REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
18.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Alertă! Un hoț de carduri “zburdă” în libertate, sub nasul polițiștilor

Alertă! Un hoț de carduri “zburdă” în libertate, sub nasul polițiștilor

A.L. 8 decembrie 2022 | 00:00 2247

Un pensionar a căzut victima unui hoț marți, 6 decembrie, fiindu-i furat portofelul ce conținea suma de aproximativ 400 de lei, cardul bancar, cât și mai multe documente, după ce a fost înșelat de vinovat, ce a pozat drept o cunoștință a prietenilor bărbatului. Polițiștii îl caută pe hoț, aflat încă în libertate.

Unui pensionar i-a fost furat marți, 6 decembrie (a.c), în jurul orei 10:00, portofelul ce conținea suma de aproximativ 400 de lei, cardul bancar, actul de identitate, cât și alte documente, de către un hoț. Bătrânul s-a întâlnit cu alți prieteni pensionari, în zona Eden, unde l-a cunoscut pe individ. Văzând că acesta a fost acceptat în grupul pe care îl frecventa, victima nu a prezentat suspiciuni cu privire la identitatea și intențiile lui. Astfel, pozând drept o cunoștință a prietenilor bărbatului, hoțul a profitat de încrederea lui întinzându-i o "plasă". În urma discuțiilor purtate a aflat că bătrânul a lucrat în trecut ca tranșator măcelar, propunându-i apoi o ofertă de colaborare. Folosind pretextul că ar avea nevoie de serviciile pensionarului, hoțul l-a invitat să îl însoțească într-o localitate dintr-o zonă rurală, pentru a-l ajuta, contra unui cost, să sacrifice niște porci, motiv plauzibil având în vedere perioada anului.

Odată ce au căzut la înțelegere, pensionarul a plecat cu hoțul, în mașina acestuia, către casă, pentru a-și putea pregăti echipamentele și uneltele necesare sarcinii. Fiul victimei a relatat pentru Replica faptul că odată ajunși la domiciliul bătrânului ce locuia singur, individul i-a propus acestuia să bea înainte de a pleca o cafea, fiind apoi invitat în apartament.  Ajunși înăuntru victima a început să își pregătească cele necesare, lăsându-l pe oaspete nesupravegheat, și părăsind camera unde se afla acesta, moment oportun pentru a-i sustrage portofelul din borseta lăsată în hol. Odată atins obiectivul, hoțul s-a scuzat spunând că ar vrea să fumeze o țigară, dar că îl așteaptă jos la mașina. După ce și-a pregătirile, bătrânul a coborât, observând însă lipsa celuilalt bărbat.  

Imediat după acest incident, victima luat legătura cu fiul său, care monitorizând prin intermediul aplicației de banking asociată cardului, a observat că hoțul l-a folosit pentru a achiziționa bunuri în valoare de aproximativ 250 de lei de la un magazin din zona Pod Butelii.  Iulian, fiul bătrânului, a luat apoi legătura cu reprezentanții magazinului respectiv, ce i-au pus la dispoziție imaginile cu hoțul surprinse de camera de filmat.

Hoțul e căutat de polițiști

Victima a luat legătura cu Poliția, apelând numărul de urgență 112. Bătrânul a dat declarații polițiștilor ce s-au prezentat, urmând apoi să meargă la secție pentru a continua procedurile. De asemenea, victima a fost la bancă pentru a bloca cât mai repede cardul. Se pare că suspectul a fost identificat miercuri, 7 decembrie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si-a dat seama ca e pensionar de lux cu 20000 ron pe luna pensie si i-a tras-o
0
0
Iar ei îl vor invata ce sa minta ,am mai vazut in alte orase din tara asa ceva .
6
3

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102