REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
7.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

ALERTĂ! FOCAR de CORONAVIRUS la AUCHAN, de la VIVO Constanța!

ALERTĂ! FOCAR de CORONAVIRUS la AUCHAN, de la VIVO Constanța!

Replica API 11 august 2020 | 23:51 55411

Conducerea Auchan Constanța este acuzată de mai mulți angajați că a pus batista pe țambal, după ce mai multe persoane care lucrează acolo s-au infectat cu COVID-19. Vorbim despre un focar, de care Direcția de Sănătate Publică din Constanța nu ar fi fost informată. Sursele noastre ne-au precizat că nu s-a efectuat o anchetă epidemiologică, dar și că întreg raionul sărate este acum în izolare. De cealaltă parte, conducerea Auchan a formulat un răspuns remis cotidianului Replica, în care explică faptul că a luat toate măsurile ce se impuneau și că au informat DSP Constanța, lucru neconfirmat de conducerea instituției de control.

Trei persoane care lucrează în incinta magazinului Auchan din VIVO! Mall sunt confirmate cu coronavirus. Este vorba despre un angajat al Auchan, o vânzătoare care oferea clienților produse vrac, dar și despre alte două persoane care sunt angajate în cadrul altor firme, dar își desfășoară activitatea în același hipermarket, aranjând marfa la raft.

Un lucrător comercial care vindea produse la vrac ar fi acuzat la începutul săptămânii trecute că se simte rău. După câteva zile, a aflat că este infectată cu virusul SARS-CoV-2. Ulterior, alte două persoane care lucrează în interiorul hipermarket-ul Auchan de pe bulevardul Aurel Vlaicu au fost depistați pozitivi cu noul coronavirus.

“Ni s-a spus să ținem gura mică”

Potrivit surselor noastre, sunt și alți lucrători comerciali care se simt rău și așteaptă rezultatele testelor, în timp ce aproape zilnic sunt testați angajați în serii de câte 3-5 persoane. Totul în deplină liniște. Au fost și colegi ai celor depistați infectați care au dorit să rupă tăcerea, pe care conducerea Auchan ar fi cerut-o în mod imperativ din partea angajaților.

“Ni s-a spus în mod explicit, din partea conducerii să ținem gura mică, să nu discutăm cu nimeni. Nu este corect așa ceva și lumea trebuie să știe. Este vorba până la urmă de sănătatea noastră și a celor din jurul nostru, a clienților și a familiilor noastre. Poate în felul acesta se vor comporta mai responsabil și vor pune oamenii în fața banilor. Tot raionul sărate este în izolare, dar restul angajaților vin la muncă.”, ne-a precizat unul dintre angajații Auchan.

"Auchan a informat DSP. Ambele cazuri au sursă din exterior"

Într-un răspuns remis cotidianului Replica, Auchan explică faptul că a implementat imediat planul complet de dezinfecție în cazul magazinului din Constanța Vivo, în urma confirmării unei situații de Covid-19 și că magazinul a fost redeschis a doua zi, în condiții de deplină siguranță. De asemenea, reprezentanții Auchan susțin că spațiile comune, culoarele de acces, birourile și depozitul au fost dezinfectate prin nebulizare în cursul nopții de 7 spre 8 august.

"După primirea rezultatului pozitiv în cazul unui merchandiser aparținând unei firme externe, în data de 7 august, și ca măsură de prevenție pentru un potențial caz de infectare a unui angajat Auchan, care a fost confirmat pe data de 8 august, Auchan a inițiat procedura de dezinfectare totală prin nebulizare, a efectuat demersurile aferente anchetei epidemiologice, a informat DSP, iar contacții direcți au intrat în izolare la domiciliu. Menționăm că între cele două situații nu există nicio conexiune, merchandiserul extern și angajatul lucrând în perimetre diferite, fără interacțiune sau legături personale. Ambele cazuri au sursă din exteriorul magazinului.", afirmă reprezentanții Auchan.

“Așteaptă să ne îmbolnăvim cu toții să se facă ceva?”

Răspunsul oferit de Auchan ridică o serie de întrebări legate de cum au stat cu adevărat lucrurile. Reprezentanții Auchan susțin că au informat DSP, aspect neconfirmat de conducerea Direcției de Sănătate Publică, dar și că ambele cazuri COVID-19 au sursă exteriorul magazinului. O astfel de concluzie ar putea fi trasă doar în urma unei anchete epidemiologice pe care pot face doar reprezentanții DSP Constanța și care nu a avut loc până în prezent.

O altă problemă adusă în discuție de un coleg al lucrătorilor infectați este cea a purtării măștii de protecție. Virusul s-ar fi putut răspândi cu ușurință în timpul pauzelor de masă, atunci când la cantină nimeni nu poartă mască.

