REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
11° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Alexandru Rafila participă la Reuniunea privind sănătatea şi migraţia în Regiunea Europeană a OMS

Alexandru Rafila participă la Reuniunea privind sănătatea şi migraţia în Regiunea Europeană a OMS

Replica API 19 martie 2022 | 02:26 355

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, participă la Istanbul, Turcia, la Reuniunea la nivel înalt privind sănătatea şi migraţia în Regiunea Europeană a OMS, care are ca obiectiv coordonarea şi integrarea acţiunilor guvernelor, societăţii civile şi comunităţii internaţionale privind acordarea asistenţei umanitare şi de sănătate refugiaţilor şi migranţilor.

Alexandru Rafila

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii, la reuniune participă miniştrii ai Sănătăţii din Regiunea Europeană, experţi internaţionali, organizaţii partenere şi state din Regiunile OMS Africa şi Estul Mediteranei.

Ministrul român al Sănătăţii a participat la primul panel al conferinţei şi a abordat problema necesităţii unei strategii comune privind resursele umane în sănătate, deoarece accesul universal la servicii de sănătate nu va fi posibil dacă nu există profesionişti, inclusiv în zonele mai puţin dezvoltate, scrie Agerpres.

"Peste 15.000 de medici au emigrat în alte ţări după aderarea României la Uniunea Europeană. În plus, au emigrat şi alţi profesionişti din sistemul sanitar. Eu cred că trebuie să acţionăm în două direcţii atunci când vorbim de resursa umană din sistemul sanitar. Pe lângă creşterea veniturilor acestei categorii, trebuie asigurate condiţii de confort profesional care să facă eficientă activitatea medicală, iar acesta din urmă este esenţială pentru a menţine în ţară profesioniştii sistemului", a declarat ministrul Sănătăţii în cadrul reuniunii, citat în comunicatul de presă.

Conform sursei citate, în a doua parte a panelului, Alexandru Rafila a prezentat măsurile pe care Guvernul României le-a luat pentru accesul neîngrădit la servicii de sănătate al refugiaţilor din Ucraina şi eforturile pe care Ministerul Sănătăţii le face pentru controlul tuberculozei, HIV şi al bolilor prevenibile prin vaccinare în rândul acestora.

Totodată, ministrul a reafirmat solidaritatea României cu victimele războiului din această ţară.

"Guvernul României este direct implicat în furnizarea de ajutoare autorităţilor şi cetăţenilor ucraineni şi a pus la dispoziţie platforma "Ucraina - Împreună ajutăm mai mult" prin care ofertele de asistenţă umanitară în care sunt centralizate şi direcţionate rapid către beneficiari. Cetăţenii ucraineni care ajung pe teritoriul României au acelaşi drepturi de a accesa serviciile medicale la fel ca şi cetăţenii români", afirmă sursa citată.

România a pus, de asemenea, la dispoziţie 3.300 de paturi care pot primi răniţi din Ucraina în spitale din toate judeţele ţării.

De asemenea, toţi cetăţenii ucraineni care sosesc în România vor beneficia de evaluarea stării de sănătate, de servicii complete de vaccinare şi asistenţă de medicină dentară.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
si colegii sekuristi cu el ?
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212