REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
9.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Administratorul firmei care ridica mașinile pe vremea lui Mazăre, AMENDĂ după ce i-a pulverizat spray lacrimogen unui șofer

Administratorul firmei care ridica mașinile pe vremea lui Mazăre, AMENDĂ după ce i-a pulverizat spray lacrimogen unui șofer

Replica API 10 martie 2020 | 00:00 18354

Administratorul firmei care ridica maşinile în mandatul lui Radu Mazăre a fost amendat după ce i-a pulverizat spray lacrimogen unui șofer care a refuzat să plătească taxa de 600 de lei, pentru a-și recupera mașina ridicată de ”hingheri”.

Toma Florin Nicolae

Societatea Litoral Connect a fost acuzată în mai multe rânduri de abuzuri, atât de către constănţeni, cât şi de către turişti, care și-au căutat dreptatea în instanță. De ce era societatea atât de controversată? În primul rând din cauza prețului, șoferii cărora li se ridica mașina trebuia să plătească 600 de lei, plus penalități pentru fiecare zi în care autoturismul stătea în parcarea firmei de pe bulevardul Aurel Vlaicu. La acești bani, se mai adăuga și amenda poliției. Serviciul a fost controversat și pentru faptul că nici un leu din banii încasați de către firmă nu ajungeau la bugetul local. Pe 1 aprilie 2015, Constanța a scăpat de hingherii de mașini, însă faptele și abuzurile la adresa șoferilor au rămas. Iată că, pentru unele dintre acestea, reprezentanții firmei au început să plătească. Administratorul Nicolae Florin Toma a fost condamnat, recent, cu amendă penală de 3200 de lei pentru purtarea abuzivă, decizia fiind pronunțată de Judecătoria Constanța pe 3 martie a.c. Asta, după ce un constănțean a formulat plângere penală împotriva lui Nicolae Florin Toma, dar și pe numele a doi agenți de poliție care nu au luat măsuri împotriva agresorului.

În urma unei neînțelegeri verbale generate de sancționarea contravențională a unui șoferul, administratorul firmei Nicolae Florin Toma, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a folosit fără drept un spray cu substanțe iritant-lacrimogene, pulverizând conținutul acestuia în direcția șoferului, cauzându-i astfel leziuni traumatice. Evenimentul s-a consumat în urmă cu câțiva ani, în prezența organelor de poliție din cadrul Secției 4 Poliție, aflate în exercitarea atribuțiilor de serviciu și care se aflau la fața locului, urmare a sesizării prin 112 de către proprietarul mașinii. Acesta s-a plâns că organele de poliție nu și-au îndeplinit corespunzător atribuțiile de serviciu, respectiv nu i-au apărat integritatea corporală, nu au luat măsuri pentru înlăturarea pericolului care amenința siguranța acestuia și nici nu au întocmit corespunzător procesul-verbal privind săvârșirea infracțiunii de către Toma. Motiv pentru care, șoferul agresat a formulat plângere penală pe numele celor trei, pentru purtare abuzivă. Dosarul a fost instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța, care i-a trimis pe cei trei în judecată. În fața magistraților, persoana vătămată a relatat că a mers la sediul firmei de pe Aurel Vlaicu, în contextul ridicării autoturismului de către Poliția Locală pentru parcare neregulamentară. Cu acest prilej, i s-a înmânat un exemplar al procesului –verbal de constatare și aplicare a sancțiunii contravenționale a avertismentului, întocmit de polițiștii locali care erau la fața locului. Sub pretextul recuperării cheilor de acces în locuință pe care le lăsase în interiorul autoturismului, șoferul a intrat în autoturism și a refuzat să coboare, intenționând să plece din parcul auto. Angajații au refuzat să îi permită ieșirea, întrucât nu achitase și contravaloarea serviciilor prestate, separat de sancțiunea contravențională, și astfel s-a iscat un conflict verbal între părțile implicate. A sunat la 112, la fața locului a sosit un echipaj de poliție din cadrul Secției 4 Poliție, care, spune el, nu a aplanat conflictul, din contră, în prezenta agenților de poliție, unul dintre angajații, identificat ulterior în persoana administratorului societăți, în speță, Nicolae Florin Toma, a folosit un spray iritant-lacrimogen în direcția sa. După acest moment, i s-a permis să părăsească incinta parcului auto, la volanul autoturismului său iar, după scurt timp, aceasta a fost transportat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, pentru acordarea îngrijirilor de specialitate, în urma leziunilor suferite prin folosirea acelui spray.

