REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
13.4° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Adina Florea, aviz negativ pentru șefia DNA! Decizia este la Klaus Iohannis

Adina Florea, aviz negativ pentru șefia DNA! Decizia este la Klaus Iohannis

Replica API 9 octombrie 2018 | 00:00 271

Adina Florea

Adina Florea, propusă la șefia DNA, a declarat, luni, întrebată de solicitarea CE privind o anchetă privind protocoalele, că, dacă va fi numită procuror-șef DNA, va pune la dispoziția comisiei toate documentele care să contribuie la aflarea adevărului, precizând că protocoalele adaugă la lege.

"În toată activitatea desfășurată până acum, nu am lucrat cu aceste protocoale, nu le-am cunoscut decât în momentul în care au devenit publice. Din punctul meu de vedere, acest protocoale adaugă la lege. Dacă Codul de procedură penală asigură cadrul procesual în baza căruia procurorul își desfășoară activitaea și iată deleagă activitatea în baza acestora. Aceste protocoale au creat un alt cadru, altul decat acela procesual, în baza căruia să poate lucra acele echipe prevăzute de protocoale și care excede cadrului procesual. Atitudinea pe care aș adopta-o ar fi aceea de a pune la dispoziția comisiei care ar verifica aceste protocoale a tuturor documentelor care să contribuie la aflarea adevărului", a declarat Adina Florea, în cadrul interviului din Secția pentru Procurori a CSM, conform Mediafax.

Întrebarea ministrului Justiției, Tudorel Toader, a venit în contextul în care, săptămâna trecută, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat, în Parlamentul European, că este nevoie de o investigaţie asupra protocoalelor secrete încheiate în ţară între SRI şi structuri din justiţie şi care au stat la baza multor anchete penale.

La finalul audierii însă, Adina Florea, propunerea ministrului Justiției, Tudorel Toader, pentru șefia DNA, a primit aviz negativ din partea CSM. Chiar și așa, propunerea va ajunge, mai departe, la președintele României, Klaus Iohannis, întrucât avizul CSM este unul consultativ. Rămâne de văzut care este decizia șefului statului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Era ultimu om care trebuia sa ajunga acolo....corupta sefa
2
0
Mai doamnelor si domnilor ziaristi,jurnalisti, ce voi nu cunosteti activitatea acestei Prc Adina Florea,Mafioata Mafiotilor care se vrea sefa DNA central,cati cetateni ai Jud C-ta,au facut sesizari si plangeri,cum a facut Kaka de Kaka si Urinat pe Constitutia Ro.Si cate famili nenorocite de acesta structura Mafiota.Si nu mai stergeti comentarile de pe blog.
5
1
Interceptam mafia cu PSD-Basescu si Deliorga Cristian sefutul ei?
5
2
Sa incerce sa vina cu taticul ei la CSM ca este pesedeu de frunte si ca le stie pe toate.Stie toate smecheriile in DNA.Ptiu ,ptiu ce destept e !
5
2
Este doar o lupta politica nu s a facut nicio evaluare
8
2
bravo csm!!
10
8
...a avut o prestatie lamentabila.
11
8

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272