REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Afacerista Gela Gropoșilă i-a dat țeapă lui Sorin Câmpeanu cu un apartament?!

Afacerista Gela Gropoșilă i-a dat țeapă lui Sorin Câmpeanu cu un apartament?!

Ana Maria LIPAN 18 martie 2023 | 00:00 2667

Apartamentele achiziționate de la dezvoltator oferă numeroase beneficii, doritorii fiind atrași de posibilitatea de a fi primii proprietari ai noii locuințe. Există totuși cazuri când aceștia nu ajung în posesia imobilelor, din varii motive. În această situație se află și doi constănțeni care au achitat un avans pentru un apartament de la societatea Smarald Lake Residence SRL, controlată de Gela Gropoșilă. Sorin și Adriana Câmpeanu, căci despre ei este vorba, au  achitat suma de 47.000 de euro drept avans, însă contractul nu a ajuns să fie încheiat. Gropoșilă a fost chemată în judecată pentru restituirea banilor încasați, iar instanța le-a dat dreptate celor doi soți.

Afacerista Gela Groposila i-a dat teapa lui Sorin Campeanu cu un apartament?!
Sorin și Adriana Câmpeanu urmau să devină proprietarii unui apartament în blocul ridicat de firma Smarald Lake Residence SRL, în zona Campusul Universitar. Au achitat un avans în valoare de 47.000 de euro, urmând ca mai târziu, în momentul încheierii contractului, să achite restul sumei de bani. Numai că, reprezentanții societății Smarald Lake Residence SRL nu s-au prezentat în fata notarului public în vederea finalizării tranzacției, la data prevăzută, pe data de 26 iulie 2017.

Păgubiții au cerut micșorarea prețului

Societatea avea, de asemenea, obligația de a obține procesul verbal de recepție finală, schițele cadastrale, dezmembrarea și intabularea dreptului de proprietate, precum și a tuturor formalităților cerute de lege pentru încheierea contractului. La o dată ulterioară, mai exact în luna 2019, reprezentanții firmei s-au prezentat la notar, moment în care Sorin și Adriana Câmpeanu au afirmat că sunt dispuși să acorde o perioadă de grație pentru perfectarea actului, amânând termenul până la data de 30 martie 2020. Cu o condiție: ca prețul final al apartamentului să fie de 47.000 de euro, adică contravaloarea avansului achitat. Propunerea nu a fost bine primit însă de Smarald Lake Residence SRL.  Drept urmare soții Câmpeanu au mers în instanță, solicitând restituirea banilor plătiți în avans, obligarea societății la plata sumei de 47.000 euro cu titlu de daune interese pentru neîndeplinirea obligaţiilor asumate, cărora li se adaugă și plata cheltuielilor de judecată. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Constanța, la data de 17 septembrie 2020.

Afacerista Gela Groposila i-a dat teapa lui Sorin Campeanu cu un apartament?!

În instanță, Smarald Lake Residence a motivat că, potrivit convenției cu soții Câmpeanu, era deja prevăzută o întârziere, cauzată de nevoia de a obține înainte de încheierea contractului, o autorizaţiei de construire care avea ca obiect reautorizarea, recompartimentarea şi refaţadizarea imobilului de locuinţe colective. Termenul de intrare în posesia apartamentului urma să fie de 6 luni de la data eliberării respectivei autorizaţii. Instanța le-a dat totuși dreptate soților Câmpeanu, prin hotărârea din luna martie a anului 2021 dispunând restituirea sumei de 47.000 de euro, reprezentați de avansul achitat. Pe lângă acestea, Smarald Lake Residence a fost obligată la daunelor-interese în cuantum de 40.000 de euro și a cheltuielilor de judecată în valoare de 11.150 de lei. Gela Gropoșilă a făcut apel, următoarea ședință urmând să aibă loc pe 17 martie a.c.

Gela Gropoșilă, controversată la Constanța

Înființată în anul 2019, Smarald Lake Residence SRL are sediul în municipiul Constanța. Gela Gropoșilă este asociat unic și administrator al firmei, iar în trecut, în firmă, a fost implicat și Marian Gropoșilă.

În anul 2021, societatea a declarat o cifră de afaceri de 3.326.363 lei, un profit net de 1.780.990 lei, datorii de 7.578.508 lei și un număr mediu de 1 angajat.  De-a lungul timpului, Gela Gropoșilă s-a confruntat cu mai multe probleme legate de construcția din zona Campusului Universitar. În 2021 Primăria Constanța nu îi oferă avize pozitive pentru că nu se încadrează în indicatorii urbanistici ai zonei. Cu toate acestea, afacerista nu se lasă și a cerut un alt certificat de urbanism.

La începutul anului 2022, Gela Gropoșilă a solicitat o supraetajare în limita a 20% din suprafața desfășurată a clădirii, ceea ce înseamnă supraetajarea cu încă un etaj a imobilului de pe strada Smaraldului, numărul 18. Primăria Constanța, însă, nu i-a dat voie să-și înalțe imobilul.

Menționăm faptul că nu este vorba despre fostul consilier local Adriana Câmpeanu, și nici despre fostul ministru al Educației, Sorin Câmpeanu, fiind doar o coincidență de nume.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nesrin Calil o chema pe soția lui Marean Balosul , cel cu apucături de popo. Nesrine , ai uitat ce făceai la tinerețe ? Lasă l pe Balosul . Se vede că ți a plăcut p...a . I ai trântit imediat 2 copiii, că de 2 nu va ajungeau acum aveți 4 . Ce comici sunteți. Daca el e popo, ai cui sunt copiii?
0
0
Dar pe p*****a satului , pe maimuta lu ' Dumitrache care lupta pt droguri " recriative" cica bune pt " tratamente " , ati ascuns-o ? Ce, s-a speriat ea si golanu de tac' su + Stroe Felix, alt nesimtit ca lumea numai pune botu la porcariile jigodiilor astea? Pai bai maimuto, cu para' n ochisorii tai de " desteapta" " frumoasooo, balaoasooo, nu iti este rusine, fa tutooo? Ce ai facut nesimtit-o pt judetul si orasul asta ? Lepra nesimtita, chiar nu iti este rusine ? " Sa ne mobilizam pt ..."frunze", ce nu mai ce sa speculezi prin farmacii? Baaa, tu de aparatura medicala performanta pt Judetean ai auzit, de plantarea de mii de arbori, de parc industrial ai auzit ? Nemernico..la fel ca tac' tu si ca tov Stroe Felix! Huooooooo!
2
0
Tataraoica vrea bani. A uitat ce- i făcea fostului soț? Din pat in pat.... Groposila i - a pus cătușele că să nu - l facă de rușine?
6
0
Îi trebuia lui Nesrin bani. Doar o ardea și de arde pe unde poate și cu cine poate. I a făcut balosului 2 copii că să - l tina legat de ea și nu s - a gândit la Măriuca
5
0
Iar și iar scârboasa familie Groposila. (După cum le este și numele, de altfel). Cacaciosi de Cernavodă, cu aspirații de agoniseala prin lingușiri, pripășiți prin Constanta unde a făcut libidinosul fatalau cu gesturi de popo de fi-su pe dracu in patru sa se lipească și el de ce a putut, pe unde a putut. Niște neica nimeni cu impresii de impresari pe ei. Libidinosul cu bale in colțul gurii se lauda ca numele ii vine din doua linii generice: una evreiasca -Gropper și una germana (sa ma stric de ras) - Schiller. Și de fapt, ei sunt o groapa cu ridicola terminație “șilă”. Un fel de iepurilă-bașinilă. Sictir la Cernavodă, acolo unde va este locul.
17
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367