REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

AGLOMERAȚIE LA PEDIATRIE! ‘Stau doi copii şi două mame într-un pat! Vi se pare normal?’

AGLOMERAȚIE LA PEDIATRIE! ‘Stau doi copii şi două mame într-un pat! Vi se pare normal?’

Replica API 11 ianuarie 2019 | 00:00 565

Este sezonul infecțiilor respiratorii, astfel că numărul solicitărilor la Secția de Pediatrie a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța a crescut considerabil în ultima perioadă. Părinții reclamă, indignați, că s-a ajuns în situația ca micuți să doarmă și câte doi în pat, în vreme ce mamele se înghesuie pe lângă ei. Reprezentanții spitalului au precizat pentru „Replica de Constanța” că se iau toate măsurile pentru îngrijirea corespunzătoare a micilor pacienți.

„La Pediatria Spitalului Județean stau câte doi copii și două mame într-un pat. Unul are diaree, unul tușește, altul are rotavirus. Vi se pare normal? Mergi cu o boală și pleci cu șapte! De două zile, de când este internat copilul meu, nu a venit niciun medic să îl vadă, îi dau tratament aiurea și nimeni nu îți spune nimic”, ne-a sesizat, revoltat și îngrijorat, tatăl unui copil internat în cadrul Secției de Pediatrie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța.

Este sezonul infecțiilor respiratorii, astfel că numărul solicitărilor și al internărilor, în special la Pediatrie, a crescut considerabil. Iar numărul de paturi de pe secția respectivă se dovedește insuficient.

Ce spun reprezentanţii spitalului: Creştere alarmantă a numărului de internări!

„Din păcate, în ultimele săptămâni ne confruntăm cu o creștere alarmantă a numărului de internări în secția Pediatrie . Astfel, în perioada 28.12.2018-03.01.2019, au fost internați 133 copii.

În condițiile în care secția dispune de 90 paturi, medicii de gardă au asigurat un flux continuu de externări și internări. Secția este împărțită în sectoare, pentru diferite tipuri de afecțiuni și grupe de vârstă.

Vă aducem însă la cunoștință că au predominat afecțiunile respiratorii, care, de cele mai multe ori, sunt însoțite și de manifestări digestive. Vă asigurăm că depunem toate eforturile pentru rezolvarea cât mai eficientă a tuturor cazurilor medicale.Totodată îi sfătuim pe părinți să se prezinte cu cei mici la medicul de familie , de la primele semne ale bolii . În caz contrar, afecțiunile se pot agrava rapid și pot duce la complicații care impun spitalizarea continuă”, au precizat reprezentanții Spitalului Județean Constanța pentru „Replica de Constanța”.

