REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
11.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Administratorii de plaje nu sunt de acord cu rezervările online pentru șezlonguri

Administratorii de plaje nu sunt de acord cu rezervările online pentru șezlonguri

Replica API 12 mai 2020 | 00:00 1792

După instalarea plexiglasurilor pe plajă a mai apărut o idee din Vestul Europei, care ar putea fi dezbătută și în România. Este vorba despre rezervările online pentru șezlongurile de pe plajă. Cu alte cuvinte, plaja va putea deveni un fel de cinematograf în aer liber pentru turiștii sosiți în vacanță pe litoral.

În Spania se introduc rezervările online pe plajă

Coronavirusul a schimbat întreagă lume din temelii. Au apărut reguli noi, stiluri de viață diferite și în vocabularul fiecăruia s-a instilat cuvântul „adaptare”. Cam așa vor sta lucrurile de acum încolo. Oamenii se vor adapta în fiecare zi unor noi măsuri de precauție. Deaorece luna trecută vorbeam de montarea plexiglasurilor pe plajele de pe litoral, pornind de la o idee provenită din Italia, iată că o nouă măsură ce ia naștere tot în Vestul Europei, mai exact în Spania, pune pe gânduri și administratorii de plaje din România. Este vorba despre rezervările online pentru șezlonguri. Este o măsură luată de primarul unui oraș din Valencia, care spune că astfel se evită aglomerația. Primarul din Canet den Berenguer spune că vrea să implementeze un sistem similar cu cel de la cinematografe, iar oamenii să își poată alege online locurile cele mai bune. Bătălia se va da bineînțeles pentru locurile de lângă apă.

Paul Marin: Spaniolii se scarpină cu mâna stângă la urechea dreaptă

Administratorul de plajă din stațiunea Mamaia, Paul Marin, chiar se întreabă cum s-au gândit spaniolii la această idee și cum se va putea implementa în România. „Cum vom face cu rezervările online? Stăm cu laptopul pe plajă. Spaniolii se scarpină cu mâna stângă la urechea dreaptă. Dacă vezi că e aglomerat te duci în alt loc. Mai faci cinci pași. Sunt șezlonguri peste tot. Eu am un hotel, am all inclusive, păi oricum are șezlongul rezervat. De ce să mai rezerve dacă o are deja făcută la hotel? Eu zic că va cădea imediat această idee. Nu o să stea nimeni să administreze site-ul pentru rezervări. Dacă de exemplu nu dai niște sezlonguri toată ziua doar pentru că a rezervat cineva și el nu mai vine. Ce faci? Noi suntem în România, suntem mai haotici”, a mai punctat Paul Marin.

O să sune lumea ca la cinema pentru rezervări și în România?

Paul Marin, administratorul sectorului de plajă de la Cleopatra, din stațiunea Mamaia chiar se întreabă amuzat cum se va întâmpla așa ceva pe plajele din România. „Da, este o idee bună. Îmi consum minutele la telefon pentru o rezervare la șezlong, când șezlongurile sunt goale. Cum faci? Sună oamenii și întreabă ca la cinematograf și întreabă dacă mai sunt șezlonguri disponibile în rândul 10? Chiar îmi amintesc când eram mic și mă duceam la cinematograf la Dacia. Eram puștan și fugeam de acasă. Mă așezam chiar în primul rând unde nu stătea nimeni și voiam să văd mai bine. Acum e invers. Primul rând va fi cel mai ocupat”, spune el.

Paul Marin: Sunt șezlonguri să îți pui și în cap

Administratorul de plajă din stațiunea Mamaia spune că oricum îl sunau turiștii și înainte să întrebe dacă sunt locuri pe plajă. „Pe noi oricum ne sunau turiștii și înainte. Ne dădeau telefoane bucuroși că vin în concendiu, mai ales ardelenii care ziceau că vin cu palincă, foarte amabili. Nu m-au întrebat niciodată dacă sunt locuri pe plajă. Sunt locuri să îți pui și în cap. Eu le voi spune oricum la telefon să vină pentru că nu este aglomerat. Voi face distanțarea dintre șezlonguri”, a mai declarat el.

Citește și: De ce nu vor administratorii de plaje să bage banii în separatoarele din plexiglas dintre şezlonguri

Petruț IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Normal ca nu le convine ca trebuie fiscalizate. Nu mai merge cu: aoati tot.
2
0
Pai de ce sa faca rezervare online pe sezlonguri? Sa fie controlat? Nu! Acelasi sezlong trebuie dat de 3 ori minim pe zi! trebuie rulate! Online nu e profitabil!
0
0
Fara sezlonguri pe plaja!
2
0
De asta este plaja cu nisip sa stai pe nisip ,,in pat stau acasa , moee dau si in apa.
3
1
Pe sezlong de plastic,inconjurat de Plexiglas,sa mai si dai bani pe conditii ca la tine in balcon,e super. Decat sa faci plaja pe nisip,pe un cearceaf adica sanatos cu adevarat,mai bine sa-ti faci selfie stand ca prostul degeaba la mare,fara sa beneficiezi de ce ofera natura. Ma rog,fiecare cu gusturile lui.
2
0
Bag pla in sezlongurile voastre! A prins kktul asta cu sezlongul pe nisip la puturosii si parvenitii de romani!
7
1
ca i plaja ma sii..auzi administratori de plaja.ca e plaja ma sii.curatenie iarna nu fc da sa ti ia banii p o saltea infecta stiu.adica sa te oblige.ba vreau cacat de sezlong te duci si mi aduci unu.nu vreau , atunci nu ma obligi.plasticele sa stea in magazie si numa cand e cerere sa le pui pe plaja.daca le bagati online rezervari sunt constientica statu va stii cati bani fura ei. dasta nu le convine.
5
0
...cine draqu sa stea pe sezlongurile alea infecte...la fel si salteaua de pe ele...la gunoi...von sta pe nisip...este mai sanatos...anul asta il dati pe pierdere...inca nu ati inteles...
10
0
nu mai bine scoateti voi sezlongurile voastre de cacat de pe plaja si lasati lumea sa stea pe nisip ca ar avea mai mult loc si s-ar distanta social fiecare dupa cum ii place. Era sa uit...sa-mi bag p_l@ in sezlongurile voastre si in administratorii de plaje, bai boilor sezlongurile au aparut si se pun pe plajele fara nisip alea cu faleze de piatra nu pe plajele cu nisip, futuva-n gura de mafioti.
18
1
voastre, ca se va fiscaliza! Dar dupa o vara intreaga vreti sa dati la stat 100 lei,nu? Da la mwie, nu vreti?
18
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272