“Cu toate că noi purtăm mască, conform procedurilor, când servim masa toată lumea stă fără mască, în cantină. La fel se întâmplă și în vestiar. Nu s-a sesizat nimeni, deși aici este un focar. Sunt trei cazuri pozitive, așteaptă să ne îmbolnăvim toți să se facă ceva? Totul este ca înainte, nu a venit nimeni să întrebe cu cine a intrat în contact, să se dispună o anchetă epidemiologică. Nu este în regulă să se ascundă lucrurile în acest fel.”, a completat un alt angajat Auchan.

DSP Constanța, în control la Auchan

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică din Constanța ne-au precizat că nu au fost informați cu privire la cazurile pozitive și că vor trimite marți, 11 august, o echipă în inspecție la hipermarket-ul Auchan de pe bulevardul Aurel Vlaicu.

Sorin HULUBEI; L.I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dar cu dm Corina au avut contact si unele persoane de la Metro.....acum ce sa gandim ca si acolo e posibilitatea de a fi contacta virusul?sau de seful de obiectiv ?
0
0
Dm sef de obiectiv dm ati avut contact cu dm creata succes capu face capu trage
2
0
Sef de obiectiv obsedat sexual
6
3
Mai nou, rezulta ca de toate aceste cazuri se ocupa managera RH. Pai asta are pregatitea necesara ? Sta ascunsa si ia decizii din cele mai imbecile. Numai suturi in cur merita deformata asta !
4
3
Esti un jeg de om
5
1
Si managera de la Case, care nu se ocupa deloc de casiere, le lasa expuse, trebuie scuipata de cate ori isi arata mutra !!!
8
0
De ce ati pus poza cu vitrina asistata cand este vorba de alt raion?Sa va fie rusine.Atata incompetenta!Nu v-ati gandit ca vanzatoarele acelea vor fi recunoscute ?Au si ele familie,prieteni,vecini.Daca s-a intampat sa fie cineva bolnav tot de la clinti a luat.Eu am vazut cum politia alerga prin magazin sa scoata 3 barbati,3 femei si 2 copiii ca au plecat din izolare.Stati voi la intrare si vedeti cine este bolnav si cine nu .
8
3
Da ,da si la Auchan Sud sunt cazuri si tot asa se incearca musamalizarea iar de teste nici nu poate fi vb doar sefii s-au testat restu....
6
0
Multi, foarte multi prosti isi dau cu parerea. De la violenta si oana la doaare de toate felurile. De unde rezulta boilor ca cei pozitivi au luat virusul din Auchan ? Prosti facuti la betie in spatele crasmei.
10
1
Dm sef de obiectiv cate ai si pe acolo jeg de om controlatil si pe el sigur este bolnav om lipsit de scrupule pt bani face orice
6
1
Conducerea a inceput sa ia masuri, ameninta angajati sa taca si sa numai distribuie acest articol
3
4
Asa este, sefa de la raionul de detergent a pus IGIENOL ptr suprafete la indemana clientilor. Habar nu are pe ce lume traieste ! Nu stiu cum a ales Auchan un asa om pe o pozitie de manager raion...nu-si cunoaste produsele macar !!!
2
4
Inchideti l baaa!!! Ca si multe altele. V a onevunit baniii. Se moare !
1
0
In martie, astia au pus la dispozitia clientilor dezinfectanti de suprafete folosit ca dezinfectant pentru tegumente maini. Si se laudau cu asta!
7
2
eu nu mai calc pe acolo!nici in vama veche,costinesti sa traiesti!
8
0
Conducerea magazinului e de vina. Toti trebuie dati afara si judecati pentru zadarnicirea combaterii virusului.
9
5
Atata tamtam ca inchida Auchanul!De ce?Daca este sa te imbolnavesti poti sa iei de la oricine din autobuz,de la prieteni....important este sa purtati masca corespunzator
16
4
Boala fara simptome, nu exista! Doar bolile guvernamentale nu au simptome adica prevad asimptomatici!
9
4
Nu exista metoda prin care sa te feresti de virusi. Carpa de pe muian este periculoasa pentru sanatate si nu filtreaza virusi poate praf, dar nu garantez. Cu opinia publica actuala urmeaza o criza economica asa cum nu a mai cunoscut generatia noastra.
5
6
V-ati intrebat vreodata cati dintre voi aveti Covid si sunteti asimptomatici? Nu? Si atunci de ce sariti ca prostii ca trebuie inchis cu tare sau cu tare magazin?
11
10
Mare prostie si urat mod de a te razbuna pe patroni! E cald, e vara si timp perfect pentru concediu dar nu e ok sa te folosesti de un virus pentru a avea beneficii! E greu sa muncesti in frig apoi sa iesi direct la caldura dar de la variatia de temperatura pana la virus e cale lunga...
