REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Alina Bica este refugiat politic în Costa Rica, susţine avocatul ei. Judecătorii îl contrazic

Alina Bica este refugiat politic în Costa Rica, susţine avocatul ei. Judecătorii îl contrazic

Replica API 21 aprilie 2018 | 00:30 382

Avocatul Alinei Bica a anunţat, vineri, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, că fosta şefă a DIICOT a primit din luna ianuarie statutul de refugiat politic în Costa Rica. Judecătorii au amânat dosarul pentru data de 16 mai, când este posibil să se desfăşoare ultimul termen al procesului.

"Doamna Bica are statut protejat şi este refugiat în Costa Rica. Reşedinţa sa este acum este în San Jose", a spus avocatul în sala de judecată.

Alina Bica ar refugiat din luna ianuarie, avocatul ei prezentând documente pe care le-ar fi luat de la jurnalista Sorina Matei, căreia Bica i le-ar fi trimis traduse, potrivit celor spuse de avocat în sala de judecată.

Avocatul Alinei Bica a solicitat ÎCCJ transmiterea unei adrese la DNA prin care să se ceară informaţii referitoare la aplicarea protocolului SRI-Parchetul General în cazul ei. Mai exact, apărătorul cere să afle daca ofiţerii SRI au făcut acte în acest dosar, solicitând în acest context amânarea şedinţei de judecată.

Avocatul Alinei Bica a susţinut că fosta şefă a DIICOT se află în imposibilitatea de a veni în România, din cauza unei leziuni de coloană lombară, cerând astfel audierea prin videoconferinţă, dând exemplu lui Sebastian Ghiţă.

Acesta a precizat că urmează să aibă o intervenţie medicală, iar trei luni nu poate călători cu avionul.

"S-au desfiinţat cursele maritime, singurele sunt de marfă. Nu sunt vase de croazieră care să traverseze acum oceanul. De aceea nu a putut să vină în faţa dumneavoastră. (..) Doamna Bica va cere să fie audiată prin intermediul videoconferinţei, aşa cu s-a întâmplat cu cel din Serbia", a spus avocatul Alinei Bica în sala de judecată.

În replică, procurorul DNA a cerut respingerea cererilor, precizând că documentele depuse nu demonstrează că se află în imposibilitatea de a călători, menţionând că se urmăreşte tergiversarea cauzei.

"Această stare de sănătate a fost invocată din decembrie 2017. Recomandarea medicală iniţială a fost tratament cu analgezice. De atunci nu au mai apărut modificari. Ea a solicitat să dea o declaraţie suplimentară. Între timp, Alina Bica a plecat din ţară. Demersurile acesteia urmăresc tergiversarea cauzei", a spus procurorul DNA.

Citește mai mult pe RTV.NET.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Refugiate politic erau pana in 1989 !! Acum niste curve isi fac de cap pe banii nostrii !Prinse si executate imediat impreuna cu base!
1
0
Sa fie impuscate pitipoancele basiste ...
3
1
ce tzatze mari are elena udrea, asta inseamna ca e adevarat ca e gravida cu gemeni, ca aia trebuie sa suga ny gluma
2
0
s-au dus fetele sa relanseze crucea de piatra in noua locatie si se bucura de statul de curva protejata de lege
3
1
Ma bucur ca s-a demonstrat inca o data ca este necesar sa existe o raspundere a judecatorilor... Sa i se ia pensia celor care au dat voie ca parasutele sa plece din tara. dar ce face urecheatul cu fatza de gibon al Alinei...?!?
4
1
Au fugeat toti bre cu bani cu tot numai prostii sta pe aici
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920