De altfel, în repetate rânduri, conducerea unității spitalicești a subliniat necesitatea înființării unui Spital de Pediatrie în județul de la malul mării, având în vedere că de prea mulți ani se confruntă cu astfel de situații. În prezent, se fac eforturi și demersuri pe lângă autoritățile centrale pentru construirea unui Spital Regional la Constanța, care să includă și o secția mai mare de Pediatrie.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ok.inteleg.si eu am trecut prin multe situatii jenante in spital.mi-am dus bebelusul la med de fam aproape in fiecare luna in primul an,ba vaccinuri,ba control de rutina,si nu s-a imbolnavit chiar daca era plin acolo de copii bolnavi.de ce?pt ca am avut grija draga mea,imbracat corespunzator,spalat pe manute inainte si dupa medic,intotdeauna un scutec curat la mine sa il pun pe patul medicului,tinut departe de copii bolnavi.sunt multe, nu ma dau mama perfecta, poate si bebe e mai sanatos de felul lui dar eu am facut si fac tot posibilul sa il protejez
0
0
Mai rezistati putin ca va face Moga spital regional. Ha ha ha
1
0
costa o avere ca se inmultesc toti ignorantii, numai brunete
1
0
Da, Mall utile sunt pline de copii nesupravegheati.Dar trebuie sa iesim, sa ne vada lumea, cat de snobi suntem, nu i asa? Ca la restaurante si baruri. Plimbati va copii afara, prin zone nepuloate, parintii lu peste prajit.
2
1
Foarte multi tigani nespalati
3
0
A VENIT FRIGU !
4
0
E normal, ca banii de paturi si renovari au fost furati de Porcusor si Capatina...
3
1
Ada nu este totul legat de grija parintilor vis a vis de bebelusi- o simlpa vizita la medicul de familie poate fi echivalenta cu o iesire in mall- poti lua usor rotavirus din aer- conditiile din spitale sunt inumane, grija micilor pacienti lasa loc interpretarilor, asistentele sunt continuu nervoase si te trateaza atat pe tine ca insotitor cat si pe bebelus ca pacient cu o superioritate greu de imaginat. Am trecut de doua ori printr-o astfel de problema, jenanta si cumva esti obligat, de dragul celui mic, sa inghiti si sa taci.Faptul ca nu ai acces la o fisa medicala , sa cunosti in detaliu cu
7
2
Sectia de Pediatrie are 75 de paturi nu 90! Da,se sta cate 2 copii si 2 mamici intr-un pat de o singura persoana 1.60x 70 iar unele mamici stau si pe scaune neavand pat.Intr-un salon poti gasi si 5 copii cu boli diferite.bineinteles contagioase.Cat despre rromi este adevarat,se interneaza cu copiii doar pt caldura si mancare.Lasa copiii nesupravegheati si pleaca toate la tigara sau se plimba cu ei pe holuri si canta ca la petrecere.Personal am avut neplacerea sa stau 4 zile cu bebe in spital iar la externare eram racita cobza.Cel mai prost pregatit spital..
6
2
Daca ati avea putina grija sa nu mai expuneti copiii, poate nu a-ti mai ajunge la spital. Ma uitam in mall, plin de copii, lasati la locurile de joaca si parintii la cafele, acolo nu mai spuneti ca veniti cu o boala si plecati cu 7,la cati copii sunt acolo.Si eu am copil de 1 an si 3 luni si nu a fost bolnav niciodata si il scot zilnic afara cand imi permite vremea. La o luna il plimbam anul trecut la sase grade afara.dar nu il duc in mall, sau in colectiv de copii bolnavi. Deci... Mai multa grija
12
2
N-a venit un medic sa-ti vada copilul? Doar rezident? Fa, taticule, plangere la Parchet, la DNA. Vin ei si ti-l vad. Sau stii ceva? Fa la OPC! Si vine si ti-l vede Horica ! Ti-l si vindeca, daca stii ce sa faci.
9
5
Banii au mers la Catedrala Mantuirii Neamului!Pentru spitale nu se gasesc bani!
15
5
Sanatea nu este un bun colectiv si gratuit! Sa beneficieze de servicii medicale numai asiguratii si nu si coasiguratii sau alte entitati care nu platesc gen ciorile!
24
1
Te internezi cu ceva si pleci cu alceva! Ex:Rotavirus! La vizita numai rezidentii nu vine nimeni doar in caz de urgenta la f multe sesizari! Ti se fac la radiografi pe banda rulanta! In fisa medicala te trezesti cu o alta boala inexistenta si fara explicatie linga! Cit despre Igiena nu se mai pune prob: cosul de gunoi este aruncat dar punga de gunai ramine aceeasi foarte igienic pt sect pediatrica, pe jos se spala cu acelasi mop si apa in toate camerrle si inclusiv bai! Cum sa nu se imbolnaveasca un copilas dar sint cazuri care chiar mamicile si apropiati lor veniti la vizita sa plece cu ceva!
10
2
E plin de ciori. Plin!!! Le place la spital. Caldurica, mancarica. Cand ne trezim si incepem sa facem sapun?
18
2
Ati uitat sa specificati ca stau 2 copii si 2 mamici intr.un pat de o singura persoana
8
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108