10
19
asa este, trebuie inchis tot complexul, toti testati si dosare penale celor care au zis sa taca
20
14
Pentru Alex. Mergi repede la ma-ta, sa te pregateasca. Ai luat si tu slabanogule !
7
8
Dupa mintea ta infecta trebuie inchis totul, tu primesti ajutor social oricum ar fi, nu-ti pasa. Dar afla ca tocmai ti-a zis presedintele tau ca se deschid scolile.
6
10
Un guvern cretin care nu initiaza testari in masa si izolari ca in tarile civilizate . Da,exista si cetateni mai redusi,incapabili sa inteleaga mai mult decat li se insufla prin stiri de cacat din feisbuci,facute special pentru prostalai.Asta nu inseamna ca toti trebuie sa ne luam dupa ei. De ce nu protesteaza romanii pentru dreptul la viata si sanatate? Din lasitate si indoctrinare toxica. Cu ,,muie PSD'' nu omori virusul! Ia vedeti cine e de fapt o balega in drum, in loc sa fie lider ce duce tara spre bine.Lasati la o parte trompetele propagandiste si ganditi cu capetele voastre.
12
15
Trebuie neaparat sa se inchida tot Complexul de VIVO indifernet ce magazin este ganditi va cati oameni trec prin tot complexul VIVO
30
9
Trebuie inchis auchan
32
7
ce face marele director radulescu ? angajatii au inregistrari cu el.
14
5
De ce se doreste ascunderea cazurilor?
25
5
pai la auchan asa este tineti gura mica , marfa mizerie la raionul peste carne tinuta in conditii improprii . mergeti mai des fratilor in control si la auchan cta sud sa vedeti acolo nereguli ...
23
6
batista era infecta, neigenizata, refolosita asa cum se procedeaza in cele mai negre cazuri!
15
3
Ce nu mai merge treaba la city??
16
7
Verificati si Auchan Sud. Si acolo sunt cazuri si merg pe blat.
33
4
ce vrajeala
18
12
Marele auchan testeaza in serii dec3-5 pe zi! Deci pana la sfarsitul anului isi testeaza toti angajatii! Chiar daca e unul infectat, pana il testeaza ii trece . Si apuca sa imprastie.
25
1
Asa ceva se intampla la toate firmele mari si mici. Patronii, managerii sau administratorii fuc de DSP ca de dracu. Recomanda sau obliga persoanele bolnave sa isi ia concedii de odihna sau fara plata doar de dragu de a nu aparea firma lor pe vre-o lista
16
2
La cantina nu se purtau mastile de protectie? Strigator la cer!si oamenii cum ar trebui sa manance cu masca pe gura?
34
6
Si grasa aia de la paza Ciuraru care miroase a transpiratie are
18
14
Dm agent de securitate nu te mai saturi de piti tu cred ca ai imprastiat virusu
12
1
managerul de securitate trebuie batut mar si dezbracat in curu gol si expus la sarate , nenorocitul vreau adresa lui sa casapesc!!!
14
10
Ce a facut statul pentru tara noastra ? Ne-a dat masti sau ceva ?
29
22
buna seara, voi credeti ca managementul auchan nu stiu lucru asta? va zic eu de mult sunt aceste cazuri chiar din timpul stari de urgenta. de frica sa nu fie dati afara angajatii tac din gura de frica managerului de securitate acest la randu lui stind acest lucru de mult timp. rusine mare acest magazin
38
6
ce comptetenta curului are dsp in combaterea virusului. au specialitate in infectioase?? tara asta oameni buni..o tara de mamaligi parlite si pupatoare de cururi
28
14
Managementul firmei Auchan filiala Constanta sa fie tras la rapundere pentru zadarnicirea bolilor in forma agravanta...
48
7
Simplu. Inchideti tot magazinul pentru igienizare corespunzatoare pentru o perioada de timp. Personalul trimis in diferite forme de izolare sau chiar somaj tehnic. Dupa redeschidere readmiterea personalului se face dupa ce va face dupa prezentarea a doua teste consecutive negative. Daca nu, ar trebui angajat personal nou testat negativ. Nu ne jucam cu sanatatea.
65
7
conducerea DSP mai este in functie ????
50
5
incearca cu mata
23
1
Vai, unde ati facut jurnalismul?! Asa agramati?
23
9
acum trb sa evitam raionul de saratele?
22
6
Eu am avut contacte cu o casiera de la Auchan, Corina creatza. Pot sa patesc ceva, ca parea fata curata ?
15
36

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212