REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Alertă! Au dispărut din farmacii medicamentele pentru copii, în plin val de viroze respiratorii! Video

Alertă! Au dispărut din farmacii medicamentele pentru copii, în plin val de viroze respiratorii! Video

Cristina BĂRBUCEANU 19 decembrie 2022 | 00:00 3661

De câteva săptămâni bune, este o problemă delicată în sectorul medical, deoarece secțiile de pediatrie sunt pline cu copii bolnavi. O altă problemă care se suprapune aici este criza medicamentelor de tipul Panadol Baby, Nurofen Junior, paracetamol pentru copii. Astfel că în Constanța farmaciștii spun că Panadol Baby nu se mai fabrică de ceva timp, că nu se mai găsește în depozite. Nurofen pentru copiii sub 6 ani abia se găsește în farmaciile din oraș. Rizea Vasile, președinte al Colegiului Farmaciștilor din Constanța, a declarat că se fac demersuri pentru reaprovizionarea farmaciilor cu aceste medicamente extreme de importante. 

„Nu se mai fabrică”

Virozele la copii din ultimele luni au dus la o mare criză a medicamentelor pentru aceștia. Desigur, și secțiile de pediatrie din Constanța sunt pline-ochi cu copii bolnavi. Dacă sistemul medical tot încearcă să nu intre în colaps, fabricile de medicamente nu mai fac față. Foarte multe siropuri precum Panadol Baby sau Nurofen Junior abia dacă se mai găsesc, farmaciile punând la dispoziție diverși înlocuitori.

 

Fotografie din farmacie

O farmacistă din Constanța a declarat: „Panadol Baby nu se mai fabrică, nu îl mai găsiți nicăieri; nu avem nici Nurofen Baby, dar avem niște înlocuitori. Este criză, nu mai au depozitele!”, iar la o altă farmacie, răspunsul a fost similar: „Panadolul nu se mai găsește; paracetamolul nu se mai găsește. Să sperăm că este ceva așa, de moment.”. Într-o altă farmacie din oraș, farmacista a spus: „Nurofen Junior avem doar de la 6 ani în sus”

Fotografie din farmacie

„E criză de peste o lună”


Rizea Vasile, președintele Colegiului Farmaciștilor din Constanța a declarat, pe baza acestui subiect: „Despre această criză se știe de câteva luni.

Fotografie din farmacie

Nu e ceva nou. E criză de peste o lună. Nu știu când vor reveni ele în farmacii. Pot să vă spun doar că se fac demersuri pentru reaprovizionarea cu aceste medicamente, dar nu știu să vă spun când, cât.” 

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ati INCEPUT ca pe vremea lui Ceausescu la fel cum se vindeau CHILOTII si SAPUNURILE pe sub mâna INCURAJATI toate EXCROACELE din FARMACII sa facă BISNITĂ si sa dea doar la RUBEDENIILE LOR ..CHIAR e asa de greu sa PREPARI PANADOL adica PARACETAMOL SOLUTIE ..RUSINE să vă fi
2
0
Si cum reactioneaza guvernul???? Vai de noi
1
0
Iar ați luat keazdelor turbate sacoșe multe sacoșe sa aveți numai voi! Instinctul de supraviețuire al leprei luavashrasanpla de nehaliti nu vamaiajunge pământul! La biserica grămadă sa va spele de scârbă reatzeaidreacu cu ce ați votat flămânzilor
5
1
Si asa v-ati invatat sa bagati o roaba de medicamente in plozi!
3
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272