Cu ocazia audierii, administratorul societății, în calitate de suspect, a declarat că persoana vătămată a refuzat să coopereze, în sensul să-și achite taxa aferentă serviciilor prestate de ridicare a mașinii, aceasta fiind recalcitrantă și adresându-i injurii lui și familiei sale. La rândul său, unul din cei doi polițiști a relatat procurorilor a arătată că nu își explică de ce nu a redactat corespunzător procesul verbal, arătând că nu știe de ce a tratat superficial această situație, probabil că au vrut să aplaneze cât mai urgent acel conflict. Colegul său, a arătat in declarația sa că, inițial, au vrut să sancționeze persoana care a folosit sprayul, dar negăsind sprayul nu au luat măsurile legale.

În baza tuturor probelor administrate și analizate, instanța a constatat că se dovedește săvârșirea infracțiunilor de către inculpați cu vinovăția prevăzută de lege, fapt pentru care i-a comandat pe toți trei. Administratorul Toma a primit amendă penală în valoare de 3200 de lei, iar cei doi polițiști au fost condamnați la 2 ani cu suspendare pentru purtare abuzivă. Decizia a fost pronunțată de Judecătoria Constanța pe 3 martie și nu este definitivă.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Il jigniti atata dar sa va duceti la el la bar stiti. Are friday pub din tomis nord. Acolo sa ii aratati ca il iubiti
0
0
Ce fata de prost are golanul lul Mazare? Sugeamlar PULA de nenoroclt. La munca nu la furat banll dln buzunarul oamenllor jlgodle.
0
2
Cu banii stransi din ridicarea masinilor sa se faca parcari. Pe orice bucata da pamant libera se dau aprobari de constructii fara parcare.
6
1
Esti ZERO in Constanta!Nu te asculta nimeni, toti fac ce vor! Mazare era smecher, toti al ascultau!
6
4
Jegosu asta infect e un recalcitrant !! Sa i dam la m...
10
1
Sa i sugeti pla lu tom
2
3
Bre murphy aia e parcare privata pentru clienti .te-ai dus tu cu cazanul sa fentezi parcarile pe bani din jur ,daca aveai bonul de cumparaturi nu te taxa nimeni .cum ar fi sa vina cineva la tine in curte si sa parcheze ca asa are chef? normal ca nu ti-ar conveni .mare paguba ca nu mai cumperi tu de la Lidl bine ca te uiti la antena3
3
5
ce placut este sa faci abuz de lege
3
3
Azi cine ridica masini firma lui fagadau se stie
10
0
Mi-au blocat roata la Lidl Tomis 3, am platit 100 lei mi-au deblocat roata si de atunci nu am mai cumparat niciodata nimic de la Lidl. Firma este angajata de Lidl. Cheltuiam lunar circa 2500 lei la Lidl, acum zero lei. Super ok. Traiasca Lidl.
17
1
Nu inteleg de ce comentam si nu asteptam decizia instantei. Ziaristii, presa ar trebui sa mai lase subiecte de 2 lei si macar sa se mai duca la scoala asa zisii ziaristi. Textul este Plin de greseli gramaticale. Rusine pentru cine a scris, rusine pentru patronul care-i permite
12
5
linge cancerul
6
1
Daca parchezi ca un animal, platesti . In tarile civilizate asta e normalitatea. Sa ridice toate masinile care stationeaza neregulamentar si care afecteaza vizibilitatea altor participanti in trafic. Avem nevoie de amenzi usturatoare pentru a civiliza animalele din trafic.
15
5
da, plangerea penala e solutia, oamenii sau desteptat, asta am facut si eu, dar o sa plec din tara asta, aici nu mai e nimic
22
4
Se ridica masini stationate la mai putin de 25 m de intersectie. Daca lucrezi in centru, iti poti permite sa platesti parcarea cel putin 8 ore zilnic?
8
4
Al stiu e smecher sa pisa pa voi
3
12
ca nu e drept...pe unele le ridica, pe altele nu...de ce se plateste diferentiat?
16
2
Adm locala a lui fagabou a platit peste 600.000 euro ca sa faca servde ridicari si are costuri cam de 50-60mii lunar din banii nostri super.
16
4
Sectia 4 de politie geme de rahat cu toti tiganii aia care sunt angajati acolo.Poitistii sunt corupti si proati de bubuie si mai sunt si aroganti.Daca te duci sa faci o plangere ai senzatia cs ai ajuns in vreun club plin cu interlopi.
22
2
Sa te trezesti ca nu mai gasesti masina in locul unde ai lasat-o este cea mai mare mizerie posibila.
21
3
Mai fagaboule incepe sa montezi stilpi la capetele fiecarei strazi ca sa nu mai folosim masinile. Tu meriti sa-ti montezi stilpi si in fata usii tale la cit de prost esti.
20
1
Astia fac doar panda, nu patruleaza. Zorila vinde masini, face tractari.
18
1
Toma ruptu din Palazu
17
3
Bagami-as pula in aproapele tau Toma, ghertoiule cu muian mongoloid care esti.
19
4

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212