REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.7° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Alina Gorghiu cere sancționarea senatorilor Forței Dreptei: 'Ne luăm de papagali unii cu alții?'

Alina Gorghiu cere sancționarea senatorilor Forței Dreptei: 'Ne luăm de papagali unii cu alții?'

Replica API 22 martie 2022 | 23:16 704

Vicepreședintele PNL al Senatului, Alina Gorghiu, a cerut în conducerea forului parlamentar ca senatorilor care nu vin la ședințele de plen să nu li se mai treacă cu vederea absențele repetate și să le fie reținut 1% din indemnizația lunară pentru fiecare absență nemotivată.

Alina Gorghiu

În ședința conducerii Senatului din 14 martie, pe ordinea de zi s-a aflat solicitarea de motivare a mai multor absențe de la lucrările Senatului ale senatorilor Ion Iordache, Adrian Oros și Ovidiu Florean, foști liberali care în prezent activează în partidul Forța Dreptei înființat de Ludovic Orban, scrie Agerpres.

„Domnule președinte, unii suntem fraieri că venim la plen. Dacă vă uitați, toată luna februarie, colegii noștri care cer astăzi motivarea absențelor n-au venit. La fel, în ianuarie. La fel, în decembrie.

Ori ne luăm în serios, ori ne luăm de papagali unii cu alții. Domnule, nu mai trimiteți fără motivare! Înțeleg o dată o situație, de două ori, dar fiecare ședință de plen este cu absența acestor trei colegi care, de fiecare dată, ce motivarea. Eu nu mai sunt dispusă să...ar fi nedrept față de toți ceilalți care vin la ședințele de plen. Cu tot respectul, nu înțeleg de ce le băgăm pe BP, fără o motivare în spate. Că așa a rămas, că nu mai primim, a fost o hotărâre a BP-ului, luată în unanimitate.

În fiecare ședință de plen e câte o motivare. Pică cerul pe mine. Atunci, ne motivăm toți pe toți, nu mai venim, facem ședințele de acasă, pe canapea. Deci, eu vă rog să nu mai acceptați genul acesta de solicitare în care, cu lunile, nu se vine la plen”, a spus Alina Gorghiu, în ședință, potrivit stenogramei întâlnirii.

Cererea celor 3 senatori de la Forța Dreptei nu a trecut la vot, astfel că cei trei sunt absenți nemotivați pentru mai multe zile.

O absenţă nemotivată are drept consecinţă reţinerea a 1% din indemnizaţia lunară brută a deputatului sau a senatorului, potrivit statutului parlamentarilor.

Potrivit Regulamentului Senatului, „niciun senator nu poate lipsi nemotivat de la şedinţele Senatului” și constituie abatere disciplinară „absentarea, nemotivată şi în mod repetat, de la lucrările Senatului”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
... numai dezastru faci pe unde ajungi !
1
0
hahaha......pe bune? 1%....pai sa absentam si noi astilalti vreo 5 luni sa vedem daca statul sau privatul ne retin doar 1% din salar
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272