REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Afaceriştii Babu trântesc bloc după bloc CU ÎNCĂLCAREA LEGII!

Afaceriştii Babu trântesc bloc după bloc CU ÎNCĂLCAREA LEGII!

Replica API 8 decembrie 2017 | 17:44 1141

După construcţiile din zona Tomis Plus, încă una la Dacia

După construcţiile din zona Tomis Plus, încă una la Dacia

Războaiele cu tupeiştii care încalcă legea, ridicând construcţii fără nici un fel de autorizaţii şi în dispreţ faţă de vecini, sunt unele de uzură. Durează mult, iar termenele de la instanţă te pot face să renunţi. În cazul de faţă, vorbim despre o victorie – culmea! – a Primăriei municipiului Constanţa, care a reuşit să obţină în instanţă o demolare parţială.

Mai exact, primăria a cerut ca proprietarul unui bloc să desfiinţeze extinderile realizate fără autorizaţie, iar Judecătoria a decis, în data de 6 decembrie, în favoarea administraţiei locale. „Admite cererea formulată de reclamantul Primarul municipiului Constanţa în contradictoriu cu pârâtul Babu Nicu.

Obligă pârâtul să desfiinţeze lucrările de construcţie realizate fără a deţine autorizaţie de construire, menţionate în procesul verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor nr. 126684 din 08.09.2015, respectiv: la etajul 5 - realizare apartament nou, prin recompartimentarea celorlalte două, la etajul 6 – extindere etaj tehnic pe toată suprafaţa imobilului şi schimbarea destinaţiei acestuia în locuinţă, realizat din structură metalică cu închideri din BCA şi panouri Betonyp, tâmplărie din PVC cu geam termopan, cu acoperiş tip şarpantă pe structură metalică şi învelitoare din panouri termoizolante, precum şi să aducă imobilul situat în municipiul Constanţa, strada Duiliu Zamfirescu (zona Dacia – n.r.) la starea iniţială. Obligă pârâtul la plata sumei de 20 de lei către reclamant cu titlu de cheltuieli de judecată constând în taxa judiciară de timbru” – se arată în pronunţarea Judecătoriei Constanţa. Decizia nu este însă definitivă, Nicu Babu având posibilitatea să facă apel în 30 de zile de la comunicare.

Aşadar, proprietarul imobilului nu a respectat proiectul iniţial, gândind că “merge şi aşa”, adică să “croiască” din mers încă un apartament la etajul 5, iar la etajul 6 – să se extindă cu schimbarea destinaţiei acestui etaj. Numai că a fost depistat şi sancţionat, iar ulterior primăria s-a adresat instanţei.

Mai interesant este că, potrivit unor surse, Nicu Babu ar fi rudă cu Dumintru Babu - nu viceprimarul Constanţei, ci afaceristul din Tulcea care a ridicat un bloc fără autorizaţii în zona Tomis Plus. Tot în zona Tomis Plus, şi Nicu Babu a construit un alt bloc, şi tot fără autorizaţii! Cu alte cuvinte, tatăl şi fiul Babu (căci se pare că aceasta ar fi relaţia de rudenie a celor doi) nu cunosc legislaţia, “li se rupe” sau posibil să fi primit asigurări de la cineva sus-pus că… se poate şi aşa, actele se rezolvă “după”!

Alexandra CUCU

Vezi şi:

https://www.replicaonline.ro/blocurile-vecine-cartierului-tomis-plus-construite-fara-autorizatie-297188/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108