REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Alimentul banal care scade rapid glicemia. Este recomandat pacienților cu diabet de tip 2

Alimentul banal care scade rapid glicemia. Este recomandat pacienților cu diabet de tip 2

A.F. 5 aprilie 2024 | 00:00 266

Oamenii de știință au studiat ani de zile efectul dietei şi al stilului de viaţă asupra diabetului de tip 2. Cercetările au arătat că există o serie de factori de risc care pot declanşa boala, pe lângă moştenirea genetică, notează exquis.ro.

Alimentul banal care scade rapid glicemia. Este recomandat pacientilor cu diabet de tip 2

Diabetul zaharat de tip 2 afectează capacitatea organismului de a procesa zahărul, împiedicând absorbția insulinei și având ca rezultat niveluri ridicate de zahăr în sânge. În timp, poate provoca leziuni grave, în special la nivelul nervilor și al vaselor de sânge.

Băutura care are acest efect asupra nivelului de zahăr din sânge

Un truc simplu este consumul de oțet de mere, un produs alimentar valoros datorită conținutului de bacterii benefice din el. Conține zeci de substanțe biologic active, inclusiv 16 aminoacizi și o grămadă de vitamine. Oamenii de știință americani au studiat efectele oțetului de mere asupra voluntarilor (sănătoși, diabetici și prediabetici) care consumau carbohidrați.

S-a demonstrat că o porție de oțet de mere, mai puțin de o uncie (aproximativ 30 de ml), reduce semnificativ concentrația de zahăr din sânge după masă. Aceste rezultate au fost observate în toate cele trei grupuri. Un alt studiu al acelorași autori a comparat eficiența oțetului de mere în diabet cu placebo (apă).

Astfel, consumul a două linguriţe de oțet de mere diluat înainte de culcare scade semnificativ concentrația de glucoză în sânge măsurată atât după masă, cât și pe stomacul gol.

Mecanismul de acțiune al acestui produs în diabetul de tip 2 rămâne un mister. Potrivit uneia dintre ipotezele oamenilor de știință, acidul acetic previne conversia carbohidraților complecși în glucoză, ceea ce oferă pancreasului timp suplimentar de prelucrare a alimentelor. Unele medicamente hipoglicemice moderne, cum ar fi miglitol, au un mecanism de acțiune similar.

Atenţie! În diabetul de tip 1, oțetul de mere este dăunător! În general, digestia lentă a alimentelor este periculoasă în diabet, deoarece face dificil controlul nivelului glicemiei. Oamenii de știință suedezi au ajuns la concluzia că la pacienții cu diabet zaharat de tip 1, oțetul crește semnificativ timpul în care alimentele rămân în stomac, potrivit publicației britanice Express.

Aportul corect de oțet în diabetul de tip 2

Se diluează 1-2 linguriţe de oțet de mere într-un pahar mare cu apă. Nu-l luați niciodată nediluat pentru a evita arsurile la stomac și deteriorarea smalțului dinţilor.

Oțetul de mere este un condiment universal care poate fi adăugat în diverse feluri de mâncare – salate, sosuri și supe (ciorbă de burtă de exemplu), şi se potrivește bine cu multe tipuri de carne și pește, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212