REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
7.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Alexandru Vișinescu a murit în închisoare. Torționarul avea 93 de ani

Alexandru Vișinescu a murit în închisoare. Torționarul avea 93 de ani

Replica API 6 noiembrie 2018 | 11:28 536

Alexandru Vișinescu, torționarul condamnat la 20 de ani închisoare pentru crime împotriva umanității comise în timpul comunismului, a murit, luni, în penitenciar, la vârsta de 93 de ani. El a fost ultimul comandant al închisorii Râmnicu Sărat unde a murit, în urma torturilor, liderul PNŢ Ion Mihalache.

Alexandru Vişinescu a fost primul torţionar comunist din România condamnat pentru că i-a supus pe detinuţii politic la rele tratamente, bătăi şi alte violenţe, i-a lipsit de hrană şi medicamente. De numele lui, istoricii şi procurorii au legat moartea a 12 oameni.

dministrația Națională a Penitenciarelor a informat într-un comunicat că luni, în jurul orei 13:00, personalul medical al Penitenciarului-Spital București-Rahova a intervenit pentru acordarea primului ajutor în cazul unei persoane aflate în custodie, concomitent fiind solicitat sprijinul serviciului unic de urgență 112. „În ciuda eforturilor depuse de personalul specializat, decesul persoanei în cauză a fost declarat în jurul orei 14:30. Aceasta se afla în evidența unității cu o serie de afecțiuni medicale cronice, pentru care se acordau îngrijiri și tratament potrivit recomandărilor medicilor specialiști”, precizează ANP.

În conformitate cu prevederile legale, s-a procedat la informarea: familiei persoanei condamnate, judecătorului de supraveghere a privării de libertate, Parchetului de pe lângă Tribunalul Municipiului București, INML București, potrivit digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa moara ma.ta bai fost detinut. De ce mortii ma.tii n.ai muncit in libertate? Futu.ti mortii ma.tii de infractor
0
0
va rugam sa vorbiti frumos despre tarfa lui carstea. pana sa se marite era cel mai bun copilot pt noi soferii de tir. ne insotea peste tot. mergea din parcare in parcare cu fiecare dintre noi. putin respect! cel mai mult a lucrat in parcarea de la podul lui saligny. ce vremuri frumoase pentru noi
2
0
Ca sa ajunga pe mana lui Visinescu au trecut pe la procuror,judecatori.Aceia nu au nici o vina?Toti puscariasii spun ca au fost condamnati pe nedrept dar nu e obligatoriu sa fie crezuti!
2
0
pizda ma-tii sa-l ierte .
3
0
Eu sotia numitului Carstea sconcs Virgil va comunic ca atat Mate cat si Banuta ma fac posta de vreo cativa ani buni.In pat sunt cei mai tari tortionari. In curand o sa o iau si pe fi.mea pentru un amor in 4. Cei doi mi.au propus sa.l iau si pe Virgil sa se uite la noi . Sper sa.l conving. Saracu e plictisit rau , sper sa.l delectam
2
0
Dumnezeu sa il ierte.
4
2
Trebuia sa moara in chinuri, javra dracului!
2
5
Va aratati muschii pe fostul sef al unei puscarii, este precum barna din ochi, despre nenorocitul ala care a pus tara pe drumul acesta nimeni nu spune nimic, acesta este adevaratul tortionar, al neamului, nu al unei amarate de puscarii, mai vedeti si voi milioanele de romani plecati in pribegie, asta fara a pune la socoteala distrugerea sentimentului national, iti este si frica sa mai spui ca apartii acestui neam. cand spun neam nu ma refer la cei ce-au fost colegi cu visinescu, brucan, iliescu, basescu.
4
0
Tortionarul a avut o viata buna in puscari, in schimb cei pe care i-a torturat au murit in chimuri mari.
5
1
Mate si Banuta doi poponari spagari care se ocupau de detinuti sa-i scoata la munca , fara spaga nu ieseai daca intrai in vizorul lor
2
1
Cine sunt acestia?
5
0
Asa o sa moara si Mate cu Banuta. La Poarta Alba. Si nu la 93 de ani. Mai devreme. Lumea rabda dar nu uita...sa va dea de gandit asta, baieti. Asa se umfla si tortionarul asta cand era in putere, voi aveti aceeasi atitudine. Timpul le rezolva pe toate.
6
1
Dragnea a infometat o tara psd a vandut tara ceva mai grav
8
4
A fost hastag resist pana la varsta asta. Poate la varste apropiate vor crapa si alte aratari ce fac Romania de ras si-si bat joc de popor,in aplauzele unor descreierati ce apara spurcaciunile tortionare si abuzive din justitie si nu numai. Criminali economici si de alta natura vor fi dati pe mana gardienilor abia dupa ce-si vor fi facut de cap si vor mai ramane cateva mii de romani in tara. Cacatescu asta trebuia belit si impuscat in 1990,poate nu am fi avut nici presedinti de cacat,nici parlamentari la fel de cacat,nici autoritati antiromanesti.A murit un cacat uscat,ei si? Tragem apa.
10
2
Daca s-a pishat pe sustinatorii regelui a fost ok
7
2
cand i-o veni randul?lasa o mostenire complexa,monstrul comunistoid fsn-pdsr-psd cu rezultate notabile pentru mafioti
7
4
A rezistat al dracu...
10
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212