apoi la Direcția Operațiuni Speciale, dar de unde s-ar fi transferat la Garda de Coastă pentru că ar fi vrut un program clar, fix, cu week-enduri libere. Motivul ar fi cel legat de formația alături de care cântă împreună cu mama sa, la nunți.

Legat de activitatea la Cumpăna, de remarcat faptul că Ene este cunoscut presei după o intervenție soldată cu ultraj: https://www.replicaonline.ro/agresorii-care-l-au-batut-pe-politistul-andrei-ene-trimisi-in-judecata-41690/

Toți polițiștii contactați pentru verificarea acuzațiilor (șefi sau nu din cadrul IGPF) nu au dorit să comenteze, oficial, pe acest subiect. “Am auzit ceva. Ce ați auzit și dumneavoastră, dar nu știu... însă fum fără foc nu iese, nu?”, a fost comentariul unui reprezentant al IGPF.

Cine este Mustafa Rafael

Despre Mustafa Rafael s-a tot scris că este unul dintre indivizii care insistă să alimenteze piața neagră a țigărilor din Constanța, el și alți “colegi” ai săi fiind trimiși în judecată pentru infracțiuni la regimul vamal. Pe parcursul cercetărilor care l-au vizat pe Mustafa, polițiștii au organizat și descinderi la domiciliul acestuia: https://www.replicaonline.ro/membrii-clanurilor-care-alimentau-piata-neagra-a-tigarilor-din-constanta-in-fata-magistratilor-288669/

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Hahaha mancati-va intre voi, eu am plecat. Succes!
5
0
Mustafara rafael alex tarna si andrei ene sunt in aceeasi oala !!!
3
0
Te iubesc Muschiulet, imi e dor sa te mai fut in cur inca o data
0
4
Trebie sa cautam alt sifon iar
0
0
E colegu lui andrei si faceau afaceri impreuna !!!
1
0
Facem si noi un test antidrog?
5
1
nevasta lu sofina de la palazu vrea sa divorteze deoarece l-a prins pe sofian in pat cu rafael
2
0
Pfff...ce se halesc astia de cur! Statul paralel functionwaza! Cu putina presa si un interlop, se pierde esenta! Bacain asta e cu probleme mari! Il trage vreodata cineva de urechi?
3
0
Bravo lui ca este traficant de droguri ,de ce va este ciuda ? Faceti si voi ce face el daca sunteti smecheri
2
2
Bacaim Petrica eu am sexuito pe Dana si data te-ai dus la presa zi la lume adevarul
7
1
Toata lumea e atat de mirata de parca vine din madagascar ! Se stie clar ca militienii sunt bara-bara cu tziganii. Sa mananca si gura lor ! Noi stim ca pestele de la cap se-mpute. Muie dragnea, muie pesede !!!
6
2
Sa l cerceteze cineva pe bacaim.... i am dat parte la tot ce am trecut in punct... mai venea apoi si cerea si imprumut.... rusine
3
2
Agentul Bozolan de la Mangalia este nasul unui interlop zis Verde din Mangalia , traficant de droguri ... ce sa ai incredere in politisti cand ei se fac nemuri
3
2
Ma jur ca nu fur mult
5
2
Laudarosule....iar iti suiera gloantele pe la urechi? Iar confisti bani cash ? Ai grija la pacanele
2
0
Daca mai era doi si un sfert altfel ar fi stat lucrurile. Trebuia blocata pentru ca era o concurenta foarte serioasa pentru sri. Cine a mai auzit politist sa cinte la nunti.E de risul lumii. Ca sa nu zic altfel.
9
1
Asa mananca andrei asta d la toti turci corupt la puscarie cu el
1
0
Pai asta nu sifonul politiei? Sa inteleg ca nu mai are pe cine sa sifoneze?
2
0
alo, autoritatile statului se autosesizeaza?cine e vinovat trebuie sa raspunda in fata legii si a statului de drept
3
1
Este in toata Tara.
3
1
LUATII SI Prieteni MINUR CAMATARUL DE PE HDeu si kakat mare de la PALAZU MARE SOFIAN CAMATARU Scapatine si de pizdele astea 2
2
2
Se vand droguri de tot felu si politisti nu au habar . Oare de ce nu au habar ? Din cand in cand mai prind cate unu care nu a cotizat . Asa ca sa nu para ca politisti nu au activitate .
5
2
IA VENIT RANDUL SI LA SIFON SA SE DUCA PE TOPOGAN
10
1
Animalul este Bacaim Petrica Florea
10
2
Rafael e sifonu nostru
11
1
Rafael sifonul, sifonul constantei
11
2
Angajarile le decide numai cristina umflata cu prostul de alex daca sari la cap ai sanse daca nu degeaba vii tirtanu de badescu le a dat mina libera sa faca ce vor numai spaguta sa fie grasa. Ai 3000 euro esti angajat saj constanta.
9
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272