REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Alegeri locale: Întâlnire AEP - MAI - MS - MEC - STS; discuţiile au vizat organizarea scrutinului în condiţii de siguranţă medicală

Alegeri locale: Întâlnire AEP - MAI - MS - MEC - STS; discuţiile au vizat organizarea scrutinului în condiţii de siguranţă medicală

Replica API 21 iulie 2020 | 00:00 1038

Reprezentanţii AEP şi cei ai ministerelor de Interne, al Sănătăţii şi al Educaţiei, precum şi cei ai Serviciului de Telecomunicaţii Speciale au avut luni o întâlnire de lucru pe tema alegerilor locale din acest an.

Potrivit unui comunicat al AEP, întâlnirea a avut ca scop o evaluare a provocărilor impuse de organizarea alegerilor locale în condiţii de siguranţă medicală pentru toate persoanele implicate în procesul electoral.

Unul dintre subiectele dezbătute în cadrul evenimentului a fost conţinutul proiectului hotărârii de guvern privind unele măsuri pentru buna organizare şi desfăşurare pentru alegerile locale din anul 2020, precizează sursa citată.

Totodată, un alt punct adus în discuţie a fost proiectul hotărârii de guvern referitoare la aprobarea bugetului şi a cheltuielilor necesare pentru pregătirea, organizarea şi desfăşurarea alegerilor locale, mai arată AEP, scrie Agerpres.

Începând de luni, partidele politice, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, alianţele politice, alianţele electorale şi candidaţii independenţi pot demara acţiunile de colectare a listelor de susţinători ai candidaturilor pentru consilii locale, consilii judeţene, primari, preşedinţi ai consiliilor judeţene, Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi primarul general al Capitalei.

Autoritatea Electorală Permanentă a anunţat vineri reperele calendaristice ale perioadei electorale pentru alegerile locale din acest an, după promulgarea legii privind stabilirea datei alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020, precum şi a unor măsuri pentru buna organizare şi desfăşurare a acestora de către preşedintele Klaus Iohannis.

Alegerile locale din acest an sunt programate pentru data de 27 septembrie

Astfel, de la data intrării în vigoare a acestei legi, respectiv 20 iulie, partidele politice, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, alianţele politice, alianţele electorale şi candidaţii independenţi pot demara acţiunile de colectare a listelor de susţinători ai candidaturilor pentru consilii locale, consilii judeţene, primari, preşedinţi ai consiliilor judeţene, Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi primarul general al municipiului Bucureşti.

Perioada de înregistrare a alianţelor electorale este 7 - 11 august, iar depunerea candidaturilor se va putea face între 7 şi 18 august.

Campania electorală va începe în data de 28 august şi se va încheia pe 26 septembrie, la ora 7,00.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ai dracu nenorociti, tot la alegeri va sta capul. politicienii pulii o sa o luati in gura de data asta. nu mai votam pe niciunul care este intr-un partid javrelor
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272